Hae
Emmi Anniina

Tuorepuurofanin luottoreseptit

Nyt voisi olla hyvä aika kaivella viimeisiä (?) viime kesän marjoja pakkasesta ja testailla uusia tuorepuuroreseptejä, eikö vaan? Ehkä teidänkin pääsiäisaamu voisi alkaa jommalla kummalla näistä minun luottotuorepuuroannoksista?

kvinoatuorepuuro vol 1
1½-2dl kvinoahiutaleita
1dl jäisiä mustikoita
½dl-1dl jäisiä mansikoita
1rkl maapähkinävoita
kourallinen kikherneitä
makeutusta (esim. hunajaa, steviaa)

Sulata marjat huoneenlämmössä, jääkaapissa tai mikrossa. Huuhtele kvinoahiutaleet ja kikherneet siivilässä. Sekoita lautasella hellästi haarukan avulla marjat, hiutaleet, kikherneet ja maapähkinävoi. Jos haluat, lisää makeutta oman maun mukaan (minä laitoin 7 tippaa nestemäistä steviaa). Anna puuron tekeytyä jääkaapissa tai nauti heti (minä nautin aina heti :-)).
kvinoatuorepuuro vol 2
1½-2dl kvinoahiutaleita
½dl kaurahiutaleita
½ appelsiini
1dl jäisiä vadelmia
½dl jäisiä puolukoita
1rkl kookosöljyä
1tl lakritsinjuurijauhetta
makeutusta (esim. hunajaa, steviaa)

Sulata marjat huoneenlämmössä, jääkaapissa tai mikrossa. Huuhtele kvinoahiutaleet siivilässä. Pilko appelsiini pieniksi paloiksi. Sekoita haarukalla hellästi marjat, kvinoahiutaleet, appelsiinin palat, kaurahiutaleet, juokseva kookosöljy (eli sulata se, jos ei ole tarpeeksi kesä :-)) sekä lakritsinjuurijauhe. Jos puuro kaipaa mielestäsi lisämakeutta, lisää sitä haluamallasi tavalla (itse laitoin sen vakion, 7 tippaa nestemäistä steviaa). Puuron voi syödä heti, tai antaa tekeytyä jääkaapissa.

Resepteistä tulee yksi iso annos tai kaksi pientä annosta.

Yhteistyössä Foodinin kanssa

4 kommenttia

 1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

  Voi elämä, kun me olemme saaneet tuhottua melkein kaikki kesän marjat! 😀 Kivoja reseptejä, täytyy testata! 🙂

  Hyvää pääsiäistä! <3

  • Emmi kirjoitti:

   Onneksi kaupasta saa marjoja, jos kauhea marjaikävä iskee ennen kesää :-)!

   Iloista pääsiäistä teillekin Selina <3

 2. Anna kirjoitti:

  ^ miekin ajattelin että pitää kommentoida, että kumpa oiskin vielä marjoja pakkasessa! Alkaen mm. reilusta 60 kilosta mansikoita…ens kesänä on varmaan poimittava ja säilöttävä ainakin tuplat! 😀 Ja kaupasta ostaminen on itselleni aina niin vastahakoista, koska niin helposti ajattelen että jos olisin itse ollut vielä pikkuisen ahkerampi… Tai sitten ainakin nään sielujeni silmissä ne kaikki poimimatta jääneet, metsien miljoonat mustikkakilot 😀

  • Emmi kirjoitti:

   No niiiiinpä! Kyllä kalvaa se tunne, kun tietää, että metsässä mätänee hirrrrrveen paljon marjoja :-/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.