Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Viikon blogin vinkit kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin 2/7

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

nesteytys

Meidän blogi on tällä viikolla Vaikuttajamedian viikon blogi, ja sen kunniaksi heitetään ilmoille joka päivä yksi terveysaiheinen juttu! Lupaamme, että nämä jutut kiinnostavat ihan kaikkia, sillä ne myös koskettavat ihan kaikkia. Kannattaa ehdottomasti katsastaa jokainen osa tästä juttusarjasta. ? Tällä viikolla juttujen kirjoittamisessa aktivoituu Ramon, meidän perheen biohakkeri. ?

Ensimmäisessä osassa tätä juttusarjaa käsittelin hengittämisen tärkeyden. Seuraavaksi sukelletaan terveyden kannalta toiseksi tärkeimpään teemaan, joka on nesteytys.

Mitä sinä juot?

Käsi pystyyn, jos olet kuullut, että olisi hyvä juoda 2-3 litraa vettä päivässä. Pidä käsi pystyssä, jos pääset tuohon tavoitteeseen. Väitän, että aika moni ei pääse. Voit muuten laskea käden jo 🙂

Me ihmiset olemme noin 70-prosenttisesti vettä. Ei limua, ei kahvia, ei mehua vaan vettä. Jo muutaman prosentin nestevaje aiheuttaa kehossa fysiologisia oireita, josta ensimmäinen on usein päänsärky. Nestevajeen pahentuessa esiintyy lihaskramppeja, verenkierron ongelmia, huimausta, sekavuutta ja voimakasta väsymystä. Ota tässä välissä lasillenen, niin pureudutaan seuraavaksi hieman syvemmälle veden anatomiaan.

Vesi ja elektrolyytit

Vesi, joka pulpahtaa esiin maan sisältä, luonnosta, pitää sisällään elektrolyyttejä, eli suoloja. Luonnossa virtaavalla vedellä on myös erilainen struktuuri, vorteksi, kuin vesijohtoverkosta valuvalla kaimallaan. Voit tarkastaa sinua lähellä olevat lähteet kansalaisen karttapaikasta. Lähdeveden kohdalla täytyy vain huomioida, että veden pitää virrata lähteestä, jotta se on juomakelpoista. Paikallaan seisova vesi kerää itseensä nopeasti bakteereja ja se saattaa olla monien eläinten kylpypaikka. Toinen mitä kannattaa huomioida, on lähiseutujen maankäyttötavat. Jos kovin lähellä on peltoja ja maanviljelystä, voit olla melko varma, että vesi ei ole kaikista puhtainta mahdollista.

Elektolyytit eli suolat ovat kivennäisaineita, jota elimistö tarvitsee moniin fysiologiin reaktioihin. Solut tarvitsevat niitä. Satojen etsyymien toiminta riippuu kivennäisaineista. Jos et siis asu parantavien lähteidän äärellä, kuten useimmat urbaanit suomalaiset eivät, etkä juo keskieurooppalaisia kivennäisvesiä pullotolkulla, on todennäköistä, että sinulla on jonkin asteisia kivennäisaineiden puutostiloja.

nesteytys

Suolat auttavat kehoasi hyödyntämään juomasi H2On paremmin. Kun puhun suoloista tässä yhteydessä, en tarkoita tavallisena ruokasuolana tunnettua natriumkloridia, vaan luonnossa esiintyviä suodattamattomia ja puhdistamattomia komplekseja, jotka pitävät sisällään parhaimmillaan jopa 90 eri alkuainetta, jotka toimivat synergisesti.

Mediassa peloitellaan tasaisin väliajoin suolan vaarallisuudesta. Kun media puhuu suolasta, tarkoittaa se useimmiten raffinoitua natriumkloridia. Ja siinä se on oikeassa, että se on haitallista elimistölle. Sen sijaan suola, joka sisältää kaikki ainesosat, kuten vaikkapa Guarande merisuola tai Himalajan vuorisuola ovat ihan eri asia. Ne ovat terapeuttisia, terveytta edistäviä suoloja.

Kaikkien janoisten sankari

Ei, se ei valitettavasti ole Grandi. Parhaita nesteyttäjiä ovat sellaiset, jotka sisältävät luontaisesti elektrolyyttejä. Kookosvesi ja luonnollinen kivennäisvesi ovat parhaimmat tähän tarkoitukseen, jos budjetti sallii ne. Mutta jos ei salli ja haluat päivittää vesijohtovetesi uudelle tasolle, kokeile seuraavia niksejä: Suodata vesi ensin vähintäänkin aktiivihiilisuodattimen läpi. Lisää sen jälkeen litraan vettä 1/2 tl jompaa kumpaa edellämainituista suoloista. Voit puristaa vielä puolikkaan sitruunan mehun sekaan.

nesteytys

Itse pyrin juomaan päivän vesimääräni niin, että aamulla kun herään, juon ensimmäisenä puoli litraa vettä ennen kuin syön mitään. Työpäivän aikana pidän litran vetoisen vesikarahvin työpisteelläni, jonka tyhjennän päivän aikana. Lisäksi juon 3 mukillista teetä päivän mittaan ja illalla vielä puoli litraa vettä noin 2h ennen nukkumaan menoa. Jos harrastan liikuntaa tunnin verran, saatan juoda sen ympärillä ja sen aikana yhteensä vielä 1,5 litraa vettä.

//Ramon

LUE MYÖS:

VIIKON BLOGIN VINKIT KOKONAISVALTAISEEN HYVINVOINTIIN 1/7

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *