Hae
Emmi Anniina

Helpotuksen huokaus

Meillä huokaistaan syvään, onnellisina. Viimeinen viikko on ollut sekä Pikkusankarin että Minimullistajan osalta hyvinkin ihana, hyvä ja huojentava.

Losecin aloittamisen jälkeenhän tilanne oli hyvinkin epäselvä. Nyt se sitten selvisi, the Gurun soittoajalla sivumaininnassani, mikä siinä heti Losecin aloittamisen jälkeen Pikkusankaria oirehditti: flunssa. Minä, refluksikoulun neljännen vuoden oppilas, en muka sitä itse kunnolla taaskaan tajunnut! Flunssa kun taitaa olla yksi suurimmista refluksin pahentajista. Viimeisen niistopäivän jälkeen meillä helpotti, ja kovasti helpottikin. Sen jälkeen yleinen meininki meillä on ollut tälläistä:

Niin ihana näky, eikö!

Rauhallista. Melko kilttiä. Iloista. Vain perusuhmakiukut ovat jääneet jäljelle (on muuten aika iisiä verrattuna pipikiukkuun, taas kerran sen totean!). Huomattava juttu on ollut myös se, että Losecin vaikutuksen alaisena Pikkusankari on ITSE kaksi kertaa sanonut hetimmiten ruokailun jälkeen, että ”nyt tästä tuli pipi”. Nämä kerrat olivat mandariinin ja kirsikan jälkeen – juuri niiden, jotka ovat olleetkin ehkä sopivia-listalla! Aika paljon mukavampi tilanne saada tieto Pikkusankarin sanomana näin kuin kokea se hänen kaaoskäyttäytymisen kautta. Ehkäpä Losec on tehnyt Pikkusankarin olon sen verran tasaisesti hyväksi, että hän nyt itsekin tunnistaa ne ruuat, mistä refluksivaivat pomppaavat esille.

Minimullistajan olo on selkeästi helpottunut myös. Pääsyyt ovat varmasti imetysdieettini sekä Silicea. Tällä hetkellä suuhuni eivät päädy ollenkaan kukkakaali, parsakaali, sipuli, valkosipuli, paprika, suklaa, kaakao, vehnä, kaura, nokkonen eikä rosmariini. Kahvia ja maitotuotteita olen hieman rajoittanut. Tarkennan listaa jatkuvasti, aina kun siltä näyttää ja kuulostaa. Minimullistajan hyvän olon lisäsyyt ovat varmasti mm. hyvät maitohappobakteerit, hyvä d-vitamiini sekä rokottamattomuus. Asiaa helpottaa tietenkin myös se, että hänen suolistonsa kehittyy jatkuvasti – ja tällä kertaa ilman, että siellä on koko ajan tulehdustila käynnissä (verrattuna Pikkusankari-paran ensimmäiseen seitsemään tuskakuukauteen ärtyneine suolistoineen ja kurkkutorvineen).
Suodaanko meille oikeasti nyt tämä? Lattialla hetkiä viihtyvä vauva! Ihanaa!

Ja hei, nyt minä tiedän vastaukset aiemmin esittämiini kysymyksiin. Minimullistajan kohdalla vastaus jokaiseen kysymykseen on: ei ole normaalia. Nyt meinaan meillä nukutaan ihan hyvin ja ollaan vaakatasossakin eikä tuskaitketä ja kaarellevedetä ollenkaan niin paljoa kuin ennen.

Kaikki voi muuttua hetkessä molempien kohdalla. Siksi nautin NYT.

14 kommenttia

 1. -E kirjoitti:

  Oi, ihana kuulla että helpottaa edes hetkeksi. Toivottavasti lapset saa pitkään nauttia paremmasta olosta ja te saatte pitkään nauttia paremmista päivistä!

 2. annimari kirjoitti:

  Ihania kuvia, ihania uutisia – enjoy <3

 3. AnnaW kirjoitti:

  Ihanaa, ihanaa….sanoinko jo että IHANAA!!!!! Mahtava juttu, toivottavasti sama suunta jatkuu 🙂

  Hei, saanko kysyä miten annatte Minimullistajalle Siliceaa? Meillä on viimeyö mennyt pikkusiskon osalta vaakatasossa (sängynpääty korotettuna tietysti) itkien ja rinnalle kaarelle vetäen :/ Syynä lienee mun eilen nauttima gluteiiniton pannukakku, joka sisälsi kuitenkin vehnää. Samoin päikkärit ovat menneet tänään taas pätkiksi. Muutenhan meillä on mennyt nyt ihan sillä lailla, kuin ei-yliherkkien vauvojen kanssa menee 🙂 Mutta juu, ei ole vehnän aika gluteiinilla tai ilman…

 4. Emmi kirjoitti:

  Eikö, IHANAA 🙂 !

  Silicea menee meillä hyvin tutilla.

  Voi mälsyys, kun teillä pikkusiskolla on oireita taas 🙁 Onneksi olet tietoinen todennäköisestä syystä! Harmi, että vehnä ei käy. Ei meilläkään… Mitä kaikkea sulla on poissa nyt ruokavaliosta?
  Mulle on noi kasvikset ja mausteet nyt vaikeampia olla ilman kun kaura ja vehnä. Toki johtuu siitä, että leivoskelen paljon Pikkusankarille tattarista, kinoasta ja amarantista kaikenlaista ja syön nyt sitten samoja juttuja. Niin, ja kyllä ilman suklaatakin on vähän tylsä olla 😉 Mutta ei ole syytä mun valittaa nyt, kun on niin paljon kivempi tilanne kuin kolme vuotta sitten syömisten suhteen! 🙂

  • AnnaW kirjoitti:

   Mulla on ruokavaliosta poissa gluteiini, vehnä, ruis ja ohra. Kaura on vähän kysymysmerkkinä. Itse en sitä nyt säännöllisesti syö enkä ainakaan paljoa mutta pikkusiskolle ollaan jo alettu pikku hiljaa antamaan kiinteitä (täyttää ylihuomenna 6kk) ja kaurapuuron maistelu sujui niin, ettei ensimmäisen lusikallisen jälkeen suostunut istumaan enää pöydässä ja puklaili koko päivän sen jälkeen (muuten hän ei puklaile lainkaan). Seuraavana maistelupäivänä sama juttu, joten annetaan sen nyt odotella ihan rauhassa. Ilman oireita menee tällä hetkellä omena (yllätys yllätys ;)), riisihiutalepuuro ja avokado. Maisteltu ollaan myös porkkanaa, perunaa ja kesäkurpitsaa mutta kaikista on tullut jotain pientä oiretta. Mun ruokavaliossa olen lisäksi rajoittanut maitotuotteita yhteen viiliin päivässä ja sen määrän sietää hyvin. Nyt on ihan selvät oireet kyllä tuosta vehnästä (hikkailua, nieleskelyä, itkeskelyä vaakatasossa, rinnalla kaarelle ojentamista ja pätkäunet) ja tuntuu olevan pahempana aina ikenien kutinan kanssa samaan aikaan ja hampaita on taas tulossa. Saa nyt nähdä mihin tilanne menee, isosiskon kompastuskivet kun on maito ja viljat, joten niitä nyt syynätään tarkkaan, kuten tietysti kaikkea uutta. Näiden omien rajoitusten kanssa sujuu ihan hyvin, muutenkin syödään niin simppeliä ruokaa ja onneksi kahvi ja suklaa ovat ok 🙂

  • Emmi kirjoitti:

   Tosi kiva, että jaksoit aukaista tilannettanne mulle! Hyvä, että edes jotkut ruuat menevät oireettomina pienelle! Sunkin dieetti kuulostaa kohtuulliselta.
   Mua pelottaa noi kiinteät aika paljon, ja nyt pyritään aloittamaan ne vasta tosiaan puolivuotiaana, kun Pikkusankarille aloitettiin himpun yli kolmikuisena (niiiiiin virhe!, kiitos terkkari). Toivotaan, että maito riittää…

 5. Minerva kirjoitti:

  Olipa ihanaa luettavaa! Nyt toivon täällä kaikki peukalot pystyssä, että sama linja on yhä jatkunut.

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Hei, kysyitkö the Gurulta Siliceasta ja saitko suositusta siitä kuinka nuorena sen antamisenvoi aloittaa? Meidän esikolle aloitimme 1.5 vuotiaana ja nyt mietiskelen 6 viikoisen kanssa josko aloittaisin sillä ennen Gaviskonea sitten kun hänkin jotain tarvitsee.

  • Emmi kirjoitti:

   Joo, jo viime visiitillä, kun Minimullistaja oli muutaman viikon ikäinen, saimme luvan aloittaa Sili. Eli luulen, että kyllä te voitte kuuden viikon ikäisenä aloittaa! Me emme ole vieläkään koskeneet Minimullistajan kanssa Gaviin.

  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiva vihdoin kuulla että käytölle on lääkärin ok! Vähän on jänskättänyt hoitaa lasta jollain josta ei ole lääkärin määräystä ja vielä enemmän arvelutti sen käyttö ihan vauvalla. Toivottelen teille Iloista Joulua!

  • Emmi kirjoitti:

   Teillekin leppoisaa joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.