
Raakakakku-unelmia osa 2/3: Mustikkainen kakku
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Kuinka moni katsasti ensimmäisen raakakakkupostaussarjan osan? Tai jopa valmisti ohjeen mukaan tuon herkkukakun? Jos missasit ensimmäisen osan, voit katsoa sen täältä: Raakakakku-unelmia osa 1/3: suklaa-kinuskikakku. ’Suosittelen tuota karkkimaista herkkua oikein lämmöllä! Nyt on vuorossa mustikkainen raakakakku. Sekin niin ihana kakku!
Tämä kakku on pehmeä, lempeä, mutta raikas. Tämäkin kakku on täysin suussasulava, aaaah! Tämä kakku on makeutettu erytritolilla ja stevialla, joten se senkin puolesta sopii vhh-syöjälle.
Mustikkaraakakakku (gluteeniton, maidoton, soijaton, vhh,)
Pohja:
1/2dl kaakaovoita
1rkl kaakaojauhetta
1/4tl suolaa
Liota manteleita aikankin 6h tai yön yli. Jos aprikoosit ovat kovin kuivia, voit liottaa niitäkin muutaman tunnin. Pullean meheviä ei välttämättä tarvitse liottaa. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Laita ainekset ja aja tasaiseksi massaksi. Painele massa leivipaperilla vuoratun irtopohjavuoan (me teimme 26 senttiseen) pohjalle ja laita se sitten jääkaappiin tekeytymään täytteen teon ajaksi.
Täyte:
5dl cashewpähkinöitä
250g mustikkaa
7rkl erytritolia
20 tippaa steviaa
1dl kaakaovoita
5rkl kookosmannaa
1 sitruunan mehu
1/2 sitruunan raastettu kuori
Liota cashewpähkinöitä vähintään 6h tai yön yli. Jos käytät jäisiä pakastemustikoita, niin laita ensin tehosekoittimeen kaikki muut ainekset paitsi vesihauteessa sulatettu kaakaovoi ja kookosmanna. Aja ne ensin tasaiseksi massaksi ja valuta sitten rasvat ohuena nauhana sekaan koneen pyöriessä. Näin varmistat, että rasvat eivät kökkäröidy ennen kuin ne ehtivät sekoittua kunnolla.
Tasoittele täyte pohjan päälle ja kopauta kakkua muutaman kerran napakasti pöytään, jotta täytteestä tiivistyy ilmat pois. Laita kakku pakastimeen tekeytymään vähintään 1,5 tunniksi. Koristele valmis kakku vaikka tuoreilla marjoilla.
Toivottavasti myös tämä mustikkaraakakakku pääsee sinun herkkuhetkeesi mukaan. Jaa herkkuhetki rakkaittesi kanssa tai jos herkuttelet yksin, niin voit ottaa yhden palan kerrallaan pakastimesta jääkaappiin sulamaan 🙂
NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:
IG: @skribentti / FB: @readsteadyflowblog