Hae
Emmi Anniina

Tasapainon aika

En muista, olenko koskaan harkinnut kirjoittavani otsikkoon sanaa ”tasapaino” positiivisten sairauskuulumisten yhteyteen. Nyt kirjoitin, senkin uhalla, että ensi viikolla heräillään taas kymmenen kertaa yössä, kaivetaan astmalääkkeet kaapeista ja vedetään ruokalistalta puolet pois. Voisin kutsua näitä kuulumisia jopa ilouutisiksi!
Muutama viikko sitten olimme kontrollikäynnillä allergologimme luona, ja ensimmäistä kertaa näiden viiden vuoden aikana sovimme kontrollikäynnin olevan vasta neljän kuukauden päästä edellisen kolmen sijaan! Syitä on kaksi: oma tietoisuus kaikista refluksiin, allergioihin ja astmaan liittyvistä tekijöistä on jo sen verran suuri, että voimme enemmän omaohjautuvasti tehdä päätöksiä hoitoihin ja lääkkeisiin liittyen; ja toinen syy on tietysti se, että poikien tilanne nyt on parempi kuin koskaan (molempien poikien samaan aikaan!). Huh, kuulostaapa hienolta kirjoittaa tämä!
Pikkusankari on nyt pärjännyt jo melkein neljä kuukautta ilman happosalpaajia ja astmalääkkeitä ainoastaan kevyempien lääkkeiden ollessa käytössä tarvittaessa! Minimullistajan uutiset ovat tätäkin radikaalimpia: hän on alkanut nukkumaan ainakin muutaman täyden yön viikossa ja hän syö viikottain lehmänmaitotuotteita! Ruokavalion suhteen ollaan menossa mahtavasti kohti sallivuutta: KAIKKEA saa maistella! Tämä kaikki Minimullistajan kanssa on tapahtunut ihan vasta viimeisimpien viikkojen aikana, melkein kuin yhtäkkiä.
Hieman hämillämme me olemme, kun jokaista yötä ei ole tarvinnut valvoa tuskaisten lasten kanssa, kun päivittäinen lääkeshow on huomattavasti pienentynyt ja kun ei tarvitse olla sydämenpysähtymisen partaalla, jos lapsen suuhun eksyy murunen lattialta. Niin hämillämme, mutta myös erityisen iloisia sekä kiitollisia me olemme tästä hieman normaalimmasta lapsiperhe-elämästä, josta olemme saaneet nyt maistiaisia.

4 kommenttia

 1. Wilma kirjoitti:

  Aivan mahtava juttu! Hienoa Pikkusankari ja Minimullistaja! Sitä itselläkin mieli virkistyy, kun saa nukkua öisin, kunhan vain vielä muistaa miten se tapahtuu. Meillä kun lapsi nukkuu kunnolla, niin minä valvon vanhasta tottumuksesta. 🙂 Mutta vakavasti ottaen, kyllä se rauhallisempi ja normaalimpi lapsiperheen elo tekee ihmeitä niin hermoille kuin perhe-elämällekin. Se on kuin verho vedettäisiin pois ikkunan edestä ja kaikki näyttää valoisammalta.
  Pst. Meilläkin näyttää hyvältä lehmänmaidon kanssa. Hapanmaitotuotteet ja kypsennetty maito sopii hyvin. Vielä kun oppisi juomaan tavallista maitoa…

  • Emmi kirjoitti:

   No eikö olekin 🙂
   Siinä vaiheessa, kun Minimullistaja alkoi nukkumaan pikkuisen paremmin, niin minäkin taistelin nukkumisen opettelun kanssa… Nyt osaan jo rentoutua eri tavalla! Kuvasit kyllä hyvin noita tuntoja, kun unta on saanut kerrytettyä enemmän aivoihin!
   Pst. Wau, hyvä hyvä!! Ehkä hiljalleen sitten se juomamaitokin…

 2. Rinttu kirjoitti:

  Jesss!!! Hienoa!!!
  Itsekin muistan kun lopulta sai nukkua, ei ensin osannut sitten millään. Kroppa vaan ei heti oppinut. Mutta sitten kun oppi, yksikin herätys tuntui maailman lopulta kun oli tottunut nukkumaan…

  (Kuiskaan vain ihan varovasti: meillä taidetaan myös siirtyä molempien osalla "kaikki sallittu"-listaan, kun koulut syksyllä jatkuu! Huh! Johan pojat onkin 8v ja 6v… Nyt vaan pitää opetella mihin kaikkeen niitä entisiä kiellettyjä voikaan laittaaa 😉 )

  • Emmi kirjoitti:

   Jep, minä en ole tainnut nukkua montaakaan kuuden tunnin pätkää vielä, mutta kyllä ne pidemmät pätkät ovat lisääntymässä vakaasti myös minun unilleni!

   Tosi hienoa tuo teidän "kaikki sallittu"-tilanne!
   Toi on niin totta, että ei sitä muistakaan, mihin kaikkiin ruokiin mitäkin voi käyttää. Mä olen vieläkin vähän kysymysmerkkinä kananmunan kanssa, kun sitä on oppinut korvaamaan niin monissa ruuissa jotenkin, ja sitten tajuaa välillä, että oho, nyt voisinkin laittaa sitä aitoa munaa tähän 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.