Hae
Emmi Anniina

Kylmää vettä kasvoille

Yritin siirtää
bloginkirjoittamisvastuun miehelleni. Sain vastaukseksi murahduksen ja kysyvän
katseen. Se siitä. Minä jatkan, kyllä, mutta miten minä voin kirjoittaa tähän
refluksi-allergia-pitoiseen blogiin siitä huolien tärväämästä pitkästä arjesta
Pikkusankarin kanssa, kun suurimman osan arkipäivistä huolehdin aivan muiden
kuin oman perheeni asioista? Mies käy lääkärissä, tutkimuksissa, tenavatuokioissa,
avoimissa päiväkodeissa ja puistoissa Pikkusankarin kanssa. Hän näkee suurimman
osan niistä järkyttävistä tuskan sisältämistä käytöshäiriöistä, saa ruuat
naamalleen, pesee silmät sirrillä allergiakakat ja raapustaa
rotaatiopäiväkirjat. Minun osani tässä blogissa on jatkossa ehkä tulkkina olo.
Kuuluuko puhelimesta päivän aikana muutakin kuin pelkkää ”EI, EI,
EIIIIIIIII!!”; saanko luvan mennä tekemään pikasalin työpäivän jälkeen; kuinka
monta kurttua miehen otsassa on enemmän kuin eilen, kuinka pahaa rusotusta
Pikkusankarin poskissa ja huulissa on…

Kaksi viikkoa miehellä ja
Pikkusankarilla meni hyvin, oikein hyvin (huolimatta pienistä oireista jossain
siinä välillä). Sitten tuli ämpärillinen kylmää vettä mies-raasun kasvoille.
Oireet, pahat oireet. Keskiviikkoaamuna nykyisen rotaatioideologiamme mukaisesti
tattaripuuron sekaan laitettiin yksi pakastemansikka. Siitäkös se sitten
lähti. Poika punoittaa, kiusaa, heittelee tavaroita, valittaa kurkkuaan – ja
mies on lievästi sanottuna väsynyt. Oskillometriassa paikoillaan pysyminen ei
tullut kai kyseeseenkään – tutkimusta ei saatu tehtyä. Kaksi pahaa oirepäivää,
ja hymy oli viety mieheni kasvoilta.
Nyt muistan taas, mistä alun perin
lähti ideani töihinmenoon…

6 kommenttia

 1. AnnaW kirjoitti:

  Kylmä vesi on karseeta! Jaksamista koko perheelle <3

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Äh, ikävä kuulla.

  Onko teillä kova paine saada ruokavaliota laajennettua?

  Meidän kaksvee on taas syönyt pelkkiä turvaruokia jo ties kuinka monta kuukautta, mulla ei vaan oo ollu voimia tehdä kokeiluja, tai siis hoitaa kipeetä lasta. Meille syntyi vauva ja oli tarkoitus sen takia ottaa rennosti esikoisen kanssa vähän aikaa, mutta nyt vauva on jo 2kk joten pitäisi taas aktivoitua. Millä voimilla..?

  Tsemppiä teidän perheelle!

  Linda

  • Emmi kirjoitti:

   No tavallaan ei kai olisi mikään kauhean kova paine saada uusia ruokia, mutta jotenkin siihen on taas luisuttu, että kovasti kokeillaan kaikenlaista, kun aluksi näytti, että menee ihan kivasti ne rotaatiot. Ääääh.

   Oi onnea vauvasta <3 !! Teillä on kyllä tosi hankala tilanne. En itsekään varmasti jaksaisi hoitaa yhtään "ylimääräistä" kipua :(, jos on vauva siinä mukana. Onko teillä vauvalla mitään merkkejä refluksista/allergioista?

   Sinne myös voimia <3

  • Anonyymi kirjoitti:

   Kiitos!

   Valitettavasti tämä vauvakin on todella herkkämahainen ja tod näk myös allerginen. Refluksia on selvästi, mutta onko rakenteellista vai allergiaperäistä… Reilun kuukauden olen nyt ollut maidottomalla-munattomalla, on kyllä vähän auttanut, mutta ei todellakaan oo mikään tyytyväinen vauva eli joku hiertää vielä. En vaan taas jaksais alkaa laajentaa diettiä ja huomata jonain päivänä ettei mitään uskalla syödä. Vauva kuitenkin nukkuu ihan hyvin, 2-3h siivuja pienellä avustuksella (vaunujen heijausta unisyklistä seuraavaan siirtyessä) eli tuskin kauhean kipeä on. Hereillä olleessaan syö (rinnalla on tyytyväinen), lopettaa syömisen tyytyväisenä mut sit alkaa ährääminen. Röyhtäyttäessä tulee lähes aina puklua, joskus reippaastikin, ja kyllähän kaikki vauvat joskus puglaa… Mutta tää ei oikein hetkeäkään suostu olla paikoillaan lattialla/sitterissa/turvakaukalossa, vaatii sylin ja niin että kantaja kävelee ja hytkyttelee. Pienen vauvan paikka kyllä onkin sylissä, mut kyllä se allergiapeikko väijyy, koko ajan tarkkailee vauvaa sillä silmällä. Mutta, josko oliskin vaan jotain alkukankeutta, suoliston tottumattomuutta, "koliikkia" tms. Heh, näin voi itselleen uskotella:)

   Meidän esikoisella ei oo ikinä ollu mitään refluksilääkettä käytössä (pääosin oireilee iholla, suolioireet pysyy kurissa ruokavaliolla), niin ei ole kokemusta.. Olisko jotain refluksilääkettä näin pienelle (vähän alle 2kk), jota voisi kokeilla, ilman reseptiä?

   Linda

  • Emmi kirjoitti:

   Voi ei!! Kyllähän tuo kuulostaa, että jokin tosissaan siellä hiertää! Kovasti jaksamista tilanteen selvittämiseen! Minä täällä niiiiin toivon, että tulet pian kertomaan, että "se todella oli vain tottumattomuutta tms.".

   Gavisconia tietty saa ilman lääkettä, ja jotkut käyttävät luontaistuotetta piihappoa, joka kai ajaa saman asian kuin gaviscon, mutta ilman lisäaineita. Sellainen kutina on, että olen kuullut noita käytettävän noinkin pienillä vauvoilla, mutta toki se pitää vielä varmistaa apteekista ainakin.

   Tsemiä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.