Hae
Emmi Anniina

Jatkotykitystä!

Lueskelin viimeisimpien kuukausien liikenteen lähteitä hieman eteenpäin… Tässä toinen osa maistiaisista, millä sanoilla minun blogiini on löydetty.
zyrtec hyvä – Pikkusankarin allergialääkeura aloitettiin zyrtecillä, mutta se vaihdettiin sopimattomuusepäilyjen takia Aeriukseen. Vieläkään en osaa sanoa, oliko arvaus sopimattomuudesta oikea vai väärä, sillä muuttujia on ollut koko ajan aivan liikaa mukana.
adhd lapsi oireet – Joskus minullekin tuli mieleen, että jospa tämä Pikkusankarin meininki on sittenkin aadeehoodeeta… Mutta nyt alan olla jo vakuuttunut, että kyllä se kaikki oireilu menenee linjalle refluksi-allergia-astma(-SI?).
epätavallinen vauva-arki – kyllä minä koen, että meillä on ollut epätavalliset vauva-arjet. Tavallinen vauva-arki olisi mielestäni terveen vauvan kanssa elettävää arkea. Ja terveitähän nämä meidän vauvat eivät ole olleet, jos määrittelee terveyden vaikka sillä yleispätevällä terveys on sairauksien puuttumista -ajatuksella.
milloin koliikki helpottaa – koliikista ja sen olemassaolosta voidaan olla montaa mieltä… Mutta Pikkusankarille diagnosoitu koliikki helpotti siinä seitsenkuisena, sillä viikolla, kun Nexium aloitettiin ja minä karsin syömiseni kuuteen ruoka-aineeseen 🙂
perustyytymätön lapsi  – näitäkin kai on, mutta jos vanhemmanvaisto yhtään kuiskailee, että mukana voisi olla jotakin muutakin, niin kannattaa ehdottomasti alkaa selvittämään asiaa.
kahdenkeskinen aika lapsiperheessä – tätä ei ole juuri meidän perheessä näkynyt. Mutta vain asenteesta se on kiinni, että sitä jaksaa taas odottaa. Kyllä sen aika koittaa.
Kahdenkeskistä aikaa herkutellen pitkän rauhallisen itkuttoman kaavan mukaan? Vai sittenkin se kymmenen yhteistä minuuttia pyykkiä viikaten, mikä jää lasten nukkumaan menon ja oman nukkumaan menon väliin?
toinen vauvavuosi  – meillä ensimmäistä ehdottomasti ihanampi, parempi ja helpompi.
maidoton imetysdieetti – kuulostaa aluksi kauhealta ja vaikealta, mutta ainakin minulle toteutus on ollut varsin helppo. Kaiken muun maitoproteiinisen olen saanut korvattua mieleiselläni tavalla, paitsi juustoja. Mutta pian on tarkoitus kokeilla vuohenjuustoa, nams!
raskas imetysdieetti – yleisesti ottaen minä en koe tätä nykyistä imetysdieettiä raskaaksi. Tietenkin on vaikeampia päiviä ja aika vaikeita hetkiä.
viljaton imetysdieetti + apu – meillä on ehdottomasti apua!, vaikka kuinka nykyään uuden allergiaohjelman mukaisesti tuputetaan tietoa imetysdieettien toimimattomuudesta.
korvikkeen aloittaminen – allergologin kanssa olemme päätyneet siihen, että korvikkeita ei aloiteta kokeilemaan Minimullistajalle, koska imetysdieetti toimii ja minä jaksan imettää ja maitoa riittää ainakin just ja just.
ongelmia imetysdieetin purkamisessa – sinäpä sen sanoit ääneen.
Vaikka toisaalta olen todella antautuen orientoitunut tähän vielä ehkä
puoli vuotta, vuoden kestävään dieettiin, niin kyllä se purkaminen on
mielessä aika ajoittain. Pelottaa, miten suolistoni ottaa vastaan
varsinkin niitä minun lempparijuttuja, joita en ole pystynyt korvaamaan
millään muulla tämän dieetin aikana: kananmunaa, pähkinöitä, juustoja ja
tulisia makuja.
paleojäätelö – vaikka näin: pakasta banaani pilkottuna. Ota se sitten huoneenlämpöön hetkeksi ja hurauta sen jälkeen tehosekoittimessa valitsemasi mausteen kanssa. Suosittelen lakritsinjuurijauhetta tai carob-jauhetta! Jos ruokavaliosi on laajempi kuin minun, maapähkinävoi toimisi myös erittäin hyvin!
Tässä toinen paleojäde: tee samalla kaavalla kuin banaanijäde, mutta tuoreista luumuista (ehkä ilman mausteita). Heitä päälle kookoshiutaleita. Yksi Pikkusankarin lemppareista!
munattomat mikromuffinit – imetysdieetin ollessa vielä munallinen, ne olivat ihan minun suurimpia herkkuja! Kertokaa ihmeessä, jos teillä jollakulla on kuolaatuottava, minun menuuseen sopiva munaton mikromuffini!
nukahtamisongelmat lapsella – jep, tuttuja. Meidän perheessä nukahtamisongelmat liittyvät kiinteästi siihen, että lapsella on niin huono olo, ettei uni tule.
nukuttamisvaikeudet – tiedän, valitettavasti: kaupungin kolmesti kiertävät itkuiset vaunulenkit, puolen päivän pituiset hapottavat kantoreppu-jumppapallohyssyttelyt, tissille nukahtamisen jälkeen äidin kovan pissahädän pidättelyt, hiippailut ja käsimerkit vihdoin pinnikseen lasketun vauvan läheisyydessä…
miksi 4-vuotias valvoo yöllä – Pikkusankari valvoo yöllä, jos hänellä on refluksivaivoja. Hän saattaa haahuilla talossa, tulla herättämään ja pyytää lääkettä.
yöherätykset ahdistaa – niin minuakin, enemmän fyysisesti kuin henkisesti. Kun herätyksien syyt tietää, on ”helpompi” henkisesti kestää niitä, mutta kropan ahdistus on vähän eri juttu.
vauva herää itkien päiväunilta – Ainakin meillä pätee tämä: mitä oireisempi päivä muutenkin, sitä suuremmalla todennäköisyydellä Minimullistaja herää itkien päiväunilta. Vain oikein hyvinä päivinä hän herää jokellellen.
vauva nieleskelee – kun Minimullistaja nieleskelee kuuluvasti, hänellä on yleensä muutkin refluksi-allergia-oireet mukana.
allergialapsen ruokakokeilut – jos jotakin sanon, niin: malttia!
Maltillisesti mentiin myös Minimullistajan synttärijuhlissa. Tässä oli paras kakku, mitä minun taidoillani ja Minimullistajan ruoka-aineilla sain aikaiseksi 🙂
allergia väsymys – tällaista yhteyttä me emme ole havainneet itse allergisten kohdalla.
pähkinä vahinkoaltistus – meille on sattunut aika montakin vahinkoaltistusta, mutta onneksi poikamme eivät reagoi anafylaktisilla reaktioilla, ainoastaan niillä muilla: raastavalla kipuitkulla, parin viikon valvomisilla, pätkäunilla, puklailulla…
refluksi voimattomuus – minulla on hyvinkin usein voimaton olo refluksipeikon kanssa taistellessa.
tukehtumisen tunne nukahtaessa – jos refluksinousuja on paljon tai ne ovat voimakkaita, niin voisin kuvitella, että juuri tuolta voisi refluksikolta tuntua 🙁


kiukkuisuus refluksioire – oi kyllä! Ja kyllähän se on täysin ymmärrettävää – luulen, että jokainen olisi kiukkuinen, jos kärsisi kovista refluksioireista!
refluksi pääkipu – Pikkusankari valittaa edelleen säännöllisesti pääkipua, ja edelleen sen aiheuttaja on mysteeri. Viime kuukausina Pikkusankari on myös valitellut silmissä tuntuvaa kipua…
refluksi päänhakkaus – oli näillä todellista yhteyttä tai ei, Pikkusankarikin on oireisimpina aikoinaan hakannut päätään holtittoman paljon sohviin, pöytiin yms. Ja tämä toiminta sai monesti ihmetyksiä osakseen.
refluksivauvan imetysasennot – Meillä mitä kohompi (tyynyn avulla), sitä parempi.
vauvan refluksin hoito – suosittelen tätä ehdottomasti osaavan lääkärin alaisuudessa!
rintaraivarit – koettuja Pikkusankarin kanssa. Huh miten ärsyttäviä ne olivat! Piti kyllä laittaa oma mielikuvitus koetukselle, että saisi maitoa vauvalle mahaan. Kaikenlaisia yllätysasentoja ja -hyökkäyksiä ja miehen sylistä vaivihkaa tissille -heilautuksia tuli tehtyä. Onneksi rintaraivarit lähtivät pois heti, kun refluksioireilu helpotti!
d-tippojen myöhempi aloitus – varmaan ihan ok, jos vauvan vatsa ei vain niitä siedä. Tärkeää kai olisi, että vauvalle annettavasta maidosta tulisi deetä sitten tarpeeksi?
losec käyttökokemukset vauvoilla Pikkusankari ei Losecia ole vauvana käyttänyt, ja Minimullistaja vetelee edelleen ilman lääkkeitä!
Kyllä, kyllä, kyllä, se saatiin takaisin!
crohnin tauti lapsi vammaistuki – ei crohnin taudin takia, mutta astman takia Pikkusankari saa vammaistukea! Tästä päätöksestä olen tainnut täällä unohtaa iloita!
vauvan hengityskatkos – meillä koettiin ihankamala hengityskatkos vähän aikaa sitten.
antaa vain sen, minkä jaksaa kantaa – tämä sanonta ei vain avaudu minulle. Ihmettelen, onko esimerkiksi itsemurhien tekijöille annettu sen verran, että he jaksavat sen kantaa?
hiljainen avunhuuto – jos se ei kuulu, yritä tehdä siitä kuuluvampi. Avunhuudot on aina otettava vakavasti!
huono oma tunto pahoista ajatuksista – hyvä asia on se, että niistä pahoista ajatuksista tulee huono oma tunto. Se kertoo jo jotakin. Jokaisen täytyy miettiä pahojen ajatusten perimmäiset syyt – ja tarvittaessa yrittää muuttaa niitä. Näin ehkä huono oma tuntokin hellittää.
aerius monta kertaa päivässä – Pikkusankarille on annettu kerran viiva kaksi, tällä hetkellä ei ollenkaan!


aerius auttaa lapsen kiukkuun – noniin, mutta sehän on hyvä! Meilläkin lapsen luonne muuttuu radikaalisti, kun hoitotasapaino muuttuu. On ne kummia juttuja 😉
en osaa lopettaa imetystä no, jossain vaiheessa lapsi sen varmaan itse lopettaa 😀
kotiäitiys paluu töihin – se on minullakin jossain vaiheessa edessä. Tällä hetkellä ajatus tuntuu kuitenkin melko kaukaiselta ja aika pelottavaltakin ajatukselta.
Jossain vaiheessa on päästettävä kotiäiti-identiteetistä irti ja suunnattava katse kohti työminää.
vauva ja mies reissutöissä – minä en olisi hengissä, jos minun mieheni olisi reissutöissä. Sen verran on heikko meidän muu turvaverkkomme.


lapsi joi vauvan hierontaöljyä – en muista, onko meillä päätynyt juuri hierontaöljyä Pikkusankarin suolistoon, mutta niin paljon kaikkea muuta kiellettyä, että ihan on hävettänyt soittaa Myrkytystietokeskukseen omalla nimelläni niin usein kun on joutunut…
kivunlievitysmantra – valitettavasti minulla ei ole mitään sellaista yleismaailmallista hyvää mantraa tässä jaettavaksi. Sori.
raskaana susannat – minä en ole Susanna enkä ole tällä hetkellä raskaanakaan, joten raskaana olevien Susannoiden vertaistukiryhmän etsijä joutuu nyt valitettavasti pettymään rankasti.
vatsakrampista eroon – no ei ainakaan minun blogini avulla, luulisin. Toivottavasti jotenkin muuten!
tietokoneen tyhjennysohjelma – tästä minulla ei ole mitään sanottavaa.
yhdenillanjuttu vieressä nukkuminen – tämä ei ehkä liippaa blogin aihetta kovinkaan läheltä…
lapamato maria callas – tämmöiseen otukseen emme ole (onneksi?) tutustuneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *