Hae
Emmi Anniina

Herkkua toisen tilalle

Ruokateemainen bloggaus jatkuu – anteeksi vain kaikki, joita imetysdieettihommat eivät pätkääkään kiinnosta 😀 Minä kyllä olen aina tykännyt leipoa ja laittaa ruokaa (tiettyyn pisteeseen saakka ainakin…), mutta nyt se on myös välttämättömyys, kiitos tämän meidän perheen moninaisen allergiatilanteemme. Itse kun pidän syömisestä paljonkin, niin kaipaan vaihtelua lautaselleni, jos se vain suinkin mahdollista. 
Tämän imetysdieetin eka lempparileipäni oli mantelimaitoleipä, kananmunien poisjäännin jälkeen porkkarieskat. Nyt kun porkkanakin jäi pois, piti tilalle kehitellä uutta herkkuleipää. Mielessäni oli joku taannoinen siskoni huippuresepti omatekemästä näkkäristä. Sovelsin reseptiä dieettiini – ja siitä tuli aivan mahtavan makuista myös muiden kuin minun mielestä!

Siemennäkkäri

Sekoita kulhossa keskenään 3dl mantelijauhoja, 5dl lämmintä (kiehunutta ja vähän jäähtynyttä vettä), 3dl auringonkukansiemeniä, 3dl kurpitsansiemeniä, 1,5dl pellavansiemeniä, 1dl oliiviöljyä ja 1tl suolaa.
Seoksen on hyvä antaa muheutua puoli tuntia viiva tunti. Kaada sitten seos kahdelle leivinpaperoidulle pellille ja levitä lastalla ohuiksi levyiksi. Paista uunissa 130 asteessa noin tunnin verran tai siihen asti, kunnes näkkärilevy on kova. Valmiiden näkkäreiden päälle voi lisätä vielä suolaa oman maun mukaan.
Näkkäriresepti oli onneksi helppo muistella ja kirjoittaa ylös. Vahingossa hyviä, mutten tiedä mitä – kategoriaan onkin sitten päässyt monta kokkausta. Leivonnassa menen flowlla, joten mitään en jaksa kirjoittaa ylös toiminnan aikana. Joskus se harmittaa jälkeenpäin…
Ainakin silloin harmitti, kun tein mustikkapullia ja omenakeksejä, eikä jäänyt mitään muistijälkeä, mitä niihin laitoin missäkin suhteessa. Hö.

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Mulla oli pikkuapulainen, joka kirjoitti kaikki raaka-ainekset ylö ja oli aikamoinen yllätys kun hän söikin sitä tattaripizzaa, aika nirso on nimittäin kokeilemaan mitään uutta.

    Teimme myös kakun, se ei oikein onnistunut, koska ei pysynyt kovin hyvin kasassa, mutta maku oli hyvä. Apulaiseni on ensimmäisellä luokalla koulussa ja on todella innostunut kirjoittamaan ja lukemaan.

    • Emmi kirjoitti:

      Hei joo hyvä idea! Mä pistänkin Pikkusankarin heti kirjoittamaan live-aikaista raporttia keittiötouhuistamme, kun vaan oppii kirjoittamaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *