Lusikkaleipätyyliset gluteenittomat ja helpot täytekeksit
Yhteistyössä Foodinin kanssa
Kuka tykkää lusikkaleivistä? Jos tykkäät, mutta et ehkä jaksa näpertää lusikoiden kanssa, niin tsekkaa tämä ohje! Maku on samantyylinen kuin perinteisissä lusikkaleivissä, mutta voit tehdä nämä ilman lusikoita ja toki, tämä ohje on myös gluteeniton. Ohjeen keksit ovat makeita ja suussa sulavia, siis sellaisia, että perinteisenkin leivonnan kannattaja aika varmasti tykkää näistä kekseistä. Leivo siis sukujuhliin tai kotikutsuille tai mihin tahansa tahdotkaan satavarmoja, läheskaikkiin makumieltymyksiin sopivia keksejä tehdä. 🙂
Vaaleat täytekeksit (noin 15-20kpl)
200g rasvaa
2dl sokeria
1 kananmuna
50g mantelijauhoja
4,5dl vaaleita jauhoja, esimerkiksi vaaleaa riisijauhoja
ripaus aitoa vaniljaa
1tl leivinjauhetta
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää sitten kananmuna ja sekoita hyvin. Sekoita sitten keskenään kuivat aineet. Lisää kuivien aineiden seos taikinaan ja sekoita hyvin. Ota taikinasta palleroita ja taputtele pellille. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä kunnolla ja täytä sitten hillolla (vadelma, omena, aprikoosi…)
Toivottavasti nämä herkulliset keksit päätyvät joskus sinunkin pöytääsi!