Hae
Emmi Anniina

Teepä teeleipiä!

Yhteistyössä Foodinin kanssa

Minulla on sinulle ehdotus: seuraavan kerran, kun pohdit, että jotakin kivaa, suolaista, pehmeää ja helppoa voisi leipoa, niin ota tästä resepti talteen ja tee näitä: helppoja teeleipiä!

Teeleivät (gluteenittomat)

4 dl  nestettä (maitoa tai vettä)

50 g hiivaa

50 g gheetä

100 g kaurajauhoja

150 g tattarijauhoja

30 g psylliumia

1 tl suolaa

1 muna

2 rkl hunajaa

Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää sula rasva. Sekoita kaikki kuivat aineet ja muna sekä hunaja taikinaan. Vaivaa taikina tasaiseksi. Seos jää löysäksi, mutta sakenee kohotessaan: anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Nosta lusikalla noin 0,5 dl leipää kohden taikinaa ja levitä vähän. Anna vielä kohota hetken pellillä ja paista 15-18 minuuttia uunin keskitasolla noin 200 asteessa.

Sluuuuurps!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *