Hae
Emmi Anniina

Kesäkuulumiset, -suunnitelmat ja -haaveet!

*liput saatu

Heinäkuu on jo yli puolenvälin, ohhoh! Eli kesä alkaa olla myös yli puolenvälin! Onneksi jäljellä on vielä varmasti monen monta ihanaa kesäpäivää. Minulla on menossa viimeinen hoitovapaakesäloma, mikä on tavallaan aika haikeaa… Aion nauttia tästä kesästä täysillä, ja tiedän kyllä, että tulevistakin kesistä löytyy hyviä juttuja ihan yhtä lailla, vaikka varsinaisesti hoitovapaalla en olisikaan jatkossa.

Kesä tähän mennessä

Meillä on ollut onnistunut kesä tähän mennessä! Ollaan oltu paljon kotona koko perheellä, mikä on ollut kivaa vaihtelua verrattuna  perusarkeen muina vuodenaikoina, kun pojat käyvät koulut, kerhot ja harrastukset harva se päivä, eikä koko porukalla oloa ole niin usein. Kesäkuu oli toki myös välillä hieman ristiriitojen täyttämää isompien poikien kesken, kun toinen olikin siinä vieressä ihan koko ajan. Kuopuksen kanssa isommat pojat eivät juurikaan tappele. Nyt heinäkuu on jo ollut paljon seesteisempi, ja yhteisen tekemisen flow on löytynyt lapsilla päivittäin. Jes!

Kesäkuun alussa kävin esikoisen kanssa Jyväskylässä tutustumassa lapsiperhekohteisiin. Tästä reissusta voit lukea täältä ja täältä. Tuo oli kyllä tosi hauska reissu!

Visit Jyväskylä

Kiipeilyä Jyväskylässä

Toki koko alkukesää emme ole kotona olleet. Juhannus oli meillä melko aktiivinen, siitä kirjoitin tähän postaukseen: Meillä oli aktiivijuhannus! Kävimme mm. Lasten Juhannus -tapahtumassa, Linnanmäellä, Sea Lifessa sekä Muumimaailmassa. Viime viikonloppuna meillä oli Kuopiosta ystäväperhe kylässä, ja kävimme heidän kanssaan Puuhamaassa. Meillä oli kyllä niin huippuviikonloppu heidän kanssaan! Viikonloppu ystäväperheen kanssa tarkoittaa yleensä sitä, että kerkiää juttelemaan edes vähän enemmän kuin parin tunnin kahvittelutapaamisella. Ja muutenkin on kiva, kun lasten leikkimisiä ei tarvitse olla heti katkaisemassa kotiinlähtemisen takia.

Pojat ovat päässeet myös Mummolaan lomailemaan, kun minulla oli viimeinen viikonloppu NLP Practitioner -kurssin apuopettajuutta samaan aikaan kuin mies oli työmatkalla. Pojat kyllä nauttivat ihan täysillä siellä olosta! Pojat saivat viettää aikaa Mummolassa myös silloin, kun piipahdimme miehen kanssa Asuntomessuilla* Kouvolassa. Pahemmin tuota kahdenkeskistä aikaa ei ole tullut vietettyä, joten tuo päivä oli oikein kiva viettää yhdessä!

asuntomessut

Asuntomessuilla Kouvolassa

Olemme tehneet myös pienempiä retkiä lähipaikkoihin, muun muassa Lahteen, jossa on mahtava Launeen Perhepuisto. Tuolla Perhepuistossa kuluu ihan koko päivä niin halutessaan. Me vietimme ihanan kesäpäivän siellä ystäväperheemme kanssa. Joka päivä käymme myös lähipuistossa sekä metsäretkillä. Nyt, kun kiivain vadelmakausi on päällä, meidän isommat pojat alkoivat vadelmabisneksen, eli he keksivät puristaa siivilän läpi vadelmista mehua, pullottaa tuon ja myydä naapureille. 😀 Se on niin herkkua! Lopputulosta voi käydä katsomassa minun instastani. 🙂 Niin, ja ollaanhan me uineetkin, paljon! Meidän kotoa 50km säteellä löytyy varmaan 10 uimapaikkaa, joita vuorottelemme, ja toki myös maauimalassa on tullut käytyä monen monta kertaa! Pojat rakastavat uimista!

Muutenkin kotona puuhastelu on tuntunut kivalta näin kesällä. On puhalleltu saippuakuplia. Välillä on siivoiltu ahkerammin ja välillä vaan annettu kasojen kasvaa. On pelailtu paljon lautapelejä, leikitty autoilla ja pikkueläimillä. Ollaan kestitetty vieraita. Syöty mansikoita ja herneitä. Naurettu ja tanssittu. Nautittu kesästä ja toistemme seurasta.

Tulevat suunnitelmat

Meillä on miehen kesäloma vielä edessä päin, wuhuu! Hän lomailee kolmisen viikkoa elokuussa, mikä on ihan huikeaa, kun vertaa siihen, että viime kesänä ei hän päässyt lomalle ollenkaan työpaikan vaihdoksen takia. Elokuussa meillä on suunnitelmissa lähteä Kuopioon ystäväperheiden luo, joita ei olla nähty vuoteen. Niin parasta, on jo ihan toivoton ikävä heitä! Siitä sitten jatketaankin sukuni mökille, jossa vietämme sen verran aikaa kuin hyvältä tuntuu, maksimissaan kuitenkin pari viikkoa, sillä sitten saavumme valmistelemaan isompien poikien yhteissynttäreitä, jotka pidetään juuri ennen koulujen alkua. Meillä vietetään jo kuusivuotissynttäreitä ja yhdeksänvuotissynttäreitä!

Sitten päästäänkin tämän kesän yhteen jännittävimpään asiaan, meinaan eskarin aloitukseen. Meidän keskimmäinen lähtee eskariin, aaaapuuuaa! Onneksi hän on menossa samaan kouluun (Montessori), kuin mitä esikoinen on käynyt. Esikoinen lähtee kolmannelle (sekin on iiiiiks-juttu kyllä!) ja kuopus aloittaa seurakunnan kerhon, jota pidetään kahden tunnin verran kaksi kertaa viikossa näille kaksivuotiaille.

Puuhamaa

Keskimmäisemme Puuhamaassa ihanan viikonloppuvieraamme Susannan kanssa liukumäessä

Luulen, että esikoisen siirtymä kolmoselle menee loistavasti: hän tykkää koulusta ja hänellä on paljon kavereita. Keskimmäinen ei ole koskaan ollut päivähoidossa (kuten ei muutkaan perheemme lapset), mutta sen perusteella, miten seurakunnan kerho sekä harrastukset ovat menneet, en pelkäisi hänenkään puolesta ollenkaan eskarin aloitusta 🙂 Kuopuskin on jo alkanut puhumaan kerhoon menemisestä tänä vuonna, kun hän on ollut mukana viemässä keskimmäistä kerhoon. Hänellekin siis vähän uutta juttua arkeen, ja minulle se 4 varmaa työtuntia viikossa, jos tuon kerhossaoloajan töihin tahdon käyttää.

Ehkä toteutumattomat haaveet

Se, mikä voi olla, että jää tältä kesältä toteutumatta, on minun ja mieheni haave yhteisestä, kahdenkeskisestä matkasta eli pitkästä viikonlopusta johonkin. Meillä oli kesäkuussa kymmenenvuotishääpäivä, emmekä ole juhlineet sitä mitenkään vielä. Matkasta molemmat haaveilemme, mutta koska siihen liittyy taas omat ongelmansa (lähinnä lastenhoitokuviot sekä tietenkin budjetti), niin voi olla, että joudumme luopumaan haaveesta. Miehen matkatyökuvion takia yhteistä aikaa ei todellakaan ole ollut paljoa, kuten jo kerroinkin, ja välillä tuntuu, että onkohan sitä parisuhdetta ollenkaan olemassa enää, vai pelkkä lastenhoitosuhde ja kodinhoitosuhde 😀 Mutta meidänkin aikamme koittaa joskus, siitä olen varma 🙂

Kun olemme kyselleet poikien kesälomatoiveita, niin yksi on ollut ylitse muiden! Meillä lapset (varsinkin isommat) haaveilevat pidemmistä ”lomista” kummiensa luona ihan yksinään. He tykkäävät niin kovasti olla yökylässä ja saada tärkeän aikuisen omaa huomiota (se on kullanarvoista tässä kolmen lapsen perheessä!). Minua surettaa, kun huomaan, että lapset kateellisena kuuntelevat, kuinka kaverit pääsevät viikonlopuksi, jopa viikoksi kummiensa luokse kylään kesällä, ja he odottaisivat tietenkin samaa kohtelua omilta kummeiltaan, kun ”muutkin” sellaista saavat.  Onneksi meillä on lasten kanssa kivaa myös kotona ja keksimme paljon muutakin menoa ja puuhaa, niin tämä kummiasia ei ole ihan koko aikaa heillä mielessä. Ymmärrän kuitenkin poikiani täysin, sillä heillä ei ole muita läsnäolevia isovanhempia kuin minun äitini, joten kummit ovatkin/olisivatkin heti seuraavat läheiset ihmiset heidän elämässään. Onneksi ainakin muutamia kummeja olemme jo nähneet päivän/muutaman tunnin verran tänä kesänä, ja toivottavasti vielä nähdään uudestaan. Ja jos ei poikien toiveiden mukaisesti ihan niin intensiivisesti, niin sitten ainakin perheen kanssa kahvitellen tai puistoillen. 🙂

Puuhamaa

Mitä kaikkeaa te olette jo kerinneet tekemään tänä kesänä? Mitä kaikkea on vielä suunnitelmissa? Kuulisin mielelläni!

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @skribentti / FB: @readysteadyflowblog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.