Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Haluaisitko sinäkin oppia sijoittamaan arvopapereihin?

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Kirjoittanut: Ramon

Nyt on sitten tämäkin luku käännetty Varapuun koulutustarjonnassa. Arvopaperit omaisuuslajivalmennus jäi minulta aikoinaan käymättä ja kävin ensin kaikki muut omaisuuslajivalmennukset, eli siis Asunnot & Kiinteistöt, Liiketoiminta sekä Raaka-aineet & Arvometallit. Nyt kun Arvopaperit on opiskeltu, täytyy todeta, että olisi pitänyt käydä se jo aikaisemmin. Paljon aikaisemmin. Sieltä kun oppii niin paljon rahanarvoista tietoa, jota voi oikeastaan laittaa heti käytäntöön. Otetaan seuraavaksi hieman maistiaisia tuosta koulutuksesta.

Miten päästä alkuun

Jos sijoittamisen ja arvopapereiden maailma on sinulle ihan uusi tuttavuus, tulee ensimmäisenä vastaan paljon uusia termejä. Todella paljon! Muistan vielä, kun itse aloitin omatoimisesti opiskelemaan sijoittamista ja sen sanastoa ennen Varapuun valmennuksiin osallistumista. Katselin sieltä täältä YouTube-videoita ja lainasin kirjoja kirjastosta, mutta en päässyt oikein kärryille, että mitä tässä nyt sitten pitäisi tehdä, enkä osannut poimia tiedon valtamerestä minua eteenpäin vieviä asioita. Ajattelin, että haluaisin tehdä rahaa sijoittamalla, mutta en päässyt siinä kuitenkaan ajatusta pidemmälle. Varapuun koulutuksissa on se hyvä puoli, että sieltä saa vasta-alkaja selkokielellä, käytännössä testattuja ja toimiviksi todettuja oppeja, joilla pääsee oikeasti alkuun. Ja se on yksi tärkeimmistä tekijöistä onnistuneessa ja tuottavassa sijoittamisessa – aloittaminen. Aloita siis niin pian kuin mahdollista, sillä aika on puolellasi.

kynttilät

Alkuun pääsemiseksi tarvitset ensin oman sijoitussuunnitelman. Sen muodostamiseen saat apuja esimerkiksi Varapuun Tee Rahaa sijoittamalla -valmennuksesta. Seuraavaksi tarvitset hiukan pääomaa. Kuinka paljon – se riippuu suunnitelmastasi. Satasella kuukaudessa pääsee jo hyvin alkuun. Ja kolmanneksi tarvitset sijoitusteknisiä taitoja. Se ei loppupelissä ole kovinkaan monimutkaista. Teknisesti siis. Haasteet löytyvät useimmiten mentaaliselta puolelta, kun on päässyt tekemään ensimmäisiä sijoituksia ja käppyrät alkavat liikkumaan.

Sijoittamista ja treidaamista – osakkeita ja johdannaisia

Veli-Matti Valkama Minter Marketsilta oli tällä kertaa vierailevana puhujana valmennuksessa. Hän avasi arvopapereita enemmänkin treidaajan näkökulmasta. Treidaaja siis sijoittaa osakkeisiin, mutta hän ei jätä niitä salkkuun pitkäksi aikaa niin kuin sijoittaja, vaan treidaaja ostaa ja myy jatkuvasti ja hakee hinnan muutoksilla voittoja.

OCHL

Veli-Matti heitteli paljon hyödyllisiä vinkkejä ja tiedonpalasia puheenvuorossaan. Aloitimme ihan perusteista, eli lyhyesti terminologiasta ja erilaisista toimeksiantotyypeistä. Kävimme läpi erilaisia tapoja suojata sijoitussalkkua, kuten osakkeiden kappalemäärällinen, maantieteellinen ja toimialakohtainen hajautus. Itselle täysin uutena ideana poimin häneltä osakesalkun suojauksen futuureilla. Hän paljasti miksi yhdistelmärahastot eivät välttämättä ole se paras rahasto, johon sijoittaa. Ja hän kertoi ihan käytännön tipsejä, minkälaisia teknisen analyysin työkaluja voisi kokeilla treidaamisessa.

Jos suunnittelet päivätreidaamista, kannattaa sitä varten ensin syventyä tarkemmin teknisiin analyyseihin ja treidausstrategioihin. Varapuun kautta on mahdollista saada näistä lisäopetusta. Sillä voi varmistaa, että ei häviä kaikkia rahojaan ainakaan tietämättömyyden takia. Sijoita siis ensin itseesi ja opiskele perustyökalut osaavan valmentajan opeissa!

Miten olen itse sijoittanut

Olen nyt reilun vuoden opiskellut Varapuun kautta raha-asioita ja paljon olenkin oppinut sinä aikana. Aloitin sijoittamisen ensin rahastoihin. Se on helpoin tapa päästä kiinni sijoittamiseen. Niihin voi sijoittaa jopa oman pankin kautta tai sitten voi etsiä itselleen sopivan sijoitusalustan netin tarjonnasta. Nordnet ja Saxo ovat esimerkkejä sellaisesta.

chart

Seuraavaksi sijoitin kryptovaluuttoihin ja sitten kultaan. Ne toimivat minulle turvasatamana, mutta myös yhtenä hajauksena. Olen ollut kiinnostunut asuntosijoittamisesta jo pitkään, tai siitä lähtien, kun olen kuunnellut Robert Kiyosakin juttuja. En ole kuitenkaan lähtenyt vielä siihen hommaan kiinni, koska mielestäni markkinatilanne ei ole tällä hetkellä siihen otollisin. Sitten olen perehtynyt myös treidaamisen maailmaan. Kävin sitä varten vielä pari lisäkoulutusta Varapuun vinkkaamana. Harjoittelin sitä muutaman kuukauden ajan erittäin aktiivisesti, mutta vaihtelevalla menestyksellä. Pidin hetken tauon ja nyt olen ottanut siihen erilaisen strategian.

Jos sijoittaminen on aihe, joka kiinnostaa sinua, blogimme seuraaja, kerro siitä kommenteissa ja kerro, mistä aiheesta haluaisit kuulla lisää.

Kaupallinen yhteistyö: Varapuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.