Teepä teeleipiä!
Yhteistyössä Foodinin kanssa
Minulla on sinulle ehdotus: seuraavan kerran, kun pohdit, että jotakin kivaa, suolaista, pehmeää ja helppoa voisi leipoa, niin ota tästä resepti talteen ja tee näitä: helppoja teeleipiä!
Teeleivät (gluteenittomat)
4 dl nestettä (maitoa tai vettä)
50 g hiivaa
50 g gheetä
100 g kaurajauhoja
150 g tattarijauhoja
30 g psylliumia
1 tl suolaa
1 muna
2 rkl hunajaa
Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää sula rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet ja muna sekä hunaja taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Seos jää löysäksi, mutta sakenee kohotessaan: anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Nosta lusikalla noin 0,5 dl leipää kohden taikinaa ja levitä vähän. Anna vielä kohota hetken pellillä ja paista 15-18 minuuttia uunin keskitasolla noin 200 asteessa.
Sluuuuurps!