Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Pienet suolaiset herkut viikonlopulle tai arkeen: vegaaniset ja gluteenittomat muffinit

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Hei tyypit siellä! Mietitkö jotakin pientä herkkua viikonlopulle tai arki-iltaa sulostuttamaan? Ehkä näitä voisi syödä myös aamupalalla…? Tässä on herkullinen suolaisten muffinien ohje – tee ja herkuttele silloin, kun se sinulle sopii 🙂

Suolaiset muffinit (maidoton, gluteeniton, vegaani) n. 12-15kpl

2dl maustamatonta kasvisjukurttia (esimerkiksi kaura- tai -kookosjukurttia)

1dl kaurakermaa

100g rasvaa tai öljyä (esimerkiksi kookosöljyä tai gheetä, huom: jos käytät gheetä, ohje ei ole vegaaninen)

3dl gluteenittomia jauhoja (esimerkiksi 1dl kaurajauhoja ja 2dl tattarijauhoja)

0,5dl kaurahiutaleita

2rkl tapiokatärkkelystä

1tl leivinjauhetta

2tl psylliumia

noin 130g Violife-juustoa raasteena

150g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten jukurtti, kerma ja öljy, sekä viimeiseksi tomaatit ja juusto. Sekoita hyvin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. (Jos haluat, koristele muffinit ennen uuniin laittamista parilla aurinkokuivatun tomaatin palalla.)

Upeaa sunnuntaita kaikille!

// Emmi

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

4 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Heippa emmi! Olisin halunnut kysyä kuinka moneöle hengelle noi määrät/ohje on noissa suolasissa muffinseissa? Ajattelin kokeilla meidän synttärijuhliin niitä

  2. Maija kirjoitti:

    Voiko ton Tapiokatärkkelyksen vaan jättää pois? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *