Hae
Emmi Anniina

Paloiksi

Ajankohtaisena vinkkinä aamupalaksi, välipalaksi, miksi vain palaksi – omenasipsit! Käännetään Suomen omenaylitarjonta iloksi ja heitetään omput uuniin yötä viettämään. Lupaan, että yksikään omppuviipale ei jää syömättä! Meillä uuni huutaa jo armoa päivin öin täyteen tuputetusta omenaväenpaljoudesta. Mutta kestä hetki vielä, uuni!
Perusteellisen omenapesun jälkeen kaiverra kota ompuista pois, jos haluat (minä en kovin tykkää kodasta). Leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi, kuin osaat. Lado pellille vieriviereen (ei päällekkäin). Jos haluat, mausta (esimerkiksi ne perinteiset kaneli, inkivääri ja kardemumma toimivat hyvin – maustetta saa olla runsaasti!). Iske uuniin kiertoilmalle 50 asteeseen noin kahdeksaksi tunniksi (niin kauaksi aikaa, kunnes viipaleet ovat rapsakoita). Tärkeää on, että jätät uunin luukun rakoselleen esimerkiksi haarukan avulla! Uunista oton jälkeen jätä sipsit huoneenlämpöön päivän ajaksi. Sitten nauti/säilö/jaa ystäville ja aloita homma uudestaan alusta 🙂
Kanelikuorrutteella.
Minä etsin monta vuotta juuri sitä meidän uuniin ja omiin makumieltymyksiin sopivaa sipsintekotapaa, ja nyt vaikuttaisi siltä, että tämä on se sopiva.

4 kommenttia

 1. Minna S. kirjoitti:

  Mä olen tehnyt näitä kuivurissa, kun sellainen nyt sattuu löytymään (sienestyshulluilla pakollinen). Omenasipsit ovat ihan parhaita!

  • Emmi kirjoitti:

   Meille saapui eilen kuivuri myös! Pari vuotta harkittiin kunnon kuivurin ostoa, kun me tehdään niin paljon juuressipsejä, näkkäriä yms. Olen pikkusen innoissani nyt 😀 Mitä kaikkea muuta sä kuivaat sun kuivurilla?
   Mä olen sienihullu myös, mutta en niinkään sienestyshullu. Tämä hulluusyhtälö ei vaan ole kauhean kannattava, harmi 😀

  • Minna S. kirjoitti:

   Meillä kuivataan aika paljon satoa, kuten yrttejä, chilejä, marjoja, hedelmiä. Mansikoista tulee tosi hyviä. Olen käyttänyt niitä aika paljon leivonnassa ja energiapatukoissa. Kuivalihaa tekisi mieli kokeilla, mutta vielä en ole uskaltautunut. Lehtikaalisipsejä kokeilin, mut ne eivät olleet makuuni yhtään. Aika monessa paikassa niitä hehkutetaan, että kai niistä joku tykkää. 😀 Banaanista ja chia-siemenistä tein joskus näkkärin tapaista, en muista yhtään ohjetta. Kirjoitin sen johonkin lappuseen ylös (virhe!). Se oli hyvää.

  • Emmi kirjoitti:

   Nonni, sähän olet kokeillut vaikka mitä! 🙂 Mullakin olisi tarkoitus kuivatella "vähän kaikkea", kuivalihasta jukurttiin 😀 Mulle saa laittaa tänne tai mailiin hyviä reseptejä (sitten kun löydät ne lappuset ;-D).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.