Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Raakapatukoita joululahjaksi! Ohjeet pähkinälliseen ja pähkinättömään reseptiin

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

raakapatukka

Mietitkö vielä, mitä antaisit joululahjaksi? Itse tehdyt jutut ovat aina hyviä, sillä sen sijaan, että joku on vain ostanut lahjan ja ehkä paketoinut sen itse, käsintehty lahja on vaatinut antajaltaan paljon enemmän efforttia ja aikaa. Varsinkin, jos antaa itse tehtyä leivonnaista lahjaksi, johon on laittanut rakkaudellisen intention, on tämänlainen lahja aina mukava saada. Tarjoilen teille seuraavaksi kaksi simppeliä raakapatukkareseptiä. Toinen niistä sisältää pähkinää ja toinen on pähkinätön. Esittelen myös kaksi tapaa tehdä ne. Makumaailma tulee viikunoista, kaakaosta ja maapähkinöistä tai kookosmannasta.

raakapatukka

Ohje pähkinälliseen:

500g viikunaa

400g maapähkinävoita

3dl kaakaomassarakeita

Laita viikunat ensin tunniksi pehmenemään veteen. Tämä ei ole välttämätön, jos viikunat eivät ole ihan rutikuivia. Sulata kaakaomassa vesihauteessa. Yhdistä kaikki ainekset blenderissä tai monitoimikoneessa ja aja massa tasaisen sileäksi. Jos massa on löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään, jotta sitä on helpompi muotoilla. Levitä massa 1-1,5 cm paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita ainakin puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa veitsellä sopivan kokoisiksi patukoiksi.

raakapatukka

Pähkinällinen raakapatukka

Ohje pähkinättömään:

500g viikunaa

300g kookosmannaa

3dl kaakaomassarakeita

1/2dl kaakaovoirakeita

Laita viikunat ensin tunniksi pehmenemään veteen. Tämä ei ole välttämätön, jos viikunat eivät ole ihan rutikuivia. Sulata kookosmanna, kaakaomassa ja kaakaovoi vesihauteessa. Yhdistä kaikki ainekset blenderissä tai monitoimikoneessa ja aja massa tasaisen sileäksi. Ota sopivan kokoinen nökäre massaa ja pöyrittele siitä käsillä haluamasi muotoinen patukka. Laita patukat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kylmään jähmettymään. Voit myös laittaa patukat ensin uuniritilälle valumaan hetkeksi, sillä tällä reseptillä niihin tulee kaakaovoista kyllästetty pinta. Patukoita voi vielä hieman muotoilla, jos tarvitsee, hetken jähmettymisen jälkeen.

raakapatukka

pähkinätön raakapatukka

P.S. Tiesithän, että Foodinin herkkuja löydät myös K- ja S-ryhmän kaupoista, Ruohonjuuresta sekä muista hyvinvoinnin erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista!

SINULLE SAATTAISI MAISTUA MYÖS NÄMÄ:

Herkullinen joululahjaidea: piparkakkuraakasuklaa

Helppo, koko perheen kulinaarigranola

Pienet kaksivuotissynttärit pienellä Muumi-teemalla – nappaa talteen Muumimamman pannukakkujen ohje!

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.