Hae
Emmi Anniina

Meidän nelikuinen vauva

Vauvakuulumisia kirjoittelin viimeksi, kun vauva oli kaksikuinen.

Meidän kaksikuinen vauva

Nyt on aika kertoa, mitä nelikuinen vauva osaa ja miten hän voi. Ja miten voi meidän vauvakuplamme 😀

Nelikuinen vauvamme

Hän osaa jokeltaa monilla eri äänteillä ja äänensävyillä. Hän juttelee paljon ja usein, ihanaa!

Hän tarttuu leluihin (ja kaikkeen, mitä saa eteensä… nyt muistuu mieleen taas kivat nypistysotteet imettäessä sekä kahvi- ja teekupposten kanssa taiteilu…)

Hän tarkkailee ympäristöään erittäin tarkasti.

Hän hymyilee paljon.

Hän nauraa kikattaa, kun hänen kaulaansa pussailee.

Hän repii sukkiaan jalasta aina kun ne jalkaan laittaa. 😀

vauva

Kuvaaja: Leena Waren

Hän ei itke muulloin kuin jonkun tarpeen edessä (mutta silloin kyllä osaa itkeä sitten ihan isosti 😉 ). Kaksi kertaa muistan tämän neljän kuukauden aikana, kun en oikein tiennyt, mistä itku johtui. Liekö sitten ne kerrat jotain mahavaivoja hänellä.

Hän ei viihdy edelleenkään vaunukopassa, joten otettiin reilun kolmen kuukauden iässä vaan vaunukoppa pois ja ajateltiin silloin tällöin käyttää rattaita liikkumistarkoitukseen ja ehkä muutaman kerran viikossa nukuttamisiin. Kuitenkin niin, että rattaissaoloaika ei olisi muutamia tunteja enempää viikossa, koska käsittääkseni pystympää asentoa ei suositella vauvalle ennen kuin vauva osaa istua…? Toisaalta, eipä tämä vauva ole rattaissakaan sataprosenttisesti viihtynyt, mutta ainakin paremmin kuin vaunukopassa!

Hän nukkuu yöt melko pätkissä, mutta toisaalta ei itkeskele öisin mitään muuta kuin nälkää.

Hän rakastaa laulujen ja lorujen kuuntelemista sekä vilkkuvia valoja kirjoissa.

Ihanat muistot vauvailusta

Ei olla liikuttu päivittäin vauvan kanssa kodin/kotipiirin ulkopuolella, vaan enemmänkin vain kotoiltu ja ulkoiltu kodin lähettyvillä. Suurimmaksi osaksi tämä johtuu tietenkin korona-ajasta, kun mitään menoja ei ole vaan niin paljoa ollut. Ja toisaalta nyt kun vietämme meidän viimeistä vauvavuotta, niin ollaan edelleenkin ihan vaan ihmetelty vauvaa ja nautittu tästä spesiaalista ajasta. Ollaan me käyty vauvan kanssa tämän neljän kuukauden aikana muutaman kerran kaupassa, muutamissa juhlissa, muutamassa työtapaamisessa, muutaman kerran ystävien luona ja kerran yhden yön reissulla toisessa kaupungissa, mutta siinäpä ne taitavat olla. Ja toki Mummolassa ollaan käyty useasti. No, tavallaan, nyt kun luen tätä listaa, niin onhan siinä ollut kuitenkin touhua! Mutta touhua olisi ollut varmasti niin paljon enemmänkin, jos lasten kulttuuritapahtumia olisi järjestetty normaalisti. Mutta joo, ollaan me näinkin selvitty oikein mainiosti 😎

Ja ainiin! Kävimmehän me myös Leenan uudella studiolla ottamassa kolmen ja neljän kuukauden välillä ihania kuvia! Leena pyysi meidät katsomaan hänen uutta upeaa studiotaan ja nappasi samalla meistä muutaman kuvan. Meidän yllämme on studion vaaterekistä vaatteet (siis miten näppärä palvelu näin suurperheen äidin silmin: ei enää vaatekriisejä kuvauksiin mentäessä!). Leena on minulle tuttu alunperin pr-tapahtumista, mutta ollaan myös tehty yhteistyötä (tästä voit muuten lukea yhteistyötekstin: KLIK!). Ostin Leenalta joululahjan siskolleni ja äidilleni, meinaan äiti-tyttäret-kuvauksen, joka järjestettiin viikko ennen laskettua aikaa tammikuussa. Ostin myös vauvan newborn-kuvauksen häneltä. Näitä kaikkia kuvia te olettekin täällä blogissa ja varsinkin IG:ssä nähneet paljon. Nyt olikin ihana päästä olemaan mallina Leenalle kuvausvaatteiden kuvauksessa. Ne kaikki rekissä olevat vaattet olivat kyllä minun silmääni aivan ihastuttavia!

vauva

Kuvaaja: Leena Waren

Pidän Leenan kuvaustyylistä paljon, hän on luonteva lasten kanssa ja nyt, kun ollaan paremmin päästy myös tutustumaan, niin voin sanoa, että Leena on ihan huipputyyppi muutenkin! Leenan studio sijaitsee Vantaalla Hämeenkylässä, vanhassa Tuomelan koulussa. Näen silmissäni lukemattomat upeat kuvausmahdollisuudet tuolla studiolla, koulun tyhjillä käytävillä ja myös ulkomaisemissa. Menimme studiolle suoraan ystävän luota, joka laittoi minulle meikin ja kampauksen, kiitos Aino!

NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @emmianniinablog

Käynnistyksestä huolimatta hyvä synnytyskokemus: vesisynnytys ilokaasulla

Söin istukkani synnytyksen jälkeen. Tiedätkö, mitä hyötyä siitä voi olla?

Perheeseemme syntyi vihdoin tyttö – siksikö perheemme on nyt valmis?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.