Hae
Emmi Anniina

Harjoitus tekee mestarin ja mestari harjoittelee aina!

No nyt olen NLP Master Practitioner – jee! Onnea minulle 🙂 Lupailin yhteenvetoa NLP:n tästä toisesta kurssista, kun se on ohi. Nyt se on, haikeaa! Taas kerran oli upeaa nähdä, miten opiskeluporukka hioutui yhteen ja tunnelma pysyi ihanana loppuun asti. Sain muutaman uuden ystävän kurssilta ja paljon uusia mahtavia tuttavuuksia. Sainko jotakin muutakin? Paljonkin, vaikka oikeastaan mitään ihan erityistä en lähtenyt hakemaan.

Kurssin aluksi taisin miettiä tavoitteekseni jo opittujen asioiden syventämistä, omien vahvuuksien ja heikkouksien entistä tarkempaa tarkkailua sekä elämän tasapainon vakauttamisen tien jatkamista. Näitä kaikkia sain. Ja paljon muitakin asioita mieleeni sekä kehooni. NLP:n vaikutukset voivat olla ihan välittömästi huomattavissa, tai sitten ne voi bongata vasta paljon myöhemmin elämästään. NLP vaikuttaa niin mieleen kuin kehoonkin, sillä juuri NLP korostaa niiden yhteyttä. Kirjoittelen seuraavaksi asioita, joita pääsin Master Practitioner-kurssilla syventämään ja mitä asioita jäi mieleeni.

Harjoitukset ja harjoitteleminen. Kun on monta tuntia taas enemmän tehnyt harjoituksia, niin tottakai osaa tehdä niitä yhä paremmin. Sillä harjoitus tekee mestarin, ja mestari harjoittelee aina! Opin löytämään oman hyvän tilan paremmin, opin luottamaan intuitiooni yhä paremmin ja opin olemaan parempi ohjaaja toiselle harkoissa.

NLP:n vaikuttavuus. Psykologian alalla on terapioita vaikka millä mitalla, ja varmasti jokaiselle suuntaukselle on omat paikkansa ja perustelunsa. NLP on siitä kiva ja helppo ”terapia”, että se on nopea ja parhaimmassa tapauksessa elämää muuttava. Siis ei ehkä tarvitsekaan istua vuosikausia freudilaisittain sohvalla, jotta voisi saada elämälleen uuden suunnan!

Tekojen ja arvojen koherenssi. Itsellä on hyvä olla, kun omat teot vastaavat omia arvoja. Olen jo pitkään elänyt omien arvojeni mukaisesti, mutta aina löytyy jotakin yllättävää (kuten nyt työrintamalla), mikä pistää ajatukset uuteen malliin! Ehkäpä siis voisin elää vieläkin enemmän omien arvojeni mukaisesti… Tätä asiaa käsittelinkin paljon tällä kurssilla.

Universumi vastaa! Olen kyllä ollut ihan ällistynyt, miten muutamat ihanat ihmiset ovat löytäneet tiensä luokseni. Kauiten mukana olleet lukijat varmasti muistavat, että meillä tukiverkkoasia on ollut todella vaikea, ja tukiverkko on ollut todella vähäinen. Muutamat ystävät ovat myös menneinä vuosina yllättäneet negatiivisesti. Näin jälkikäteen ajateltuna voin myöntää, että kaikilla näillä suhdesotkuilla oli tarkoituksensa. Olen todella tajunnut, että jotakin todella paljon parempaa on ollut tulossa minulle! Ihan mahtavaa on löytää ihmisiä, jotka kolahtavat just eikä melkein 🙂

Rakkaus kantaa. Meidän piti kurssin aikana kerran kirjoittaa intuitiivisesti oma motto lapulle. Minulle tuli lause rakkaus kantaa. Uskon siihen. Olipa se kyse sitten minkälaisesta rakkauden muodosta tahansa: ystävyydessä, parisuhteessa, lasten kanssa, universaalisti… Oikeastaan, jos maailmassa ei uskoisi rakkauteen, niin en tiedä, mihin sitten uskoisi? Rakkaus on oikeasti kaikista tärkein asia elämässä, ja sitä kannattaisi jakaa entistä vuolaammin! Tämä on myös taito, jota NLP opettaa – siellä kun kehut lentelevät ahkerasti. Ja tarkennan, aidot kehut. 🙂

Luottamuksen opettelu. Tyhjät lupaukset, välinpitämättömät läheiset, tärkeän ihmisen kuolema. Kaikkea on koettu! Tällä NLP:n kurssilla opettelin luottamusta. Se on vaikeaa, mutta opittavissa. Minun on vaikeaa ymmärtää oikeasti ja syvästi, että on olemassa sellaisia ihmisiä, jotka ihan oikeasti eivät tahdo minulle pahaa, jotka eivät oikeasti ole lähdössä mihinkään ja jopa sellaisia ihmisiä, jotka pyyteettömästi tarjoavat apuaan. Vaikka tämän tietoisella tasolla olenkin jo tajunnut, niin kehon muisti on eri asia. Olen työntänyt kehon muistiin juuri tällaisia asioita ja nyt on aika purkaa ne pois. Ja oppia luottamaan!

Kannustavassa ilmapiirissä oleminen. Viimeistään tällä kurssilla tajusin, miten mahtavaa on, kun saa olla sellaisessa ilmapiirissä, jossa jokaisen mielipiteet ja asenteet hyväksytään täysin, vaikka oltaisiinkin eri mieltä. Vallitsee tasa-arvon ja kannustuksen ilmapiiri. Ketään ei katsota ylimielisesti eikä halveksuta. Tällaisen ilmapiirin syntymisessä minä tahdon olla mukana, missä ikinä olenkaan!

Se positiivisuus. Tästä jaksan jauhaa aina vaan! Mutta kun se vaan on se juttu! Kun tutustun itseeni yhä paremmin vuosien vieriessä, niin huomaan ajattelevani entistä positiivisemmin entistä automaattisemmin! NLP on auttanut tässä kehityksessä, ja toki tämäkin kurssi taas eteenpäin. En siis oikeastaan ponnistele ollenkaan ollakseni positiivari. Ja sekös jos mikä tuntuu ihanalta: keskittyä elämän valoisiin puoliin ilman suuria panostuksia ajatteluun 🙂

NLP minun osalta jatkuu toukokuussa, en malttaisi odottaa! Nyt mennään kohti kouluttamisen opettamista, jee!

Minä olen saanut tosi paljon yksityisviestejä koskien NLP:tä. Laitelkaa ihmeessä vaan kysymyksiä mihin vain someen tai mailiin tai tänne, vastaan kyllä aina! Jos haluatte tutustua NLP:hen lisää, niin kurkatkaa vaikka minun tekstieni lisäksi paikan sivut, missä minä olen käynyt. Linkkaan ne tähän alle.

True Hearts-nettisivut

True Hearts-instagram

True Hearts-facebook

// Emmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *