Hae
Emmi Anniina

Olisiko taas aika…

…tarkastella liikenteenlähteitä! Sehän on aina yhtä hauskaa (jep, jep) – ja vissiin (varsinkin uusille) lukijoille ihan antoisaakin, jos sieltä edes muutama uusi tiedon/kokemuksen murunen tippuisi. Nyt pamautan auki 50 kohtaa, ja jos jaksan, niin seuraavassa osassa sitten vaikka seuraavat 50!

vinkkejä raskauteen – jos saisin antaa vain yhden ohjeen raskauteen, niin se kuuluisi: Ennen raskaushaaveita pistä suolistosi ja (pari)suhteesi kuntoon, mutta älä stressaa kummastakaan niistä.

raskaus ja valvominen – koettu on, molemmissa raskauksissa. Meillä tuo valvominen ei ikävä kyllä rajoittunut vain raskauteen…

loppuraskaus jatkuva pissähätä – jeah, minä lukeuduin niihin, jotka kävivät puolen tunnin välein vessassa. Ja tämänhän te varmaan halusitte tietää…?

raskausaikana kananmunaröyhtäisyt – tämmöisiä minä en (onneksi?) muista.

loppuraskaus levottomat jalat – kyllä! Ihan kamalankamala vaiva! Lisävalvottaja.

gaviscon raskaus – joo, hörpin minäkin, silloin, kun Renniet yökötti.

raskauspäiväkirjoja – niin, jos etsitte kunnon valitusta pallomahaisuudesta, niin täältä sitä on kyllä löytynyt: eka valitus, toka valitus, kolmas valitus, neljäs valitus, viides valitus, kuudes valitus. Olkaa hyvät!

raskaus välilevyn pullistuma – sehän siitä olisi vielä puuttunut…

Ei ole ikävä tätä olotilaa ei.

synnytyssuunnitelma –  minun pieni suunnitelmani oli täällä.

loppuraskaus jokono niiiiinpä!

loppuraskaus valmistautuminen –  omia valmistautumisfiiliksiä täällä.

imettäminen gavisconin antaminen – ohjeena on tietenkin se, että gavisconin jälkeen ei imetetä pariin tuntiin, jotta se tehoaisi. Gaviscon on yksi Pikkusankarin päivittäisistä lääkkeistä, Minimullistajalle ollaan vuoden sisällä ehkä neljä kertaa kokeiltu, silloin, kun kaikki toivo on jo menetetty ja huuto ei vain lakkaa. 

minkä ikäiselle piltti luumusose –  luulen, että se suositus lukee siinä purkin kyljessä… 🙂 Mutta meillä starttailtiin Minimullistajan kanssa luumumaistiaiset reilun viiden kuukauden iässä.

refluksivauva ensimmäiset soseet –  tietämättömiä kun oltiin Pikkusankarin aikaan, työnnettiin hänelle hirrrrveän itkun kera perunaa ekaksi (iiiiso virhe!). Minimullistaja sai bataattia.

refluksi henki haisee – valitettavasti totta. Pikkusankarin hengitys on refluksin ollessa pahana lähellä viikon helteisessä autossa seisseen biopussin ja kakkaviemärin sekoitusta (anteeksi tästä pieni rakas!).

bataattia ja kanaa refluksi – sitäpä sitä juuri meidän perheessä, niin, että välillä tuntuu, että sitten joskus pidämme kymmenen vuoden tauon kyseisistä ruuista…

Nämä neljä plus mustikka ja päärynä olivat vuoden 2011 melkeinpä ainoat ruokani.

amaranttipuuroa vauvalle – meilläkin tulossa seuraavaksi Minimullistajalle maisteluun. Pikkusankarin ja minun ruokavalioon amarantti kuuluukin jo.

silent refluksi oireet – en ole asiantuntija, mutta suuri ero ei-silentiin muotoon on ainakin se, että pulautukset eivät tule suusta ulos.

singulair ja yöunet – joskus kokeilimme singulairia, mutta nyt ei ole enää mitään muistijälkeä, kuinka pitkään käytimme ja miksi ja minkä takia lopetimme. Sen vaikutusta yöuniin en siis osaa kertoa meidän kokemuksista.

losecin lopettaminen – kokemuksesta sanon, että se kannattaa tehdä toooosi hiljalleen, jotta mahdollinen rebound-efekti olisi pieni.

miten annatte siliceaa? – spruutalla tai lusikalla.

nexium vauva – Nexiumkin on meille tuttu. Pikkusankarin refluksilääketaival on mennyt tässä järjestyksessä: Zantac, Nexium, Losec.

kaksi antibioottikuuria – siis tiedättekö!, tajusin juuri, että jos minun muistiini voi luottaa, niin kumpikaan meidän lapsista ei ole syönyt yhtäkään antibioottikuuria vielä elämänsä aikana.

refluksi ja korvatulehdus – ja jee!, ei sairastanut yhtäkään korvatulehdusta!

ihmeparantuminen ja refluksi – eipä ole näkyvillä eikä realistisissa odotuksissakaan.

Pääseekö hän koskaan eroon refluksitaudista?

aistiyliherkkyys lapsella – tätä meillä aletaan todennäköisesti pian selvittämään.

oskillometria lasku – se on iso. Onneksi vakuutus maksaa sen meillä.

antitrypsiini uloste – uusinta, Pikkusankarilta otetun tuloksia jännitetään edelleen!

antitrypsiiniarvo korkea – meillä Minimullistajan korkea arvo saatiin laskemaan normaaliksi pelkästään imetysdieetin karsimisen avulla!

puolivuotiaan yöhulinat – joo, ja minkäikäisen tahansa yöhulinat – aina saa olla salapoliisityötä tekemässä.

vauva nukkuu vain 5min pätkiä –  tällä mentiin meillä Pikkusankarin vauvavuotena… Olematta lääkäri tai muukaan virallinen lasten asiantuntija voin kuitenkin olla melko varma, että normaalia se ei ole! Taustalla on ihan varmasti jokin syy, johon pitää puuttua.

Iltakylvyn jälkeen kaikki vauvat nukkuvat sikeästi aamuun saakka… ainakin satumaailmassa.

vauva heräilee 40min välein tämä on nyt lähellä todellisuutta Minimullistajan kanssa silloin, kun hän on flunssassa tai kun ruokavaliossa on epäsopivia kokeiluita. Muuten hän nukkuu noin kolmen tunnin pätkiä öisin.

vauva velttous – meidän refluksikot ovat olleet tyypillisiä refluksikkovauvoja, eli todella jämäköitä ja vantteria, varsinkin Pikkusankari. Velttoudesta ei ole voinut puhuakaan. Jämäkkyysvaikutusta edistää se, että refluksikkovauvan itku on todella suuren kehon kaarelle vedon kaverina lähes aina.

vauva pieree ja huutaa – jos tuo on normaaliolotila, niin suosittelen ehdottomasti miettimään sekä vauvan että mahdollisesti imettäjän ruokavaliota.

koulu –  oppivelvollisuuteen liittyvä koulu ei ole onneksi meillä ajankohtainen vielä muutamaan vuoteen, mutta tätä muuta koulua ollaankin sitten käyty ihan kunnolla!

näin pomot valvovat – pomoillakin on varmasti paljon eri syitä valvomiseen :-), ja luulen, että jonkun verran myös refluksiin liittyvää valvomista löytyy…

kotiäitiys ahdistaa – minuakin välillä, mutta suurimmaksi osaksi ei. Joskus se on ahdistanut enemmänkin.

Leikkipuistointo aina kymppiplus?

lapsi kysyy saako vauvalle olla vihainen – minä vastaisin, että kyllä kaikki tunteet ovat sallittuja eli saat tuntea vihaa vauvaa kohtaan, mutta vihaa ei vauvalle saa näyttää voimakkaasti. Tietysti keskustelisin myös tarkemmin, miksi lapsi tuntee vihaa.

kesäkurpitsa-purjopiiras –  kuulostaa herkulta! Voin semmoisen kyllä kehittää sitten, kun saan taas purjoa syödä!

vaihtoehtomuffinit – no täällä on ainakin gluteenittomat herrrrkkumuffinit!

munaton maidoton välipala – vaikkapa pallerot!

munaton herkku –  täältä löytyy montakin!

riisiproteiinin karmea maku – jep… I can feel you. Maultaan kelpo on kuitenkin on minun mielestä Sun Warriorin vaniljan makuinen.

paleo uhmakkuus – tämän imetysdieetin myötä olen tutustunut myös paleoruokiin ja valmistankin niitä melko usein. Minun uhmakkuuteni ei kyllä (mieheltänikään kysyttäessä) ole yhtään lisääntynyt. Eli hyvillä mielin vaan paleoimaan 😀

lohdutuksen sanoja – muutamia ainakin täällä.

mie romahan niin miekin joskus.

lastenvaatekaapin siivous – ihan tarpeellinen juttu sekin välillä…

Meidän kodista? En tunnusta…

kotiin murtauduttu sekin valitettavasti koettu, ja kokemus täällä jaettu.

korkeakoulunkäynti ja lääkitys – tähän problematiikkaan minun blogilla ei varmaan ole mitään annettavaa? Olen minä korkeakoulun käynyt, mutta yhteyttä lääkitykseen en osaa kertoa.

toivepostaus – toiveita otan mielelläni vastaan, vaikka en koskaan osaa niitä teiltä erikseen kysyäkään 🙂

4 kommenttia

  1. Eli kirjoitti:

    Hauska postaus! 😀 Harmi ,että mun blogi on vielä niin uusi niin sinne ei pahemmin hakusanoilla löydetä.

    • Emmi kirjoitti:

      Nopeasti sullekin kuule alkaa virtaamaan hauskoja ja ei niin hauskoja liikenteen lähteitä 🙂

  2. annimari - Jäänmurtajien äiti kirjoitti:

    Hahah, ihana ja ihana toi lohdutuksen sanoja – voi toista :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *