Hae
Emmi Anniina

Kaksi kivaa juttua

Sen lisäksi, että mulla on täällä kaksi kivaa poikaa, mulla on täällä nyt kaksi kivaa välipala/jälkkärivinkkiä maidottomaan ja viljattomaan ruokavalioon. Reseptejäni on kovasti toivottu lähipiirissä, mutta myös bloginkin kautta, joten nyt tulee taas muutama juttu.

Kookosjukurtti (maidoton, munaton, viljaton)
Laita 2dl kookosmaitoa ja 1-2 maitohappokapselin sisältöä lasiseen, puhtaaseen tiiviiseen astiaan. Sekoita hieman. Vie tekeytymään huoneenlämpöiseen pimeään paikkaan kahdeksi vuorokaudeksi. Nosta tämän jälkeen jääkaappiin muutamaksi tunniksi – sitten jukurtti on valmis syötäväksi!

Kaikkea sitä joutuukin imetysdieetin aikana tekemään, muun muassa
jukurttia. Tässä annos nautittuna punaviinimarjojen ja mulperimurujen
kera. Huh miten namia!
Banaanipannari (maidoton, viljaton)
Sekoita neljä desiä mantelijauhoja, 1tl suolaa, 8dl maustamatonta mantelimaitoa, 2 kananmunaa ja puoli desiä sulatettua kookosöljyä keskenään. Laita 2rkl psylliumia turpoamaan taikinan sekaan kymmeneksi minuutiksi. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Paloittele banaania pannarin päälle ja paista uunissa noin 200 asteessa puolisen tuntia.

Minä olisin voinut seurata omia ohjeitani ja ottaa pannarin piiiiikkusen
aikaisemmin pois. No, niin hyvää se oli kärähtänein banaaneinkin, että
yhden illan aikana se hävisi pelliltä jonkun suuhun.

Seuraavanlaisen tekeleen tarkkaa ohjetta en millään muista, mutta sen muistan, että onnistui hyvin ja oli ihanan raikasta!

Pohjaan tuli ainakin yön yli liotettuja siemeniä, pähkinöitä ja kuivahedelmiä sekä mulpereita ja päälle omatekemää mansikkasorbettia. Pakkasen kautta suuhun. Tarkempaa ohjetta sitten joskus kun mittailen. Tai sitten, kun joku lukija mittailee ja infoaa tänne 🙂

On meillä leivottu pulliakin, mutta niiden reseptiä tuskin kukaan haluaa 😀

4 kommenttia

  1. AnnaW kirjoitti:

    Meilläkin on leivottu pullia ja kai ne ihan pullaksi tunnisti 😉 Ja törkeän hyvä pitsapohjakin on löydetty (maidoton, munaton, ilman kotimaisia viljoja)! Pitsa ilman juustoa on melko mielenkiintoista mutta siivutin päälle yhden avocadon ja leikin sen olevan juustoa 😀

    Tuota pannaria pitää kokeilla riisimaidolla ja riisi/maissi/peruna/kikhernejauhoilla, manteli on meille nounounou. Miten kovasti tuo jukurtti maistuu kookokselta?

    • Emmi kirjoitti:

      Mä en tiedä, miksikä noita Pikkusankarin alusta loppuun asti itse leipomia kökkyröitä voisi kutsua, mutta kutsutaan nyt sitten pulliksi, niin ei tule hänelle huono mieli <3

      Laitteleppa hei tuota pitsan ohjetta mullekin! Joo, juustoa on PIKKUSEN ikävä… 🙁 Mäkin olen mörssännyt avocadoa mun leipien päälle, onhan se ihan kelpo sijaistaja.

      Jugu kyllä maistuu kookokselta, eli sellaiselle, joka ei tykkää kookoksen mausta, niin en suosittele 😀 Itse rakastan sitä (makeissa ruuissa) ja siksi tungen joka paikkaan.

      p.s. Kiva, että sä et ihan kokonaan blogistaniasta kadonnut, kun kävin lukemassa taannoin päätöksesi… Ikävä tulee, pakko sanoa, vaikka aktiivinen kommentoija en ollutkaan, niin jokaisen postauksen luin ja suurimpaa osaa sun jutuista fiilistelin.

    • AnnaW kirjoitti:

      Pitsan ohje löytyy täältä: http://rajoitetutherkut.vuodatus.net/lue/2013/11/pizza-gluteeniton-maidoton-soijaton Täytyy pohtia tuota juguasiaa! Itse tykkään kookoksesta mutta isosisko ei siitä välitä ja meillä on nyt kaurakin myös häneltä poistettu ruokalistalta hyvillä tuloksilla, joten kaurajogurtin voi unohtaa kauppaan eikä soijakaan sovi. Enkä tiedä miten runsaasti itsekään uskallan kookosta nauttia…no täytyy vähän tutkia asiaa ja tehdä kokeiluja sellaisista meille varmoista raaka-aineista.

      Enkä mä hei lopullisesti omaakaan blogia lopettanut, vaan olen nyt vaan tauolla. Toiveissa on kyllä palata takaisin vielä kevään aikana tavalla tai toisella 🙂

    • Emmi kirjoitti:

      Kiitti linkistä!
      Toivottavasti saatte jotakin korvaavaa jukurttia!
      Kiva, että taukosi loppunee jo tänä keväänä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *