Hae
Emmi Anniina

Muutama munallinen herkku

Tässä sitten jatkoa edelliseen postaukseen. Laittelen nyt gluteiinittomia, viljattomia ja maidottomia reseptejäni – mutta näissä on kananmunaa. Imetysdieetin osalta tilanne on tosiaan se, että maitoproteiini on kokonaan pois, ja kananmunaa rajoitan. Kokonaan en ole siitä vielä luopunut. Reseptien osalta sama stoori kuin viime postauksessa: reseptit ovat varmasti saaneet paljon inspiraatiota lukemattomista selaamistani ohjeista, mutta suoraan en ole ottanut mitään reseptiä mistään, joten inspiraation lähteitä en nyt osaa linkata. Yrittäkää kestää näin.
Banaanilätyt (viljaton, maidoton)
Sekoita kulhossa kaksi kananmunaa ja haarukalla murskattu iso banaani. Paista pikkulettupannulla kookosöljyssä. Lettujen päälle laitan yleensä kookoshiutaleita ja marjoja.

Tämän tyylisiä lettuja tehdään vissiin aika monessa niin allergia- kuin
fitnesstauloudessa. Ja mehän ollaan siihen ekaan kategoriaan meneviä.

Minuutin mikromuffini (viljaton, maidoton)
Makea versio: Sulata kahvikupissa yksi ruokalusikallinen kookosöljyä. Sekoita joukkoon haarukalla yksi kananmuna, reilu puoli desiä mantelijauhoa/hasselpähkinäjauhoja ja niin paljon hedelmäkuutioita/marjoja kuin haluat. Mikrota puoli minuuttia viiva kaksi minuuttia riippuen hedelmien/marjojen vetisyydestä. Muffini on valmis, kun pinta on kiinteä. Päälle ripottelen usein (paljon) ceylonkanelia tai lakritsinjuurijauhetta.
Suolainen versio: Sulata kahvikupissa yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä tai gheetä. Sekoita joukkoon haarukalla yksi kananmuna, reilu puoli desiä mantelijauhoa ja kourallinen (auringonkukan- tai kurpitsan)siemeniä sekä hyppysellinen ruususuolaa, pippuria sekä jotakin yrttimaustetta. Mikrota noin minuutin verran.

Ahneella on yltäkylläinen loppu. Tässä kai yritin tehdä enemmänkin
mikrokakkua kuin muffinia triplaamalla ainesosat… Oli kai nälkä.

Mantelimaitoleipä (viljaton, maidoton)
Sekoita keskenään kulhossa viisi kananmunaa, reilu teelusikallinen ruususuolaa, reilu yksi ruokalusikallinen oliiviöljyä, 2,5dl mantelijauhoa, 2,5dl makeuttamatonta mantelimaitoa, 1,5dl siemensekoitusta (pellavansiemeniä, auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä). Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunissa 200 asteessa kunnes pinta on kullankeltainen.

Papu-omenapaistos (viljaton, maidoton)
Laita monitoimikoneeseen kaksi tetrallista isoja valkopapuja, neljä kananmunaa, 5dl omenaraastetta, puoli desiä sulatettua kookosöljyä, 3rkl sitruunamehua ja 1rkl psylliumia. Pyöräytä soseeksi. Sekoita eri kulhossa seuraavat aineet ensin keskenään: 1dl kookosjauhoja, 2dl mantelijauhoja, 1tl inkivääriä, 1tl kanelia, 1tl kardemummaa, ripaus ruususuolaa. Laita kuivat aineet monitoimikoneeseen muiden aineiden sekaan ja pyöräytä sekaisin. Voitele vuoka kookosöljyllä. Kaada taikina vuokaan. Asettele päälle omenapaloja ja ripottele päälle kanelia. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Älä päästä paistosta kuivahtamaan, mehevämpänä se on parempaa. Maku tekeytyy jääkaapissa, joten parhaimmillaan se on ehkä parin päivän päästä.
Tämän kyljessä maistuu mitkä vain marjat.
Nämä tekeleet (ja aiemman postauksen tekeleet) eivät sitten todellakaan ole mitään light-kamaa, joten kalorinkyttääjät voivat etsiskellä ihan muita reseptiapajia itselleen.

2 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Onpa herkullisen näköinen, itse kerran tein adukipavuista kakkua, se oli myös hyvää, niin uskon tämänkin olevan!

    • Emmi kirjoitti:

      Mä en ole aiemmin adukipapuja käyttänytkään. Nyt täytyy vissiin perehtyä paremmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *