Hae
Emmi Anniina

Surullinen puhelu

Perjantaina oli the Gurun soittoaika. Tuon puhelun ensiminuutit saivat kyyneleet kihoamaan silmiini. The Guru aloitti kysymällä, millaista ja kuinka vahvaa Minimullistajan oireilu on nyt ollut. Vastasin, että sitä samaa; välillä oireita on paljon, välillä vähän. The Guru kertoi antitrypsiini-kokeen karun tuloksen: normaali arvo on 200, hälyttävä 400 ja Minimullistajan arvo 650. En ollut uskoa kuulemaani – ja varmistelin, että onhan allergologilla varmasti meidän tiedot. Valitettavasti hänellä oli. Tämä ulosteesta mitattu arvo kertoo, kuinka suurta plasmavuoto suolistossa on. Mitä korkeampi alfa-1-antitrypsiinipitoisuus on, sitä enemmän suolistossa on viitteitä tulehduksillisiin suolistosairauksiin. Allergologi kehotti minua nyt karsimaan (vieläkin dieetissäni jotenkuten roikkuvat…) maidon ja munan pois, sillä kyseinen tilanne Minimullistajan suolistossa ei vain ole mitenkään hyväksi hänen keholleen. Ei, vaikka me kuinka pärjäisimme näkyvien oireiden kanssa. Ja kyllä! Olemme yrittäneet pärjätä, vaikka neuvolassakin terkka aina kuittailee, kuinka jonkun muun perheen ollessa kyseessä tällä tavalla oireileva vauva olisi yritetty jo palauttaa synnärille.
Olen valmis rajoittamaan ruokanautintojani vielä enemmän paremman olosi puolesta, pieni kulta.
Olemme tainneet yrittää kestää vähän liikaakin oireilua Minimullistajalla, aina verraten tilannetta järkyttävänkaameaan Pikkusankarin vauvavuoteen (en edes halua tietää, mikä hänen testituloksensa olisi tuolloin samanikäisenä ollut…). Onhan se totta: meillä on aikamoinen (hiljainen) tietous refuksi-allergiaelämästä, ja sen kautta olemme arkeamme eläneet. Olemme muuten tehneet kaikkemme, jotta estäisimme suuret oireilut, mutta minun ruokavaliota olemme karsineet vasta suurimman pakon edessä. Olemme jo heti alusta lähtien varmistaneet laadukkaat maitohapot ja deet, käyttäneet Siliceaa, kohottaneet sängyn päätyä, röyhtäyttäneet kunnolla, pitäneet kunnon imetysvälit, imettäneet kohoasennossa, kiikuttaneet päivät pitkät pystyasennossa kantorepussa, antaneet nukahtaa kantoreppuun, käyttäneet toimivaa itkunlievitysheijausta ja -asentoa jne. Mutta se ei ole nyt vain riittänyt. Kaikesta huolimatta testi osoittaa suurta allergiaa ja tuskaa pienellä. Nyt on muutoksen aika.

16 kommenttia

 1. AnnaW kirjoitti:

  Voimia <3

  • Emmi kirjoitti:

   <3
   Lueskelin vähän aikaa sitten teidän refluksi-allergiakuulumisia ja voimia ja parempaa vointia toivottelen minäkin teille sydämeni pohjasta. Huoh. <3

 2. annimari - Veljekset Sisu ja Voima kirjoitti:

  Voi ei, voimia paljon tulevaan…. Ja parempia vointeja pikkuiselle <3 <3 <3

 3. johanna / maxandmoses.blogspot.com kirjoitti:

  Voi ei 🙁 Voimia sinne ja parasta mahdollista vointia pienelle.

 4. -E kirjoitti:

  Eikä! :/ voimia sinne!

  • Emmi kirjoitti:

   No niinpä. Tylsää.
   Kiitos <3

  • Anonyymi kirjoitti:

   Voi hurja! Varmasti hirveä huoli pienen puolesta! Osaan hyvin kuvitella. Meillä kun pelästyttiin jonkin aikaa sitten hurjia maksa-arvoja, jotka osoittautuivatkin sitten onneksi virheellisiksi. Toivottavasti arvo saadaan jollakin laskuun ja pienen vointi paremmaksi! Voimia taisteluun! SG

  • Emmi kirjoitti:

   Niin, kyllä tuommoista arvoa pelästyy… Varsinkin, kun tiedän, että erityisen korkea arvo saattaa olla Crohnin taudin indikaattori 🙁 Mutta luotan lääkärimme arvioon, että milloin tarvitaan lisätutkimuksia…
   Onneksi teillä maksa-arvot olivat virheellisiä!!
   Jaksamista teidänkin arkeen!

 5. Anonyymi kirjoitti:

  Miksi yhdelle perheelle tulee kaikki mahdollinen. Voimia ja tsemppiä:) Rakkaudella P.I.

 6. Minna S. kirjoitti:

  Kävin jo aiemmin lukemassa postauksen, mutta en vaan saanut sanotuksi sitä mitä halusin. Niin paljon haluaisin ottaa itselleni ennemmin näiden pienten kivut pois. Vanhemmilta vaaditaan niin paljon, pikkuisilta vielä enemmän. Se voiman ja rakkauden määrä, joka meistä vanhemmista löytyy on uskomaton. Kaikki ne pienet ja isommat uhraukset, joita lastemme eteen teemme, palkitaan. Pieniä hymyjä, helppoja päiviä, lasten naurua, niistä sitä ammentaa voimaa jaksaa epätoivoiset yöt, oksennuslammikoiden siivoamiset ja oman väsymyksen suon loputtomuuden.

  En tiedä osasinko vieläkään pukea tuntemuksiani sanoiksi. Joka tapauksessa toivotan ihan hurjan paljon voimia ja jaksamista koko perheelle.

  • Emmi kirjoitti:

   Luin sun kommentin jokseenkin melko väsyneessä ja herkässä mielentilassa ja kyynelehdin. Olen ihan samaa mieltä kanssasi. Kirjoitit kauniisti. <3

 7. Outi kirjoitti:

  VOIMIA ihan hirveästi varsinkin sulle täältä toiselta dieettaajalta. Ite olen jotenkin nyt 5 kk:n korvilla jo ihan väsynyt koko dieettiin. Mä kyllä ylipäätään ihailen teidän tapoja hoitaa näitä allergia-asioita. Tuntuu että itse olen mennyt monessa asiassa tokalla kierroksella niin helpolla kun vaan mahdollista, korvikeasiat mm.on nyt käynnissä. Ja tokihan kaikki nää valinnat on aina niin perhe-vauva- ja tilannekohtasia.Mutta siis voimia ja tsemppiä sekä pienelle, että sulle <3

  • Emmi kirjoitti:

   Kiitti sanoistasi Outi <3 Joo, kyllähän tämä dieetti vähän välillä nypityttää, mutta kuten sanoit, mekin teemme päätöksen tilanne kokonaisuudessaan mielessämme. Varmasti ruvettaisiin korvikerumbaan, jos se meidän mielestä kuulostaisi paremmalta ratkaisulta. Tsemppiä teillekin kaikkiin juttuihin <3 p.s. Kuinka kapeaa dieettiä sä jouduit pitämään? Oliko lapsi sillä täysin oireeton?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.