Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Toukokuun lopun kuulumisia

Kaupallinen yhteistyö: Rax Kotibox

Toukokuu on rullaillut kivasti eteenpäin ja ensi viikolla alkaa koululaisilla vapaus! Onpas jännää, miten nopeasti tämä lukuvuosi on taas mennyt! Meillä toinen isommista pojista lopettaa nelosluokan ja toinen ykkösluokan. Ihana kesä häämöttää edessäpäin!

Viime viikot ja niiden meiningit

Toukokuun puolessavälissä meillä oli kuukausittainen tukiperheviikonloppu eli haimme viikonlopuksi luoksemme kaksi lasta, jotka ovat olleet nyt virallisesti puoli vuotta tukiperhelapsiamme. Heidän kanssaan teimme kaikkea meidän perheen normaalia keväistä viikonlopputouhua: grillailimme ja ulkoilimme paljon. Järjestimme herkullisen piknikin, jonka lapset pääsivät keskenään nautiskelemaan viereiseen puistoon. Yhtenä päivänä jakaannuimme kolmeen eri joukkoon. Meidän vanhin lapsi ja lähes samanikäinen tukiperheen lapsi lähtivät kaksistaan kolmenkymmenen kilometrin pyöräilylle ja pulahtivat samalla rannalla uimassa. Minä lähdin oman ekaluokkalaisen ja vauvan kanssa kymmenen kilometrin kävelylle ja samalla poikkesimme kahvilassa herkuttelemassa. Mies jäi touhuamaan pihahommia meidän nelivuotiaan ja tukiperheen toisen lapsen kanssa. Lasten jakaminen tuo aina kivasti vaihtelua niin arkeen kuin myös tukiperheviikonloppuihin. Lapset vähän myös pelailivat pleikalla ja katsoivat yhden leffan. Yöt he viettivät puumajassamme. (Jos teitä kiinnostaa tukiperheenä oleminen, niin siitä voisin kirjoitella joskus ihan oman tekstin. Kysymyksiä siis saa jättää siihen liittyen, jos jotain tulee mieleen.)

Viime viikonloppu oli tosi spesiaali: mulla oli naisten viikonloppu ja miehellä oli miesten viikonloppu. Mies lähti veneilemään ystäviensä kanssa ja minä jäin kotiin vauvan kanssa. Pojat pääsivät Mummolaan. Minulle tuli ensimmäiseksi yöksi siskoni yökylään ja toiseksi yöksi ystäväni. Me ulkoilimme, herkuttelimme, höpöttelimme ja nautimme toistemme seurasta. Oli ihanaa ja niin erilaista.

Ihana sisko ja siskon kanssa vietetty spesiaaliaika! Valokuva: Leena Waren, minun meikki ja kampaus: @thaliasbeauty101

Tuon viikonlopun jälkeen jatkoikin mies reissuelämää, sillä hän lähti minun ja vauvan kanssa valmentajavalmennusopiskelupäivilleni Tampereelle maanantaiksi ja tiistaiksi. Meiltä Tampereelle on puolitoista tuntia ja opiskelupäivät pitkiä, joten päätimme, että lähdemme kolmisin reissuun ja jäämme yöksi sinne. Vauva ei vielä pärjää ilman minua (tai siis maitoani), joten joka tauolla imetin ja mies teki vauvan päikkäriaikoihin töitään. Onneksi Mummo jatkoi mielellään yhden yön tauon jälkeen poikien kanssa oloa, jotta minun opiskelut mahdollistuisivat loppuun saakka.

Ensimmäisen opiskelupäivän jälkeen menimme grillaamaan.

Toukokuun lopun muita mainittavia kivoja juttuja ovat olleet vauvan sydämen tsekkaus: sivuääniä kuului edelleen, mutta sydämen reikä on pienentynyt ja seuraava kontrolli on vasta kolmivuotiaana eikä minkäänlaiseen huoleen ole kuulemma aihetta. Samalla reissulla Hämeenlinnaan kävimme Raxissa, josta kävimme hakemassa mukaamme kaksi pitsaa KotiBox -valikoimasta. Kotiboxiin olisi saanut esim. pizzataskuja, wingsejä, kana- ja sipulirenkaita, mozzarellatikkuja, salaatteja, nakkeja, lihapullia jne, mutta meidän nuorimman pojan toive oli tosiaan pitsat, joten ne otettiin. Kotona sitten syötiin ne kolmistaan: minä, mies ja nuorin poika. Vanhemmat pojat olivat koulussa vielä tuolloin ja vauva nukkui. Olemme huomanneet, että on todella tärkeää viettää jokaisen lapsen kanssa omaa aikaa aina silloin tällöin – ja jo tällainen oma lounashetkikin vanhempien kanssa voi olla supertärkeä asia lapselle!

Me valitsimme pitsoiksemme White Pollon ja Cheesy Loverin.

Kesälomasuunnitelmia

Kesälomamme menee varmaan aika lailla samoin kuin viime vuonna: yksinkertaisista kesäisistä jutuista nauttien! Herkullista ruokaa, paljon uimarantoja, trampoliinilla pomppimista, pieniä vaelluksia lähiseuduille, mökkeilyä, läheisten kanssa vietettyä aikaa ja muutamassa huvipuistossa käynti. Tänä kesänä minä en aio oksennella, joten odotan, että minäkin pääsen nauttimaan eri tavalla kesästä kuin viime kesänä kaamean raskauspahoinvoinnin keskellä. Kesä tulee olemaan varmasti tosi ihana ja touhuntäyteinen – onhan meillä tänä kesänä uusi kiva tyyppi kesäjuttuja kanssamme puuhaamassa. Pojatkin odottavat kesälomaa jo ihan valtavasti!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

Näin piilotin raskauteni somessa

Kymmenes äitienpäiväni ja ensimmäinen äitienpäiväni neljän lapsen äitinä

Täysipäiväistä yrittäjyyttä takana kohta vuosi!

Kaupallinen yhteistyö: Rax Kotibox

2 kommenttia

  1. Satu kirjoitti:

    Minua kiinnostaisi kovasti erillinen postaus tukiperheenä toimimisesta! 🙂 miten olette hommaan päätyneet, oletteko olleet molemmat alusta asti samoilla linjoilla asiasta, mikä on ollut haastavaa, mikä antoisaa ym.

    • emmi kirjoitti:

      Kiva! Voisin kirjoittaa siis 🙂 Kiitos kysymyksistä! Kaikki kysymykset ovat tervetulleita: niiden avulla on helpompi lähteä kasaamaan tekstiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *