Hae
Emmi Anniina

Treeniterkut helteestä!

Te, jotka olette pidemmän aikaa lukeneet blogiani, tiedätte, että mieheni vierailee blogissa silloin tällöin vieraskynän takaa, teksteissä, joihin liittyen hänellä on asiantuntemusta ja ammattitaitoa, kuten ravitsemus, uniasiat, lisäravinteet ja reseptiikka. Silloin tällöin minulta pyydetään myös liikuntaan liittyviä postauksia, kun meidän taloudessa sellainenkin ammattilainen luuraa. Tällä kertaa pistän miehen siis framille kuvien muodossa lomatreenauksessaan, sillä tätä loska-jää-kylmyysmaailmaa kun katselee livenä, niin tulee usein kurkittua niitä ihania matkamuistoja tietokoneen uumenista menneeltä vuodelta. Päätin siis pistää vähän aurinkoa tähän talven keskelle eli vuorossa on treeniterkut lämpöisestä!
Tämä treeni on koko vartaloa rasittava treeni, jonka voi tehdä sisäsalien lisäksi esimerkiksi useimmissa ulkoliikuntapaikoissa (myös talvella, jos varusteet vaan ovat kunnossa!). Tässä treenissä ei tarvita lisäpainoja, vaan on kehon omalla painolla tehtävä – mutta ei se kuitenkaan päästä liian helpolla! Tee liikkeitä niin monta kierrosta kuin jaksat.
Leuanveto: Aloita liike roikkumalla tangosta suorin käsin. Vedä itsesi ylös niin, että leuka ohittaa tangon. Laske itsesi kontrolloidusti alas lähtöasentoon. Oteleveyksiä varioimalla saat liikkeen kohdistumaan hieman eri kohtiin. Jotta tämä ei olisi vain olkavarsien liike, muista aktivoida lavat heti liikkeen alussa, ja yläasennossa pyri painamaan lavat yhteen sekä pitämään hartiat alhaalla.
Jalkojen nosto ja tuulilasin pyyhkijät: Aloita liike roikkumalla tangosta suorin käsin. Hengitä tässä vaiheessa sisään. Lähde nostamaan jalkoja joko suorana tai polvet koukussa (kevyempi versio) ainakin vaakatasoon asti. Tässä vaiheessa puhalla ilma ulos. Palauta jalat kontrolloidusti lähtöasentoon. Tämänlainen hengitysrytmi varmistaa sen, että vatsalihakset supistuvat tehokkaasti.
Kun liike tuntuu luontevalta ja kaipaat lisähaastetta, voit kokeilla seuraavaa variaatiota: Tuulilasinpyyhkijässä liike alkaa roikkumalla tangosta, mutta jalat osoittavat suoraan ylöspäin (kuvainnollisesti kello 12). Pidä vatsa tiukkana ja lähde taivuttamaan alavartaloa tuulilasinpyyhkijöiden tavoin sivulta toiselle (kello 10 -> kello 14).
Pistoolikyykky: Aloita liike seisomalla yhdellä jalalla. Lähde kyykistymään niin, että ilmassa oleva jalka liikkuu samanaikaisesti suoraan eteenpäin, koskematta kuitenkaan maahan. Nouse takaisin seisoma-asentoon yhdellä jalalla.
L-istunta: Asetu täysistuntaan joko maahan tai ota käsillä tukea vaikka puistonpenkistä. Nosta jalat ja takapuoli ilmaan. Tämä on staattinen liike, joten pyri säilyttämään hallittu asento mahdollisimman pitkään. Voit tehdä liikkeestä helpomman pitämällä polvia koukussa ja siirtämällä painopistettä hieman taaksepäin.  
Ihmislippu: Loppuun vielä spesiaali niille, joille yllä mainitut liikket olivat helpohkoja! Ota kiinni vaikka lampputolpasta tai mistä tahansä pylväästä, jos läheltä ei löydy kiipeilytelinettä. Tässä liikkeessä on tarkoitus pitää keho vaakasuorassa asennossa mahdollisimman pitkään. Alemman käden tehtävä on työntää ja ylemmän käden vetää. Nosta jalat suoraan sivulle ja pidä asento niin kauan kuin pystyt. Muista tehdä saman verran toistoja molemmille puolille!
Hikisiä treenejä siis teillekin! 🙂

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *