Hae
Emmi Anniina

Aloita vuosi ihanilla kirjoilla: esittelyssä 10 erilaista kirjaa!

Saan pinoittain kirjoja pr-lähetyksinä eri kustantajilta aina vuoden mittaan. Tässä postauksessa esittelen viime vuonna saatuja parhaimpia kirjoja! Nappaa tästä listasta omat tulevat suosikkisi!

Aikuisten kirjat:

Oman elämänsuunnan miettijälle: Saa mitä haluat

Kirjoittaja: Ilkka Koppelomäki

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Tämä kirja pääsi heti ensi sivuilta lähtien yhdeksi lempparikirjoistani ja ehkä jotain kertoo sekin, että tämä meidän kirja on kiertänyt kaveripiiriämme ja saanut mahtavan vastaanoton! Olet sitten jo mestari tai aloittelija itsesi johtamisessa, niin saat varmasti apua tästä kirjasta! Kirja on kompakti opas oman elämän uudelleensuuntamiseen. Ilkan kirjoitustyyli on motivoiva, iloinen ja vakuuttava. Kirja valaa luottamusta omiin kykyihin. Luulen, että monen lukijan mielen ja kehon valtaa tunne, että voin tehdä mitä vain, jos vain niin päätän ja teen töitä sen eteen! Kirjassa on innostavia esimerkkejä omannäköisen elämän toteuttamisesta ja mielen lujuudesta. Ilkka on käyttänyt kirjassa olevia oppeja jo yli kymmenen vuoden ajan Saa mitä haluat -valmennuksissa, ja tuhannet ihmiset ovat käyneet valmennuksen läpi. Tähän kirjaan tulee palattua aika ajoin – klassikkomatskua siis mielestäni!

Saa mitä haluat

Sellaiselle, joka kaipaa uralleen buustia: Oman elämäsi SuperStara

Kirjoittaja: Taru Tammikallio

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Jos sinulla on joku ammatillinen unelma, mutta sinusta tuntuu, että sen saavuttaminen tuntuu tahmealta, on aika ottaa tämä kirja käteen ja lukea se! Kirjan kirjoittaja on nokkela sanataituri ja hänen tekstiään kun lukee, niin aika lentää siivillä! Sen lisäksi, että kirja on viihdyttävä, se pistää takuuvarmasti sinuun motivaatioruiskeen alkaa toteuttamaan omaa unelmaasi.  Kirjoittaja tarjoilee kahdeksan askeleen menetelmän, jonka avulla olet taatusti lähempänä ammatillista unelmaasi! Taru jakaa kirjassa omakohtaisia kokemuksia ja niistä syntyneitä oivalluksia, mutta kysyy myös erittäin hyviä kysymyksiä, joiden ääreen kannattaa ehdottomasti pysähtyä. Vaikka tämän kirjan pystyisi ahmaisemaan kerralla, niin suosittelen nautiskelemaan, sillä tulosten saavuttaminen ei varmasti tapahtu käden käänteessä, vaan vaatii pidempiaikaista prosessointia. Ota tämä kirja mukaan unelmien toteuttamisen matkallesi, niin saat pätevän ja luotettavan tukijan kainaloon!

Oman elämäsi superstara

Sellaiselle, jolle haluat toivottaa ihanaa uutta vuotta: Kiitollisuuden vuosi 2022

Kirjoittaja: Maria Nordin

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Tämä kirja, tai oikeastaan kalenteri, soveltuu ihmiselle, joka tahtoo nostattaa kiitollisuudentunteensa ihan eri sfääreihin koko vuoden ajaksi! Kalenteri auttaa nostamaan esiin päivittäin kiitollisuuden, ilon ja rakkauden aiheita ja laittaa uusia ajatuksia liikkeelle napakoilla, mutta kauniilla teksteillä. Kirjassa prosessoidaan kiitollisuutta (ja muitakin aiheita) vuositasolla, kuukausitasolla, viikkotasolla sekä päivätasolla. Tämä kalenteri auttaa varmasti käyttäjäänsä olemaan onnellisempi. Kirjan tekstien taustana on Free to Heal -metodi.

Kiitollisuuden vuosi 2022

Saunomista rakastavalle: Hyvää oloa saunomalla, Saunafulness

Kirjoittaja: Carita Harju

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Tässä on kaunis, informatiivinen, inspiroiva opus! Jos tykkäät saunomisesta, niin tykkäät tästä kirjasta. Jos tahdot lisää ideoita saunomiseen, tykkäät tästä kirjasta. Jos haluat fiilistellä kaikkea, mitä saunomiseesi jo kuuluu, tykkäät tästä kirjasta. Jos et pidä saunomisesta, niin annat varmasti saunalle uuden mahdollisuuden tämän kirjan jälkeen. Jos et tiedä, mikä on sauna, tulet ihastumaan saunaan tämän kirjan jälkeen (mutta koska luet tätä suomalaista blogikirjoitusta, tiedät, mikä on sauna…).  Tässä kirjassa esitellään tietoa saunan terveysvaikutuksista ja konkreettisia vinkkejä, joiden avulla saunomisesta tulee entistä ihanampi kokemus. Kirjassa on ohjeita liikuntaan, ruokaan ja juomaan, kosmetiikkaan, hoitoihin… ja vieläpä erilaisia ohjeita ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen toteutettavaksi. Tällainen kirja on varmasti mieluinen ja hyödyllinen lahja esimerkiksi tupaantuliaisiin tai mökkivierailulle.

Saunafulness

Sellaiselle, joka tahtoo ajatusten ja toimintansa muutokselle tieteellistä taustaa: Luo itsesi uudelleen

Kirjoittaja: Joe Dispenza

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Jos haluat muuttaa ajatteluasi (eli tätä kautta koko elämääsi) ja tahdot muutosprosessin taustalle hyvin tieteellisen ihmisen kirjoituksia, niin tässä on sinulle sopiva kirja! Joe Dispenza on maailmankuulu kiropraktiikan tohtori, joka on opiskellut laajalti biokemiaa ja neurotieteitä. Tämä kirja on välillä melko häkellyttävä tarinoineen ja teorioineen, mutta kuitenkin koko ajan hyvin perusteltu. Kirja on tarkoitettu luettavaksi ja toteutettavaksi askel askelelta. Kirjassa esiteltyjen askeleiden teho perustuu siihen, että ensin puretaan itsenä olemisen tapa pois ja riisutaan vanhan minän muisto, jotta voidaan luoda uusi mieli ja uusi tulevaisuus tilalle. Monta kirjaa markkinoidaan lauseella ”Tämä kirja voi muuttaa elämäsi!”. Tämän kirjan kohdalla tuo lause jopa saattaa tulla todeksi! Jos mielit isoa muutosta ajatteluusi, sinun on kuitenkin sitouduttava tämän kirjan metodeihin 100% ja antauduttava prosessille. Ja se ei välttämättä ole helppoa, eli ei tämäkään kirja tee mitään muutosta sinun puolestasi. Suuri suositus tälle kirjalle, jos et kavahda ”yliluonnollisia” teorioita!

luo itsesi uudelleen

 

Lasten kirjat:

Ammateista kiinnostuneille: Päivä maapallolla, lääkärit

Kirjoittaja: Carlos da Cruz

Kirja saatu Karisto -kustantamolta

Aika montaa lasta kiinnostaa lääkärin työ, ja tässäpä aika hauska kirja tutkia tuota ammattia! Kirja sisältää eri puolilta maailmaa lääkäreiden työpäiväraportteja lastentasoisesti kerrottuna. On koululääkäriä, mikrobiologia, ortopediä, hammaslääkäriä, eläinlääkäriä, lastenlääkäriä jne. Kirjassa on kuvitus on yhtä lailla pääosassa kuin tekstikin: kuvat ovat isoja, vauhdikkaita, värikkäitä ja mukaansatempaavia. Lääkärin työpäivän ja lääkärin välineiden lisäksi kirjassa esitellään lääkärin perhettä ja harrastuksia. Meillä tämä vetosi sekä neljä-, että kahdeksanvuotiaaseen.

Päivä maapallolla

Runollisille muumifaneille: Lysti ystävä, Onnellisia sanamatkoja

Kirjoittaja: Paula Nivukoski

Kirja saatu Otava -kustantamolta

Tämä on valloittava satukirja! Lysti ystävä on täynnä kauniita tunnelmallisia kuvia. Kirjan suurin juju on kuitenkin todella taidokkaassa ja kauniissa kielenkäytössä. Kirjan lukija saa tosissaan keskittyä lauseiden lukemiseen, sillä virkkeisiin on piilotettu hauskoja, erilaisia sanoja ja kirjainleikkejä. Saduissa seikkaillaan muumien kanssa, joten tämä kirja viehättää varmasti kaikkia muumifaneja! Meillä kirjaa tykkäsi kuunnella neljävuotiaan muumifanin lisäksi myös kahdeksanvuotias ja itse todella pidin tämä kirjan lukemisesta; välillä tuntui, että luen runoja!

Lysti ystävä

 

Rauhoittavia yhteisiä satuhetkiä kaipaavalle: Taikamatka

Kirjoittaja: Maria Nordin

Kirja saatu Viisas Elämä -kustantamolta

Tämä kirja on ihanan lempeä, rauhoittava ja seesteinen, vaikka sisältääkin seikkailuja. Kirjan kirjoittaja on osannut asettua lapsen saappaisiin tarinoita luodessaan. Tässä kirjassa kirjan kuuntelijana oleva lapsi on itse kirjan päähahmo! Kirjan kuvitukset ovat värikkäitä ja mielikuvitusta kutkuttavia. Satuja voi lukea missä järjestyksessä vain, mutta satujen esittelyssä kerrotaan, mihin hetkiin tiettyä satua voi käyttää. Satuja on mm. sosiaalisten suhteiden ja keskittymiskyvyn tukemiseen, omien ajatusten voiman ymmärtämiseen sekä ruokaan liittyvien haasteiden tukemiseen. Tätä kirjaa olemme lukeneet neljä- ja kahdeksanvuotiaiden kanssa, yksitoistavuotiaskin on kuunnellut korvat höröllään toisesta huoneesta…

Taikamatka

 

Luontoa rakastaville: Viidakon väki ja ihmeellinen sininen

Kirjoittaja: Johanna Lumme

Kirja saatu Otava -kustantamolta

Kirjan päähenkilö on sympaattinen Raita-seepra, joka seikkailee kaupungissa ja luonnossa. Kirjan teemoina ovat mm. koulukiusaaminen ja luonnonsuojelu. Sivut ovat täynnä upeita kuvia: kirjan kirjoittaja ja kuvittaja on taidemaalari ja siltä kuvat näyttävätkin! Teksti vuorottelee puhekuplien ja kappaleiden välillä. Kirjassa ei ole erillisiä lukuja, mutta kirja on sen verran herkullinen, että sen ahmaisee iltasatuna helposti lapsen kanssa yhdeltä istumaltakin! Tämäkin kirja kiinnosti meillä sekä neljävuotiasta että kahdeksanvuotiasta.

Viidakon väki

 

Eläimistä ja seikkailuista pitäville: Peloton Peltohiiri, Pähkinätäräys

Kirjoittaja: Meri ja Aleksi Korpela

Kirja saatu Otava -kustantamolta

Pieniä otuksia, seikkailuja, jännitystä ja erikoisia tapahtumia – sellainen on Pähkinätäräys! Kirja on kirjoitettu ehkä aloittelevia koululaisia kiinnostavalla intensiteetillä ja meillä parhaiten tätä kirjaa jaksaakin kuunnella kahdeksanvuotias. Neljävuotiasta tämä kirja myös kiinnostaa ja hän tämän usein valitseekin, mutta yksi luku tuntuu olevan kuitenkin vielä hieman liian pitkä hänen kanssaan rauhassa luettavaksi. Ihailemme silti kuvia, jotka on tehty äärimmäisen pikkutarkasti: niissä siis riittää paljon ihasteteltavaa!

Pähkinätäräys

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

15 uutuuskirjaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen osa 1/3

15 uutuuskirjaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen osa 2/3

15 uutuuskirjaa, jotka ovat tehneet minuun vaikutuksen osa 3/3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *