
Pienet suolaiset herkut viikonlopulle tai arkeen: vegaaniset ja gluteenittomat muffinit
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Hei tyypit siellä! Mietitkö jotakin pientä herkkua viikonlopulle tai arki-iltaa sulostuttamaan? Ehkä näitä voisi syödä myös aamupalalla…? Tässä on herkullinen suolaisten muffinien ohje – tee ja herkuttele silloin, kun se sinulle sopii 🙂
Suolaiset muffinit (maidoton, gluteeniton, vegaani) n. 12-15kpl
2dl maustamatonta kasvisjukurttia (esimerkiksi kaura- tai -kookosjukurttia)
1dl kaurakermaa
100g rasvaa tai öljyä (esimerkiksi kookosöljyä tai gheetä, huom: jos käytät gheetä, ohje ei ole vegaaninen)
3dl gluteenittomia jauhoja (esimerkiksi 1dl kaurajauhoja ja 2dl tattarijauhoja)
0,5dl kaurahiutaleita
2rkl tapiokatärkkelystä
1tl leivinjauhetta
2tl psylliumia
noin 130g Violife-juustoa raasteena
150g aurinkokuivattua tomaattia pilkottuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten jukurtti, kerma ja öljy, sekä viimeiseksi tomaatit ja juusto. Sekoita hyvin. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. (Jos haluat, koristele muffinit ennen uuniin laittamista parilla aurinkokuivatun tomaatin palalla.)
Upeaa sunnuntaita kaikille!
// Emmi
Heippa emmi! Olisin halunnut kysyä kuinka moneöle hengelle noi määrät/ohje on noissa suolasissa muffinseissa? Ajattelin kokeilla meidän synttärijuhliin niitä
Moi! Noin 12-15 kpl eli sellainen yksi pellillinen.
Voiko ton Tapiokatärkkelyksen vaan jättää pois? ?
Luulen, että uskallat kokeilla ilman 🙂