Hae
Emmi Anniina

Mitä niissä Michelin-paikoissa oikein syödään?

Ruoka, ruoka, ruoka. Puhutaanko taas siitä? No, puhutaan nyt vähän eri tavalla. Meinaan kerron nyt, mihin meidän matkabudjettimme valui taas kerran tuolla parin viikon takaisella Prahan matkallamme. No, syömiseenhän se valui 🙂 Yksi matkan hauskimmista jutuistahan on tietysti suunnitella sitä, missä syödään ja odotella jo ruokapaikkoihin menoa ennen lentokoneeseen astumista!
Viime vuosina matkoilla ollessamme olemme panostaneet yhä enemmän ruokailuun. Olemme kahlanneet läpi monia Michelin-ravintoloita (ja Bib Gourmand -ravintoloita eli ”pikku-Michelineitä”) ihan amatöörimaistelijamielessä. On mahtava maistella sellaisia makuyhdistelmiä, joita ikinä kotona ei tulisi mieleen tehdä, ihastella todellisia taideteoksia lautasilla, arvailla annosten kehittelyprosesseja, ihmetellä ruuanlaiton taitavuusastetta ja nauttia täydellisesti yhteen mietityistä annoskokonaisuuksista. Niin, rehellisesti, kaikki ruuat, joita eteemme on kannettu, eivät ole meitä miellyttäneet, mutta aina olemme ennakkoluulottomasti kaikkea maistelleet ja ruokia hämmästelleet. Oli ruoka sitten omaan makuun juuri täydellisen mahtavaa tai vain adjektiivilla mielenkiintoinen kuvattava, joka ikinen ruokapaikka on ollut elämys sinänsä. Sellainen elämys, jota ei ole katunut. Ja sivuhuomautuksena: jos matkustellessa on epävarma esimerkiksi katukeittiöiden hygieenisyydestä ja ruuan laadusta, niin näissä tähtiravintoloissa on ihan varmasti ruoka niin puhdasta, laadukasta, tuoretta ja hygieenistä kuin mahdollista!
Monet tutut ovat matkojemme jälkeen kyselleet, että millaista se ruoka sitten Michelin-paikoissa oikeasti on? Onko se yhtä kaunista, kuin mainoskuvissa? Onko se maukasta? Onko se hintansa väärti? Tässä maistiaisia teillekin silmien kautta nautittavaksi meidän viimeisimmältä matkaltamme.

4 kommenttia

  1. Liina - Oliver teki meistä perheen kirjoitti:

    Kieltämättä hyvin herkullisen näköistä :3

  2. Meri/ Äidin sanoin kirjoitti:

    Oi! Näitä katsellessa tuli kyllä vesi kielelle, ja NÄL-KÄ! 😀 Ois ihanaa päästä itsekin vielä maistelemaan ruokaa oikein Michel-ravintoloista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *