Hae
Emmi Anniina

Koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille!

Tämä on tämän blogin yksi tärkeimmistä postauksista. Sydämeni läikähti iloisesti, kun ensimmäisen kerran sain kuulla tästä palvelusta. Venner on ruokapalvelu, jossa yhdistyvät minullekin tärkeät asiat: lapset, terveellinen ruoka ja auttaminen. Haluan kirjoittaa tästä siksi, jotta edes yksi lukijani innostuisi tästä palvelusta 🙂

Venner

Venner on perustettu ajatellen vähävaraisia lapsiperheitä.  Se on tänä vuonna (2018) perustettu yhteiskunnallinen yritys, jonka toiminta tähtää hyvinvoinnin polarisaation kaventamiseen. Venner perustuu ihanaan ajatukseen, että jokainen perhe on terveellisen ruuan arvoinen. Tämä ruokapalvelu jakaa terveellisesti koottuja ruokakasseja Kauppahalli24-verkkokaupan ja Hope ry:n kanssa yhteistyössä.

Yhdessä ruokakassissa on viikon maukkaisiin ja terveellisiin ruokiin ruoka-aineet (7 lämmintä ateriaa) ja ohjeet (ihania ohjeita muuten, nams!). Ruokakassista riittää 4-6 hengelle. Lämpimien ruokien ja ohjeiden lisäksi kassissa on kilo hedelmiä, oliiviöljyä sekä d-vitamiinia. Ruuat, d-vitamiini ja mahdollisesti yhdessä kokkailu (sosiaalisuus, tiedättehän) edistävät kaikki vastustuskykyä. Vennerin yksi slogan on ”Jotta yhdenkään lapsen vatsa ei kurnisi”. Vatsan kurinan vähentämisen lisäksi Venner pyrkii vaikuttamaan ruokakassin saajan terveyteen ja siis myös vastustuskykyyn hieman laaja-alaisemmin näillä pienillä lisillä kassissa. Ja ehkäpä innostus terveelliseen ruokaan ja kokkailuun jatkuu myös kassin ruoka-aineiden loputtua…?

Ruokakassi maksaa 90 euroa, mutta jo 15 eurolla voi osallistua kassin kustannuksiin ja tuottaa terveyttä ja mielihyvää jollekin vähävaraiselle perheelle. Kassi toimitetaan suoraan perheen kotiovelle! Osallistuessasi auttamiseen saat itsellesi hyvän mielen lisäksi Vennerin ruokaohjeet! 🙂 (Reseptit ovat gluteenittomia ja maidottomia vegereseptejä.)

Näin teet hyvää

Hyvää pääset tekemään joko osoitteesta www.venner.fi tai www.kauppahalli24.fi

Ja hei, Vennerin joukoissa on aikamoinen liuta hyviä tyyppejä: lastentautien erikoislääkäri, ruoka-apuaktiivi ja Vennerin asiantuntijalääkäri Tiina Tuomela, toimittaja ja tuottaja Arman Alizad, köyhyystutkija Maria Ohisalo, mediavaikuttaja Natalia Salmela, toimittaja ja kirjailija Jenni Pääskysaari sekä yritysstrategi Petteri Lillberg. He kaikki ovat omalla tavallaan levittämässä Vennerin sanomaa ympärilleen!

Jos sinunkin mielestä tämä on hyvä juttu ja sinulla on mahdollisuus auttaa, niin tsekkaa laittamani linkit 🙂 Voit myös kysyä jotakin palveluun liittyvää, jos tulee mieleen, niin otan selvää ja vastaan!

// Emmi

(Kuvat ovat Vennerin sivuilta.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.