Hae
Emmi Anniina

Tosibloggaajan postaus: Päivä kanssamme

Johan tässä ollaan jo neljä vuotta bloggailtu, mutta päiväpostausta ei ole näkynyt, vaikka instassa päivittäin laittelenkin päiväntouhut -kuvia. Eräs ystäväni humoristisesti kuittaili minulle, että todellinen bloggaaja olen vasta sitten, kun päivä kanssamme -postaus on tehty ja hauiskuva blogiin laitettu. Tänään teen ne molemmat! 😀
En todellakaan kuljeta järkkäriä mukanani päivän menoissa, eikä se peruskotipäivänä löydy usein käteeni (vaikka se siinä lähihyllyllä kököttääkin), joten  nyt on tyytyminen tosi huonoihin, nopeisiin kännykkäräpsyihin, jotta edes jokunen kuvanpahanen tähän saataisiin. Lähtökohtaisesti olen niitä vastaan pahasia vastaan… 😉
0600 Havahdun johonkin ääneen, enkä saa unta, joten kiepsahdan miehen kainaloon. Nukahdan uudelleen.
0630 Mies nousee aamutoimilleen.
0700 Pikkusankari herää. Mies laittaa Pikkusankarille aamupalan. 
0720 Mies lähtee töihin ja laittaa Pikkusankarille lastenohjelman päälle.
0800 Herään ihanaan pään silittelyyn ja pusuhin. Pikkusankari kertoo, että hän kyllästyi ohjelmaan ja kävi herättämässä pikkuveljen. Yhdessä he sitten tulivat aamulahjojen (kangasriepujen sisälle kieputettujen lelujen) kanssa sänkyyni. Jäämme köllöttelemään. Lauleskelemme, pusuttelemme ja leikimme.
0900 Minimullistaja ja minä olemme syöneet aamupalan ja keittiö on siivottu. Leikimme piilosta ja jotain leikkiä, jonka nimi oli ”Mörökölli ei pääse rappusilta alas” -leikkiä (tämän jujua en ihan tajunnut, eikä meillä ole rappusia…, mutta mukana oltiin!). Kun pojat leikkivät hetken kaksin eläintarhaa, ähkin vieressä foamrollerilla.
1030 Mies tulee käymään kotona. Raihdin ja pesen pyykkiä.
1100 Mies puhuu paria tärkeää työpuhelua, ja minä yritän parhaani mukaan hiljentää Minimullistajaa, joka karjuu kakkakakkakakka olohuoneessa. 
1130 Syömme lounaan.
1200 Mies lähtee töihin. Pojat heiluttavat ikkunasta. Me jäämme riehumaan poikien kanssa kotiin. Teemme joitain sirkusliikkeitä ja Pikkusankari kertoilee tarinaa mielikuvitusketusta, joka asuu meidän sohvan alla. Pojat rakentavat meren tyynyistä ja peitoista sohvan viereen, ja hyppelevät kasaan pitäen nenästä kiinni. Varoittelen kivistä ja kyselen uimataidoista.
1300 Äitini tulee kylään.
1400 Juomme kahvit ja teet ja syömme välipalaa. Pojat pyytävät Mummoa lukemaan kirjan. Minä siivoan (taas!), ja äitini viihdyttää Pikkusankaria. Minimullistaja kipuaa tuon tuosta syliini. Pikkusankarilla on refluksioireita, ja annan hänelle Gavisconia. Saan lähetettyä muutaman tärkeän sähköpostin.
1500 Mummo lähtee kotiinsa, ja vie samalla Pikkusankarin muskariin. Me leikimme Minimullistajan kanssa pikkuautokisailua hetken. Sitten puemme (pakotamme) ulkovaatteet päälle ja lähdemme pihalle.
1630 Haemme Pikkusankarin muskarista ja menemme laskemaan mäkeä.
1700 Koska Pikkusankarin olo on jo parempi, päätämme lähteä salille. Vien pojat lapsiparkkiin ja kiiruhdan tekemään treeniä. 
1815 Lapsiparkin ikkunasta näen, että meno on aikamoista, joten jätän suihkun väliin ja haen lapset. 
1910 Kolme vessareissua, neljä karkaamista, kaksi pikkuhaaveria ja yksi tärkeän lapun katoamista (ja onneksi myös löytymistä) koettuamme olemme autolla. Mutta avain oli jäänyt johonkin. Avaimet löytyivät siitä kohdalta, jossa lähdin Minimullistajan perään, kun hän oli livahtamassa juuri alkaneeseen bodycombatiin mukaan… Minimullistaja talsii pihalle ilman pipoa, sillä en vaan jaksa taistella siitä yli kymmentä minuuttia.
1920 Olemme kotona, juuri ennen kuin mieskin saapui kotiin. Minä käyn suihkussa ja syömme iltaruuan kovien kiukkujen säestämänä.
2000 Mies pesee lasten kanssa hampaat. Minä lauleskelen lasten kanssa iltalauluja. Mies jää nukuttamaan pojat.
2045 Pojat nukkuvat. Me mietimme (taas kerran) kuumeisesti taloasiaa ja pidämme hot onlinea whatsupissa siskoni ja hänen miehensä kanssa talojutuista. Lämmitämme takkaa ja mies kokoaa uuden stigan (pitäähän molemmilla pojilla olla omat rattikelkat, enää ei yhdellä pärjää). Viestittelen ystävieni kanssa. Mietimme miehen kanssa seuraavien päivien aikatauluja ja juttelemme päivän kuulumisia. Syömme iltapalaa. Juomme yhdessä iltateet ja vaihdamme ehkä muutamat pusutkin.
2245 Mies menee nukkumaan. Minä jään kirjoittamaan tätä ja haen päälleni vielä muutaman kaulaliinankin, sillä ulkona lämpötila vain laskee…

2315 Suljen takan luukut ja menen nukkumaan.

6 kommenttia

 1. Anna kirjoitti:

  <3 Tää oli ihana, hauska ja jotenkin niin hyvällä tavalla arjenmakuinen teksti 😀 Mietin kyllä että aika helpolla taidan itse vielä tässä vaiheessa päästä kun hoidettavana ei ole kuin pari kouluhommaa… 😉

  • Emmi kirjoitti:

   Joo, tällaista meidän perusmeininkiä… 🙂
   Sä kerkiät Anna kyllä hoidella muitakin kuin kouluhommia tulevaisuudessa <3 Mutta eikö ne kouluhommatkin voi olla välillä aika kinkkisiä, ärsyttäviä ja väsyttäviä? 😀

 2. Hanna kirjoitti:

  Kiva oli löytää sinun blogisi! Hauska päivä teillä!

  • Emmi kirjoitti:

   Moi Hanna!
   Minä olenkin blogiasi vilkuillut siitä lähtien, kun saavuit Kaksplussalle! Kiva tehdä uusia blogituttavuuksia 🙂

 3. Rinttu kirjoitti:

  🙂 kiva lukea. Mut mitä ihmettä teit klo 10.30??? Rahdin (=?) ja pesen pyykkiä… Ihania nämä suomen erilaiset murteet 🙂

  • Emmi kirjoitti:

   Oli kyllä itsellekin hauska tehdä välillä erilainen postaus!
   Raihtia eli siivota ja järjestellä tavaroita paikoilleen :-DD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *