Kuopuksen synttärikakku: valkosuklaaraakakakku
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Kysyimme kolmeveeltä, että minkälaisen kakun hän haluaisi synttärijuhliinsa. Vastaukseksi tuli välittömästi ”valkosuklaaraakakakku”. Eipä siinä muuta kuin kakun tekoon! Tässä resepti suussasulavaan valkosuklaakakkuun, jossa on paksu ja tuhti pohja, välikerroksena mansikka-banaani kreemi, ole hyvä:
Pohja
500g tuoreita taateleita
1L liotettuja cashewpähkinöitä
50g sulaa kaakaovoita
2rkl kookosöljyä
1dl kookoshiutaleita
2rkl kaakaojauhetta
1/2tl merisuolaa
1/4tl vaniljaa
Liota pähkinöitä yön yli, valuta vesi. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaikki pohjan ainekset monitoimikoneeseen ja aja massa sileäksi. Painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita pakkaseen odottamaan välikerroksen valmistumista.
Välikerros
2oog mansikoita
1 kypsä banaani
25g sulaa kaakaovoita
25g kookosmannaa
Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa. Sekoita ja soseuta ainekset tasaiseksi kreemiksi sauvasekoittimella ja levitä se kakkupohjan päälle. Laita kakku takaisin pakastimeen jähmettymään. Tämän kerroksen jähmettymiseen/jäätymiseen menee hieman pidempi aika. Itse tein kakun tähän asti illalla ja jatkoin vasta aamulla viimeiseen vaiheeseen.
Kuorrute
75g sulaa kaakaovoita
25g kookosmannaa
2rkl hunajaa
1 kypsä banaani
1/2 sitruunan mehu
1/2 sitruunan raastettu kuori
Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa sekoita sekaan hunaja ja lesitiini. Raasta pestyn sitruunan kuori ja lisää se sitruunamehun ja muussatun banaanin kanssa edellisten sekaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kreemiksi. Valuta jähmettyneen kakun päälle ja tasoita nopeasti, sillä kuorrute jämähtää lähes välittömästi.
Kakku kannattaa leikata kohmeisena jo valmiiksi paloiksi, sillä täyte ja pintakerros alkaa hieman valumaan lämmetessään.
P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!
LISÄÄ HERKULLISIA KAKKUJA:
Kiitos reseptistä ?
Innolla odotan, että pääsen testaamaan. Mahdollisesti myös juhlatarjoiluihin⚘
Kiitos ihanasta ja monipuolisesta blogista ? Asiaa valtamedioiden vaikenemista asioista ja paljon muutakin, wau.
Oi, toivottavasti kakku maistuu!
Kiitos kommentistasi, täällä päässä tasapainoillaan jatkuvasti sen kanssa, että blogi ei olisi liian sekamelskainen. Mutta kiva kuulla, että tällaisenakin blogi viehättää.
Mielestäni bloginne on monipuolinen ja vaihteleva hyvällä tavalla. Ei lainkaan sekamelskainen.
Hyvää jatkoa, iloa ja tsemppiä!
Kiitos, ja hyvää kevään jatkoa sinullekin!