Hae
Emmi Anniina

Joka päivä herkkupäivä

Muistatteko, kun olen aiemminkin kirjoittanut tai ainakin sivunnut teksteissäni syömisen nautintoja ja omaa elämäntapaani ruuan suhteen? Minähän pyrin siis siihen, että ruoka olisi aina kun mahdollista herkullista, kaunista, eettistä ja terveellistä. Minulla ei ole nykyään mitään järkyttäviä himokohtauksia (korkeintaan vaan tekee mieli jotakin) eikä löydy mitään ruoka-ainetta, jonka kieltäisin itseltäni sen takia, että sitä ei saa syödä jostain syystä (suolistoni on toki eri mieltä siitä, mikä sinne sopii ja mikä ei, mutta se ei ole päänsisäinen kielto). Meillä ei todellakaan ikinä lasketa kaloreita eikä ruokamääriä. Voin rehellisesti sanoa, että herkuttelen joka päivä! Ja jos vaan mahdollista (eli että aikaa ja sopivia aineksia löytyy), syön mielitekojeni mukaan. 
Jos minä esimerkiksi haluan juoda pari kermakaakaokahvia päivässä, niin minä juon. Jos minä haluan syödä lettuja aamupalaksi, niin minä syön. Jos pojat toivovat karkkeja välipalaksi, niin niitä annetaan. Meillä siis kaakao, letut tai karkit eivät ole jotakin, mitä pantataan tai säästellään herkkuhetkiin, vaan ne saattavat olla meidän versioina pöydässä joka päivä. Meillä herkutellaan siis joka päivä ja pyritään siihen, että näin tehdään joka aterialla! Eli me olemme yrittäneet iskostaa lapsiin myös sen sanoman, että jo perusruoka voi olla ja onkin herkkua! Että ei olisi mitään ihmeellisiä raja-aitoja herkkujen ja ei-herkkujen suhteen.
No mitä esimerkiksi nämä kaakaon, lettujen ja karkkien nautiskelu sitten käytännössä tarkoittavat? Että mennään Starbucksiin jonottamaan CaramelMacchiatto aamupalaksi ja välipalaksi? Että paistellaan maanantaista sunnuntaihin sokeri-vehnäjauholättyset perheen pöytään? Että käydään CandyKingin laareilla valkkaamassa lisäainesateenkaaret pusseihin? No, eihän se sitä tarkoita. 
Minun aamukahvini sisältää yleensä ruokalusikallisen raakakaakaojauhetta, muutamia tippoja vadelmasteviaa ja pari ruokalusikallista vaahdotettua kookoskermaa tai -maitoa. Kahvi on tietenkin kofeiinitonta, kun kofeiinitonta elämää olen jo pari vuotta viettänyt. Jos joku kaipaa uutta twistiä kahvitteluun, niin kokeilkaa näitä makuja yhdessä!
Iltapäivällä juon teeni myös yleensä saman setin, kaakaojauheen ja stevian (ja joskus kookosmaidon), kera. Jos minun tekee mieli suklaisen version sijaan lakritsaista herkkujuomaa, laitan teehen raakakaakaojauheen sijaan lakritsinjuurijauhetta. Kokeilkaa tätäkin, jos perustee kyllästyttää!
Letut tehdään yleensä niin, että jos niihin ei banaania muussata, niin niihin raastetaan punajuurta tai kesäkurpitsaa joukkoon. Toimii! Ja ovat lastenkin suosiossa!
Punajuuri-mustikkapaksukaiset – niitä voi syödä vaikka iltaruuaksi!
Karkki ei meillä välttämättä tosiaan tarkoita niitä sokeria, tärkkelyksiä ja lisäaineita sisältäviä pikkusyötäviä. Vaan karkki voi olla myös raakakarkki. 
Karkkipussi ja karkkipatukka. Näitä karkkeja voi syödä ihan joka päivä.
 Syödäänkö teillä samoilla filosofioilla kuin meillä? Vai ollaanko me ihan pöhköjä? 😀
Yhteistyössä Foodinin kanssa

17 kommenttia

  1. Selina Kun äiti kelaa kirjoitti:

    Tässä postauksessa oli minulle täysin uusia tuotteita, jotka vaatii lisää pureskelua! 😉 Ja ei, ette ole pöhköjä! <3

  2. Klara kirjoitti:

    Meilläkin herkutellaan päivittäin! Tai no, äiti herkuttelee. Kivoja uusia tuttavuuksia minullekkin!

  3. watels kirjoitti:

    Haha, mun kukkahattutäti nosti päätään kun sanoit että karkkia välipalaksi 😀 Mutta noi kuulostikin ihan superterveelliseltä! 😉

  4. Emmi kirjoitti:

    Kiva, että teilläkin herkutellaan joka päivä :-)! Smoothiet ja dipit ovat oikein hyviä herkkuja nekin! Ja tuore laadukas kahvi, aaaah! Raakakarkkeina meillä pidetään siis näitä raakapatuikoita, jotka yleensä sisältävät taatelia ja pähkinöitä ja muita makuja (hedelmiä, marjoja, mausteita). Raakapatukoista voin suositella sellaisia kuin Rawbite, Barebar ja Nakd. Kiva, jos vinkeistä olisi iloa sinulle 🙂

  5. Julia // SININEN NORSU JA SAMETTIKARHU kirjoitti:

    Mä herkuttelen joka päivä jotenkin, jos en karkilla/pullalla niin sitten marjoilla! 🙂

  6. Tiia kirjoitti:

    Mä herkuttelisin, jos antaisin mieliteoille vallan. Kiloja on kuitenkin kertynyt ihan riittäväksi todetakseen, että nyt on pakko hillitä tätä touhua.
    Herkullisilta vaikuttavat nuo sinun kertomasi, täytyykin alkaa soveltamaan itsekin 🙂 kiitos vinkeistä!

    • Emmi kirjoitti:

      Oletko tosiaan kokeillut antaa mieliteoille vallan ja syödä juuri sitä, mitä tekee mieli ja niin paljon, kun tekee mieli? Harmi, jos tällä taktiikalla on tullut liikakiloja :-/
      Toivon sulle rentoa syömisasennetta ja sitä, että sun mieliteot muuttuisivat sellaisiksi, että pystyisit niitä toteuttamaan ja saamaan kehoon hyvän olon siinä samalla 🙂

    • Tiia kirjoitti:

      Musta tuntuu, ettei mun tarvitse kuin ajatella suklaata tai jotain muuta ja heti pomppaa pari lisäkiloa 😀 mulla on todella huono itsekuri herkkujen suhteen, sitä nyt harjoitellaan kovasti hillitsemään.

    • Emmi kirjoitti:

      Mä olen varmaan sen verran onnekas, että mun herkut ovat pääasiassa sellaisia, että pystyn syömään niitä niin usein kun mä haluan ja niin paljon kuin vain haluan ja silti pysymään sellaisessa kehossa, kun mulla on hyvä olla.
      Tsemppiä herkkutaistoon!

  7. Maaria | HULIVILINI kirjoitti:

    Eikun te ootte vaan ihania <3 Ja toi sun versio kahvista kuulostaa ehkä liian hyvältä! 😀 Me ollaan vaan niin peruspenttejä ja yksi pirkko että meillä on karkkipäivä ja se useimmiten on se lisäväriainepökäle 😀

  8. Anne kirjoitti:

    Ihana postaus, ja ihan totta! Mun mielestä kyse ei edes ole mistään 'vaihtoehtoisesta' herkuttelusta, mitä monesti kuulee viljeltävän. Kyse on kuitnekin vain makuaistin rakentamisesta. Kun tarpeeksi kauan(tai jopa syntymästä asti) syö puhtaasti, miksi edes haluaisi himoita teollisesti käsiteltyä lisäaineroskaa?(anteeksi kielenkäyttöni :D)
    Ihana että teillä pienetkin tykkää aidosta safkasta!
    Niin ja nam, herkulta kuulostaa toi sun kahvi, pitänee kokeilla 😉

    • Emmi kirjoitti:

      Kiitos kommentistasi Anne, ja kiitos myös ihanasta blogistasi 🙂 Anteeksipyyntö hyväksytty 😉

      Meilläkään nämä ruoka-asiat eivät ole olleet aina näin yksiselitteisiä, mutta kyllä nykyään tuntuu ihan kivalta, että lapset saattavat ihan selvästi valita käsissä olevan karkkipussin ja raakapatukan väliltä sen raakapatukan ja toivoa kerhoevääksi pähkinöitä eikä tripmehua jne. :-)!

      Kokeile :-)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *