Hae
Emmi Anniina

Minkälaista on kohta kolmevuotiaan imetys?

imetys

Saako 2v8kk ikäistä lasta sanoa kohta kolmevuotiaaksi? No, ainakin hän on lähempänä kolmea kuin kahta, joten ehkä saa. 🙂 Minä imetän tätä meidän kohta kolmevuotiasta edelleen! Huomasin, että olen kirjoittanut imetyksestä viimeksi kesäkuussa postauksen nimellä:

IMETYSENNÄTYKSENI ON SAAVUTETTU

Tuossa kirjoituksessa kerron esikoisen ja keskimmäisen imetyksestä verrattuna kuopuksen imetykseen. Kerron myös, että 2v2kk imetystavoite ylittyi, sillä keskimmäistä imetin vain tuon 2v2kk (ja esikoista tätä vähemmän). Nyt ollaan menossa kohti kolmevuotissynttäriä, joten ajattelin kirjoitella aiheesta teille, sillä minä tahdon omalta osaltani kannustaa äitejä imettämään, ja vaikkapa juuri pitkäänkin, jos se vaan tuntuu hyvältä valinnalta.

Imetys sujuu kuin itsestään

Meillä ei edelleenkään ole mitään ongelmia imetyksen kanssa, enkä ole nähnyt mitään tarvetta itse lopettaa imetystä. Kuopus ottaa maidon kerran, pari päivässä. On meillä ollut muutaman kerran neljänkin päivän tauko – ja siitä se imetys silti jatkunut hyvin, täysin lapsentahtisesti. Jos joku siis ajattelee, että taaperoimetys olisi jotenkin tosi sitovaa, niin oman kokemuksen mukaan se ei ole.

Jos olen kotona kuopuksen nukkumaanmenoaikaan, niin kyllä, kuopus tahtoo iltamaidon ennen nukkumaanmenoa. Joskus aamuisin hän muistaa maidon herättyään ja saattaa sen pyytää, mutta ei aina. Ja silloin tällöin päivällä hän saattaa pyytää maitoa, todennäköisimmin sellaisena päivänä, kun häntä väsyttää enemmän. Mutta kuten sanoin, minä voin olla pois parikin yötä ihan hyvin, eikä mitään kummempaa maidon perään huutelua tapahdu.

imetys

Lapsentahtisuus on minulle tärkeää

Tästä kuopuksen imetyksestä minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa. Toki, voisin kuvitella, että jos ”näin isoa taaperoa” imettäisin julkisesti, niin voi olla, että saisin myös muutakin kuin positiivista palautetta. Tai sitten en, mutta sitähän ei voi tietää, kun kuopuksemme ei enää kodin ulkopuolella maitoa muista pyytää huomion kiinnittyessä kaikkeen muuhun. Toisaalta harmi, sillä olisihan se aika herkullista tarkkailla ihmisten ilmeitä, eleitä ja sanoja, kun he näkevät melkein kolmevuotiasta imettettävän. Etenen silti lapsentahtisesti, kuten tähänkin asti, enkä tarjoa maitoa, jos kuopus ei sitä pyydä. Ja niin kauan aion imettää, kun kuopus tahtoo maitoa ja minulla on hyvät fiilikset imettämisen suhteen. Kohti kolmivuotista imetystaipaletta siis! 🙂

Meidän imetyshetkiä on harmittavan vähän kuvattu ja viimeksi kuvia onkin otettu huhtikuussa kuopuksen ollessa kaksivuotias. Nyt kuitenkin kuopuksen ollessa väsynyt tänään ja tahtoessa maitoa päivällä, pyysin miestä nappaisemaan muutamat kuvat muistoksi imetyksestä. Onhan imetyksiä kiva muistella jälkikäteenkin 🙂 Haaveilen vielä siitä, että näiden kotikutoisten ja ex tempore kuvien lisäksi saataisiin jotkut vähän stailatummat kuvat otettua jossakin kauniissa ympäristössä.

Onko siellä teidän joukossanne ketään, kuka olisi imettänyt kolmevuotiaaksi asti?

// Emmi

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @readsteadyflowblog

4 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  En ole imettänyt 3-vuotiaaksi mutta saattaapa olla, että imetän. Esikoista imetin lähes 2 v 3 kk ja kuopus täytti tänään 2 v ja 3 kk eikä kyllä näy vielä loppua. Ihan joka päivä imetän ainakin pari kertaa mutta imetys ei ole kyllä yhtään sitovaa. Olen myös imettänyt julkisesti enkä ole saanut mitään kommentteja tai katseita. Imetän niin pitkään kuin se meistä molemmista tuntuu hyvältä. Voisin kyllä lopettaa vaikka tänään jos lapsi ei enää maitoa haluaisi, koska imetys ei itselle ole enää mikään iso juttu mutta lapselle kyllä vielä tuntuu olevan.

  • emmi kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä teidänkin lapsentahtisuus 🙂 Minä itse asiassa olen saanut ei-niin-kivoja kommentteja ja katseita jopa vain yli yksivuotiaan julki-imettämisestä, että siksi mainitsin asiasta tuossa…

 2. Elli kirjoitti:

  Itsestä tuntuisi jännältä imettää omaa 2,5-vuotiasta, kun meidän imetystaipale loppui jo 1v 1kk. Mutta en tarkoita tätä pahalla – minusta on hienoa, kun teillä on homma sujunut noin hyvin. Se ”jännyys” on samanlaista kun yleensäkin sellaiset jutut, mikä itselle on totuttua ja toisella erilaista; eli täysin fine, mutta laajentaa perspektiiviä, että noinkin voi mennä 🙂

  • emmi kirjoitti:

   Jep, ymmärrän täysin, että kaikki uusi voi tuntua vähän jännältä. 🙂 En minäkään varmaan esikoisen imetyksen loputtua 1v6kk iässä olisi ihan uskonut, että imetän joskus lasta kolmevuotiaaksi asti 🙂 Mutta niinpä vain kävi ja kaikki tuntuu vieläpä tosi luonnolliselta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *