Hae
Emmi Anniina

Välipalaa rähmäkäpälällekin

Maidottomat, munattomat iideeläiset hoi! Nyt kerron teille kaksi oooooikein herkullista välipalavinkkiä. Herkullisuuden lisäksi näissä on se hyvä puoli, että tekijän ei tarvitse omistaa keittiömaisterin papereita ja nämä onnistuvat hermoja kiristelemättä myös silloin, kun toinen lapsi roikkuu kantorepussa ja toinen jalassa. Reseptejäkään ei tarvitse noudattaa orjallisesti.

Porkkanarieskat
Sekoita keskenään 1,5dl-2dl porkkanaraastetta, 1dl vettä, 1,5dl-2dl mantelijauhoja, reilu 1rkl oliiviöljyä ja suolaa. Määrät ovat noin määriä – tarkoituksena on saada käsin muovailtava ja suht tarttumaton taikina. Pyörittele palloja pellille ja litistä ne. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Ehdottoman hyvä makupari näiden kanssa on kurkku!
Hedelmä-kookospalleroiset
Murskaa astiassa sauvasekoittimella jotakin hedelmää muutaman desin verran (esimerkiksi puolikas tuore ananas tai kolme persikkaa), lisää joukkoon (hedelmän vetisyyden mukaan) puoli desiä viiva puolitoista desiä  kookosjauhoja sekä pari ruokalusikallista sulatettua kookosöljyä. Sekoita käsin. Pyörittele palloiksi lautaselle ja laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Jos haluat oikein hifistellä, niin sirottele taikinan joukkoon
esimerkiksi lucumaa tai kuivattuja marjoja tai pyörittele
kookoshiutaleissa.

10 kommenttia

  1. Anonyymi kirjoitti:

    Kiitoksia taas vinkeistä! Ihan kadehdin sun kekseliäisyyttäsi näissä iidee-ruuissa. Itse söin lähinnä tattaripuuroa :b. Toinen iidee-kierros on todennäköisesti alkamassa parin viikon sisällä, joten näille on varmasti käyttöä.

    • Emmi kirjoitti:

      Kiva, jos vinkit helppivät 🙂
      Yleensä mun reseptit ovat sellaisia, että reseptin idea ei katoa, jos jauhot vaihtaa toisiin, oli ne sitten iideellä riisi- ,maissi-, tattari-, kinoa- tai jotain muuuta jauhoa. Itse tykkään tosi kovasti kookoksen, mantelin ja hasselpähkinän mauista – ja siksi käytän niitä, onnekseni kun niitä ei ole minun tarvinnut karsia menustani! Samoin rasvan suhteen – melkein aina voi käyttää mitä vain itselle sopivaa rasvaa! Toki ilman uunia tehtävissä resepteissä kookosöljy toimii parhaiten.
      Tsemiä mahdolliseen dieettiin!

  2. EtsiResepti kirjoitti:

    Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

  3. Anonyymi kirjoitti:

    Noi rieskat on loistava idea! Meillä vaan manteli tipahti pois… Mitä veikkaat, mikä olisi sen tilalle paras jauho rieskoihin? Siis jossa olisi proteiinia ja rasvaa. Löysin muuten vihdoin uudestaan blogiisi. Kiva nähdä taas! �� T. Kaisa N.

    • Emmi kirjoitti:

      Kiva Kaisa N., että tavataan taas 🙂
      Meilläkin tosiaan manteli tippui viime kesänä pähkinöiden kanssa pois kokonaan listalta 🙁
      Mihinkään muuhun jauhoon tehtynä toi kyseinen rieskataikina ei ole ollut yhtä hyvää 🙁 Olen kokeillut teffiin, kinoaan ja kurpitsansiemenjauhoon. JOS tykkää kookosjauhon mausta "suolaisissa" leivonnaisissa (mä en tykkää), niin olisiko se sitten hyvä vaihtoehto? (kookosta varmaan pitää sitten laittaa vaan puolet tuosta mantelijauhon määrästä ettei tule liian klönttistä).

  4. Anonyymi kirjoitti:

    Hehe… Tää oli vanha teksti. =D Upposi silti ja sain inspiraation rieskoista. =)

  5. Anonyymi kirjoitti:

    Nam! Niin helppoja reseptejä väännät että oon kiitollinen siitä että joku jaksaa näitä postaa muidenkin jakoon ja helpottaa ainakin omaa arkeani kun ona pää ei keksi mitn uusia ruokailulajeja:> Itse oon käyttänyt tattarijauhoja osittain myös tässä reseptissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *