Hae
Emmi Anniina

10 vinkkiä arkeen matkatyöleskelle

Maanantaina mies lähtee työmatkalle – ja tuosta viikosta lähtien joulukuun puoleen väliin asti hän on joka toisen viikon ulkomailla, eli meidän ”todellinen arkemme” alkaa ylihuomenna. Minun yh-viikot alkavat siis myös ihan kunnon rytinällä. Luulen, että teitä matkatyöleskiä on muitakin siellä ruudun toisella puolella, ja siksi tulikin mieleen tehdä vinkkipostaus minun yh-arkea helpottavista asioista. Kertokaa tekin omanne kommenttikenttään!

matkaleskeys

1. Käykää kaupassa ISOSTI ennen matkaa. Tämä helpottaa suunnattomasti viikon ruuanlaittoa!

2. Siivotkaa kämppä hyvin ennen matkaa. Sitä siivottavaa yhden harteille tulee kuitenkin niin paljon viikon mittaan, että on todella ihana apu alkuun, jos kämppä on siisti ja puhdas, kun yh-viikko alkaa.

3. Käykää läpi ennen matkaa jokainen matkallaolopäivä ohjelmineen rytmineen molempien osalta. Näin voitte tukea toisia viestein/puheluin erityisesti niinä päivinä, kun on joku haastavampi keissi tapahtumassa.

4. KYSYKÄÄ TOISILTANNE KUULUMISIA JOKA PÄIVÄ! Erittäin, erittäin tärkeä asia. On hyvä osoittaa erilläänkin ollessa, että toisen kuulumiset silti kiinnostavat ja on että ollaan halukkaita tietämään kaikki pienetkin seikat arjesta/työmatkalta. Kannattaa myös kiinnittää siihen huomiota, että kommunikaatiosta vähintään 2/3 on positiivista kommunikaatiota, sillä kun ei keskustella kasvokkain, niin tuntuu, että positiiviset viestit laimenevat ja negatiiviset korostuvat entisestään. Jos on siis negatiivista sanottavaa, niin pidä huoli, että sanot myös positiivista.

5. Helpota henkisesti toisen taakkaa. Minä esimerkiksi usein muistutan, että ”nuku pitkät sikeät unet aina kun mahdollista – olet ne ansainnut!” (koska kotona siihen ei välttämättä ole aina mahdollisuutta…) ja mies usein kertoo, että saan hartia- ja jalkahieronnan, kun hän tulee kotiin (olen melko jumiutuvaa sorttia… 😀 ). Tuota hierontaa on niin kiva odottaa sitten!

6. Mene aina aikaisin nukkumaan ollessasi lasten kanssa yksin. Et ikinä voi tietää, alkaako yöllä joku mahatauti tai tuleeko herätyksiä muuten vain viisi vai kymmenen. Kukaan ei ole jakamassa vastuuta yöllä kanssasi ja se on melkein se karuin osuus yh-viikoista.

7. Anna lapsille huomiota, läheisyyttä ja keskusteluhetkiä enemmän. He kaikki kaipaavat isää matkan aikana, ja koko matkan ajan ovat ilman isän fyysistä läsnäoloa, joten omaansa kannattaa jakaa sitäkin enemmän! Se tarkoittaa paljon helpompaa arkea yh-viikkoina, olen sen huomannut.

8. Soittakaa videopuheluita mahdollisimman usein. Me olemme kokeneet, että ikävä helpottuu videopuheluiden avulla edes vähän. Välillä meille saattaa tulla parikin päivää taukoa videopuheluista, mutta aina, kun mahdollista, järjestämme yhteyden.

9. Mieti jo etukäteen, kenelle voit soittaa, jos tulee joku yllättävä tilanne tai hätä (ja kerro se tarvittaessa myös lapsille). Meillä on miehen työmatkojen aikana tapahtunut esimerkiksi muutama auton hyytyminen/rikki meneminen, on tapahtunut vesivahinko ja talosta on mennyt rikki vaikka sun mikä sellainen kohta, jonka korjauksen on yleensä meillä mies hoitanut… Vaikka suhtaudun haasteisiin melko positiivisesti ja olen valmis oppimaan uutta, niin silti olen tarvinnut erilaisiin korjaushommiin siskon miestä, kaverin miestä ja naapuria (esimerkiksi auton akkua en suostu vaihtamaan sähköiskun pelossa…)… Ja kerran, kun minä olin kipeänä, niin äitini tuli olemaan lasten kanssa (kiitos äiti!).

10. Kun näette taas matkan jälkeen toisenne, niin halatkaa ja pussatkaa. Välillä tuntuu, että toisen poissaoloon jopa jollakin tavalla tottuu niin, että kun näkee toisen siinä edessä taas, niin ei osaakaan mennä toisen lähelle. Siinä sitten vain tuijotellaan toisiamme, että kas, nyt sitten on taas kotiviikon vuoro, kiva nähdä. Mutta halailu ja pussailu kannattaa reissun jälkeen, vaikka se ”oudolta” tuntuisikin!

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA:

IG: @skribentti / FB: @readysteadyflowblog

SINUA SAATTAISI KIINNOSTAA MYÖS:

MIEHEN MATKATYÖ: PARISUHTEEN PELASTUS, TUHO VAI JOTAKIN MUUTA?

KUN ISI REISSAA PUOLET KUUKAUDESTA ULKOMAILLA

TOIVEPOSTAUS: MISTÄ ENERGISYYTENI KUMPUAA?

p.s. Me aiomme todennäköisesti mennä hoitamaan parisuhdettamme Habitareen ensi viikon viikonloppuna heti miehen työmatkan jälkeen (tai ainakin jättää lapsista yhden kotiin, niin eikö se ole melkein kaksin oloa, heh 😀 ). Joten jos teitä kiinnostaa myös Habitaressa käynti, niin minun instassani on nyt meneillään kolmen Habitare-lipun arvonta! Eli yksi onnekas tulee voittamaan kolme lippua 🙂 Kannattaa siis käydä ostallistumassa, jos nuo messut kiinnostavat 🙂 Arvonta on käynnissä tiistaihin 10.9 klo 12 asti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *