Tuo kesä pöytään hetkeksi: hurmaava mansikkaraakakakku
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Nyt olisi luvassa mansikkainen raakakakkuresepti kaikille teille herkkusuille. Sen pohja on rouskuva, välikerros juustokakkumainen ja pintaan on haettu intensiivinen mansikan maku, joka tulee pakastekuivatuista, murskatuista mansikoista.
Pohja:
120g saksanpähkinää
200g medjool taatelia
50g kaakaovoita
1rkl kaakaojauhetta
1/2tl merisuolaa
Liota pähkinöitä yön yli tai ainakin 4 tuntia. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaikki ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen ja aja massa sileäksi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin tekeytymään.
Välikerros:
300g cashewpähkinää
100g kookosmannaa
2 banaania
50g kaakaovoita
1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Liota pähkinöitä yön yli tai ainakin 4 tuntia. Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Raasta hyvin pestyn sitruunan puolikas kuori ja purista sen mehu. Laita kaikki ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen ja aja massa sileäksi. Levitä kakkupohja päälle ja laita kylmään tekeytymään.
Kuorrute:
15g pakastekuivattua mansikkaa
1rkl sitruunan mehua
1rkl hunajaa
50g kaakaovoita
3rkl vettä
Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää hienoksi murskatut pakastekuivatut mansikat, sitruunamehu ja hunaja sekoittaen joukkoon. Lisää sen verran lämmintä vettä, että massasta tulee helposti muovailtavaa. Kannattaa pitää massa lämpimässä vesihauteessa koko sekoituksen ajan. Levitä massa hyvin jähmettyneen kakun päälle.
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
SINULLE SAATTAISI MAISTUA MYÖS NÄMÄ KAKUT:
Lempeän toffeinen raakakakku, jossa makeutus toteutuu vhh-tyyliin