Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Kerää koriin viisi superfoodia lähimetsästäsi!

Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Tuleeko sinulle huono omatunto, kun kippaat suuhusi macajauhetta tai napostelet gojimarjoja? Jos haluat syödä superfoodeja, mutta lennätys maailman toiselta puolelta kauhistuttaa, voit myös lampsia lähimetsään ja kerätä kaappeihisi sieltä mahtavaa ja ravintorikasta ruokaa!
 1. Männyn siitepöly
Männyn siitepöly on täynnä erilaisia ravinteita. Sillä on mm. hormonitoimintaa tasapainottava vaikutus. Viime vuonna kerroimme, miten valmistat siitä kätevän tinktuuran.
Jos keräily tai itikat eivät kuitenkaan nappaa, niin männyn siitepölyjauheen voi tilata myös Foodinilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Pakurikääpä
Pakurikääpä eli koivun lahottajasieni, on immuniteettiä vahvistava ihmesieni. Siitä on mahdollista valmistaa teetä tai vaikkapa jauhetta. Täältä löydät hyvät ohjeet, millä pääset alkuun.
Jos epäilet omaa käävän tunnistuskykyä tai suunnistustaitoa, niin voit näppäillä tilauksen tästäkin tuotteesta Foodinilta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Nokkonen
Kerää nokkosenlehdet talteen. Kuivata matalassa lämpötilassa (mielellään alle 45 asteessa). Murskaa lehdet jauheeksi ja käytä jauhe ruoanlaitossa pinaatin tapaan. Nokkosessa on mm. rautaa neljä kertaa, kalsiumia seitsemän kertaa ja kuitua kolme kertaa enemmän kuin pinaatissa!
Jos et jaksa juuri nyt lähteä kyykistelemään tai haluat pysytellä muilla kuin nokkosmailla, foodin auttaa sinua tässäkin asiassa.
 1. Mustikka
Mustikka on ravitsemuksellisesti yksi parhaimmista marjoista, mitä Suomesta löytyy! Ja sitä on metsät pullollaan! Mustikka on paras nautittuna tuoreeltaan, sillä pakastaminen ja jälleen sulattaminen (erityisesti kuumentaminen) tuhoavat arvokkaita ravinteita.
 1. Lähdevesi
Vesi ei ole niin sanotusti vain vettä. Ihminen on 70% vettä. Jos olet joskus saanut maistaa puhtaasta luonnonlähteestä pulppuavaa eliksiiriä, niin tiedät miltä veden pitäisi maistua. Suomessa vesijohtovesi on
maailmanlaajuisesti ajateltuna ihan kelpo tavaraa, mutta siinä samalla tulee nautittua kaikenlaisia epäpuhtauksia ja jopa lääkejäämiä sen suuremmin ajattelematta.
Jos luonnonlähdettä ei meinaa millään löytyä lähimaastosta, niin ensiapuna tähän pulmaan on laittaa ostoskoriin vedensuodatin.
Nautinnollisia superhetkiä kaikille!

//Ramon

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

12 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus. Minua kiinnostaa tuo veden puhdistin. Millainen on hyvä ja miten se puhdistaa veden? Aurinkoisia päiviä

  • RJ kirjoitti:

   Vettä voi suodattaa monella tapaa. Riippuu vähän kuinka tarkasti siitä haluaa poistaa haitalliset yhdisteet (kuten mm. kloori, raskasmetallit, fluori..), niin sitä järeämmät suodattimet täytyy olla. Meillä on tosiaan kotikäytössä Britan suodatinkannu, joka on näppärä ja sen voi ottaa helposti mukaan esim. mökille tai töihinkin. Se suodattaa vedestä klooria, orgaanisia epäpuhtauksia ja tiettyjä kasvinsuojeluaineita sekä raskasmetalleja. Lisäksi se pehmentää vettä, eli sitä kautta kahvinkeittimien ym. kalkkitahrat vähenee merkittävästi.

   Bonus-niksinä vielä kun lisää suodatettuun veteen ripauksen himalajan suolaa ja puristaa sekaan tuoretta sitruunaa tai limeä, niin saa itselleen tosi virkistävän janon sammuttajan!

 2. Ulla - Kadun aurinkoisella puolella kirjoitti:

  Nokkonen on ihan parasta! Melkeinpä parempaa kuin pinaatti.

  Kannattaa muistaa, että pakurikääpä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin ja sen keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa! 🙂

  • Emmi kirjoitti:

   Jep, molemmat rokkaavat! Nokkonen ja pinaatti!

   Niin, jos tosiaan lähimetsä ei ole oma, niin pakurikäävän keräämiseen kannattaa kiinnittää suurempi huomio! Asia lienee melko kiistelty tai ainakin epämääräinen – sillä pakurikääpä kasvaa usein myös kuolleissa puissa (eli joidenkin päätelmien mukaan silloin ei olisi niin selvää, että tarvitaan maanomistajan lupaa). Mutta toki – varman päälle kannattanee ottaa, ettei tule vaikeuksia!

 3. MäSäMutsi kirjoitti:

  Olipas kiva juttu! Nokkonen ja mustikka meillä onkin ahkerassa käytössä. Siitepölyn kerääminen ei taida olla mun juttu, enkä usko omaan tunnistustaitooni pakurikäävän kanssa, mutta ostettuna voisi tulla kokeiluun.

 4. Jenni Huhtimäki kirjoitti:

  Mielenkiintoinen juttu! Mustikasta ja nokkosesta tiesinkin, muut metsän superfoodit ovat uusia minulle 🙂

 5. Jenni / Ilopiikki kirjoitti:

  Kivoja uusia ideoita! Nokkosta olemme keränneet parina vuotena, mutta olemme keittäneet ja pakastaneet sen sen jälkeen. Kuivaaminen voisi olla kätevä, niin ei veisi pakastimesta tilaa. Mustikka toki on myös tuttu, mutta noihin pariin pitää tutustua lähemmin 🙂

 6. Hanna / Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen kirjoitti:

  Nämä pitäisi ottaa arkeen itsekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *