Hae
Emmi Anniina

15 uutuuskirjaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen osa 1/3

Kirjoittanut: Emmi

Saan kirjakustantamoilta paljon pr-kappaleita luettavakseni. Ainakin melkein kaikki kirjat, jotka olen saanut, olenkin lukenut – ja mitään kirjaa, jonka aloitan, en koskaan jätä kesken 😀 Instagramissani olenkin vilautellut jokaista kirjaa niiden saapuessa postilaatikkooni, mutta nyt tahdoin nostaa tänne blogiin 15 uutuuskirjaa, jotka ovat tavalla tai toisella tehneet minuun vaikutuksen. Postaussarjan jokaisessa osassa esittelen viisi kirjaa.

Pura Rutiinit atomeiksi. Näin saat aikaan muutoksen, joka pysyy. James Clear.

Kirja saatu Tuuma-kustannukselta

En keksi yhtäkään ihmistä, jota tämä kirja ei voisi hyödyttää. Siis lue, lue, lue. Tavallaan ei tekisi mieli kertoa tästä nerokkaasta kirjasta mitään, vaan kehottaa vaan muitakin lukemaan tämän. Mutta kai se on yritettävä kertoa 😀 Nimensä mukaisesti kirja purkaa arjen ihan palasiksi ja palasia tarkastellaan erilaisista näkökulmista. Kirja auttaa arjen rutiinien toimivuuden ja/tai toimimattomuuden huomaamisessa ja rakentaa lukijan kanssa uudet, toimivammat rutiinit tilalle. Tätä kirjaa teki mieli alleviivata sivukaupalla. Koen, että minulla ei edes ollut arjen rutiinien kanssa minkäänlaista ongelmaa, mutta silti kirjan avulla päähäni pälkähti paljon uusia ajatuksia. Kirja oli todella helppolukuinen ja hyvin jäsennelty – ei lainkaan korkealentoista kamaa. Moni kirjan asia olikin minulle tuttu, mutta kun asiat esitetään taidokkaasti koottuna kokonaisuutena, vie kirja todella mukanaan ja sen lukee mielellään. Tähän kirjaan palaan varmasti.

Pura rutiinit atomeiksi Pura rutiinit atomeiksi

Tunnetaitojen käsikirja. Askeleittain etenevä tunnetaito-ohjelma lapselle ja vanhemmalle. Julia Pöyhönen, Heidi Livigston.

Kirja saatu Kustannus-Mäkelältä

Ehdottoman tärkeä opus kaikkiin lapsiperheisiin! Kirja on tarkoitettu sekä vanhemmille että lapsille. Kirjassa on tieto-osuuksia vanhemmille, ja tieto-osuuksien jälkeen aina yhteiset harjoitussivut lasten kanssa tehtäväksi. Kirja on Ympyräiset -sarjaa – ja ainakin meidän ekaluokkalainen huudahti heti kirjan nähtyään, että ”Äiti lue mulle Ympyräisiä!”. He olivat eskarissa ja koulussa tutustuneet Ympyräisten hahmoihin. Luin ensin kirjan itse läpi ja nyt aloitamme uutta kierrosta keskimmäisen (ja ehkä myös esikoisen) kanssa. Toivottavasti saan miehenikin tämän lukemaan 😀 Suosittelen siis perheen molemmille vanhemmille. Kirja on selkeä ja kuvitustensa ansiosta myös hauska ja mielenkiintoinen. Tunnetaitojen opettaminen on yksi kasvatuksen tärkein asia, joten kirja on todellakin oikealla asialla. Viime vuosina tunnetaidoista on alettu puhumaan enemmän, mikä on oikein tarvittava muutos myös suomalaisessa yhteiskunnassa! Kirjan asiat olivat minulle tuttuja, sillä olen jo nykyisen yrityksenikin takia perehtynyt kasvatuskirjallisuuteen laaja-alaisesti. Siltikään tämänkään kirjan lukeminen ei mennyt hukkaan – kertaus on hyödyllistä ja palauttaa aina olennaisten asioiden äärelle. Suosittelen todella lämpimästi kaikille, jotka ovat arjessa tekemisissä lasten kanssa!

Tunnetaitojen käsikirja

Tunnetaitojen käsikirja

Pim! Olet luova. Paavo Järvilehto, Lauri Järvilehto.

Kirja saatu Tuuma-kustannukselta

Onko luovuutesi hanat tukossa? Tämä Järvilehtojen inspiroiva teos houkuttelee luovuutesi esille melko varmasti! Luovuus ei ole vain joidenkin erityisten luovien ihmisten ryhmään kuuluvien etuoikeus, vaan oikeasti ihan jokainen voi olla ja onkin luova! Kirjan kirjoittajien, veljesten, taustat ovat todella mielenkiintoisia ja asettavat jo korkea riman itse kirjan sisällölle. Kirja onkin mieleenpainuva ja varmasti tekijöidensä näköinen erityisyydellään. Luovuutta käsitellään kirjassa niin teoreettisesti kuin käytännöllisestikin. Kirja antaa ajatuksia eteenpäin työstettäväksi, mutta myös arkeen vinkkejä siihen, miten luovuutta voisi saada houkuteltua paremmin esiin. Koen, että yrittäjyys antaa aivan uudet mahdollisuudet luovuudelle kuin moni muu työn tekemisen malli – ja siksi tämä kirja saikin aivoihini uudenlaista pärinää aikaiseksi. Tosin ihan jo normaalissa arjessa (varsinkin lasten kanssa 😀 ) luovuuden käyttö on erittäin suotavaa. Ja muuten – tätä kirjaa lukiessa sitä alkaa miettimään, että miten luovia lapset ovatkaan – kunnioitus siis heille!

Pim! Olet luova

Pim! Olet luova

Kasvisruokien KETO-käsikirja. Elviira Krebber

Kirja saatu Viisas Elämä-kustantamolta

Meidän perheessä ei ketoilla eikä syödä vain kasvisruokaa, mutta tehdään itse asiassa useinkin ketoruokavalioon ja kasvisruokavalioon sopivia ruokia ja herkkuja. Siksi tartuin tähän kirjaan ehdottoman kiinnostuneena! Kirja ei tosiaan ole vain reseptikirja, vaan myöskin kattava tietopankki ketoilijalle, ketoilua suunnittelevalle ja ketoilusta kiinnostuneelle. Kirjassa esitellään kasvisketoilun hyviä (ja haastellisiakin) puolia, käydään läpi ravintoaine- ja vitamiinitasotarkkuudella ruoka-aineet, joita kasvisketoilijan kannattaisi (ja ei kannattaisi) käyttää ruokavaliossaan. Vaikka meidän perheessä ruokatietämys on jo mielestäni erittäin laajaa, saimme kirjasta vieläkin lisää nippelitietoa! Elviira kirjoittaa selkeästi ja mielenkiintoisesti. Ja ne reseptit, joihin kirjan loppupuolella päästään käsiksi,… ne ovat superherkullisen näköisiä! Voisin kuvitella, että nekin ihmiset, jotka eivät noudata kasvisketoilun periaatteita järjestelmällisesti, löytävät varmasti kirjasta heitä houkuttavia reseptejä. Käytännöllinen ja kaunis opus!

Kasvisruokien KETO-käsikirja

Kasvisruokien KETO-käsikirja

Enkelit Ystävinä. Miten otat vastaan rakkauden. Sanni Nevalainen.

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Tämä enkelikirja on hengellisin kirja, jonka olen pitkään aikaan lukenut. Kirja oli hämmentävä, hyvällä tavalla. Kirja avasi silmiäni entisestään kaikkeen siihen maailmaan, jota ei voi aina ja kaikkialla silmin havaita, mutta joka on olemassa koko ajan meidänkin keskellämme. Minä en välttämättä kuvailisi itseäni kovin uskonnolliseksi, mutta ehdottomasti hengellinen olen. Tämä kirja houkutteli esiin monta uutta oivallusta liittyen enkeleihin, lohikäärmeisiin ja muihin meille yleensä näkymättömiin valon auttajiin. Kun kirjan aloitin, en olisi ehkä uskonut, että sanon nyt kirjan luettuani, että tämä kirja on auttanut minua rikoksesta toipumisessa, mutta onnellisena voin nyt todeta niin käyneen. Kirja siis tarjosi lohtua ja apua, mutta kirja myös toi mieleeni ainakin sata muuta kysymystä, joihin aion elämäni aikana perehtyä. Tuntuu, että tällaisiin hengellisiin asioihin tutustuminen on vasta minun elämässäni alkamassa! Kirjassa on paljon harjoituksia, joiden avulla enkeleihin pääsee tutustumaan lähemmin. Tehtäviä voi valita myös teemojen mukaisesti, eikä kirjaa ole välttämättä pakko lukea alusta loppuun. Mielenkiintoinen, rohkea kirja!

Enkelit ystävinä

Enkelit ystävinä

Seuraavaan kertaan!

Postaussarjan seuraavassa osassa esittelen seuraavat kirjat:

Aikuisten leikkikirja

Viisaus. Käyttäjän opas

Oprah ja aikamme suuret ajattelijat. Inspiroivia keskusteluja ja elämänviisauksia

BLISS. Peittoa tulehdus, elä ja voi paremmin

Kuka hallitsee mieltäsi? Mielikuvien hyödyntämisen kirja

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *