Hae
Emmi Anniina

Rankkasadepäivä + Särkänniemi = epäonnistunut kesäpäivä?

Olen tässä kesän mittaan heitellyt
muutamia meidän perheen mieleen olevia menovinkkejä tänne
blogiinkin, ja tässä tulisi tämän kesän vika: Särkänniemi!
Miksi haluan vinkata Särkänniemestä? Siksi, koska yleinen kuva
pelkkänä huvipuistopaikkana (ja entisenä delfiinien pitopaikkana)
on väärä. Tekemistä tuolta löytyy siis hurjasti yhdelle
päivälle!
Meidän Särkkispäiväksi valikoitui
sateinen lauantai. Varustauduimme siis varavaattein, sadevaattein ja
sateenvarjoin päivään. Päätimme katsastaa ensimmäiseksi
Särkänniemen sisäosuudet, ja sitten märätä itsemme vasta päivän
loppupuolella.
Aloitimme akvaario-otusten ihmettelyllä. Lemppariksi nousi ehdottomasti sähköankerias, jonka
luona tönötimme hetken jos toisenkin. Kun sähköankerias töräytti
sähköä veteen, salamasimulaattori jyrisi akvaarion yllä. Se oli
pojista jännää! Toki myös kaikki muutkin erikokoiset ja eriväriset
kalat saivat ihmetystä osakseen. Pojat ovat jo sen verran isoja,
että he kyselevät kalojen nimiä, alkuperäisiä asuinpaikkoja ja ominaisuuksia – eli tämmöiset
retket ovat itsellekin jo oppimista sinällään, kun saa lukea
kuvaustekstejä kaloista ääneen.
Akvaarion jälkeen suuntasimme
korkealle – Näsinneulaan meinaan. Minua huippasi eniten, poikia ei
yhtään. Siellä ihmeteltiin loppumatonta järveä ja teollisuusaluetta ja
yritettiin bongata tuttuja rakennuksia. Kaupunkinäkymän jälkeen
lähdimme viimeiselle sisäosuudelle: kohti
planetaarioesityksiä. Minun yllätyksekseni pojat halusivat ja jaksoivat katsoa kaikki kolme esitystä. Ja olivathan ne hyvin tehtyjä, mielenkiintoisia sekä opettavaisia. Lyhytelokuvien nimet olivat Me muukalaiset, Raivoisa Maailmakaikkeus sekä Puiden elämä. Kaikkiin elokuviin päästetään jo kolmivuotiaat, joten me kokeilimme onneamme – ja onnistuihan se katsominen, kun oli niin jännät, koko katon kattavat näytökset!
Planetaarion jälkeen Minimullistaja muisti Koiramäen olemassaolon, ja heittäytyi lattialle haukkumaan ja haistelemaan. Päätimme siis yhteistuumin suunnata vertaisten joukkoon. Koiramäki, eli Mauri Kunnaksen kirjoihin perustuva maatilamainen paikka, on suht pieni kooltaan, joten siellä ei ehkä ihan koko päivää saa kulumaan. Me taisimme viettää pari kolme tuntia siellä. Koiramäessä saa muun muassa katsella ja rapsutella (luvan kanssa!) kotieläimiä, jutustella Koiramäen väen kanssa, tutustua vanhanaikaisiin rakennuksiin, tehdä pieniä vanhanajan hommia, ratsastaa hepalla ja käydä katsomassa Koiramäen teatteria. Muut jutut kerittiinkin tehdä, mutta hepparatsastus jäi toiseen kertaan, sillä niin kova sade tuli päällemme, että ei eteen nähty. Rankkasadeaika sitten vietettiin sisätiloja tutkimalla (yhdestä rakennuksesta löytyi poikien mielestä huipukiva liukumäki!).
Loppuajan päivästämme sitten hurviteltiin huvipuiston puolella! Suuren suuri harmitus tuli poikien suupieliin, kun kello näytti jo kotiinlähtöaikaa, sillä tosi monta laitetta jäi käymättä. Laitteet, jotka jäivät meidän mieleemme, olivat Angry Birds Ride, Crazy Bus, Karamelli-Karuselli, Pikku Hinaaja, Possujuna sekä Rekkaralli. Eli kyllä – olin kolmistaan poikien kanssa, eikä tämän hurjempiin laitteisiin menty. Mutta tämä tämmöinen rauhallisempi huvittelu on oikein mukava ja myös minun mieleeni 🙂 
Todennäköisesti sadepäivän vuoksi Särkänniemi oli aika vähäväkinen. Pääsimme siis jonottamatta kaikkialle ja esimerkiksi Koiramäessä hahmot kerkisivät jutella kivasti kävijöiden kanssa. Vaikka d-vitamiinin tankkaus ei tällaisena päivänä onnistukaan, niin onhan sadepäivässä hyvätkin puolensa. Me emme sadetta pelkää, jos päällämme vain on oikeanlaiset varusteet. Siis meidän mielestä sadepäivä ei ollut sekään hullumpi huvipuistopäivä. 
Särkänniemi on auki vielä pari viikkoa. Jos kesälomabudjetti alkaa olla jo käytetty, niin kannattaa muistaa, että Särkänniemen huvipuistoalueelle on ilmainen pääsy. Huvipuistoalueella järjestetään silloin tällöin ilmaisia konsertteja, stand uppeja ja vaikka mitä! Ja erityisesti mainitsen Angry Birds -puiston seikkailuratoineen: se on siis myös täysin ilmainen! Angry Birds -puisto on iso ulkoleikkimesta, meidän poikien mielestä Särkänniemen parhaimmistoa! En sitten tiedä, johtuuko se siitä, että puistossa on valtavia vihaisten lintujen päitä vai siitä, että leikkimesta oli muuten vain hauska 🙂 
Kiitos lipuista ja vauhdikkaasta päivästä, Särkänniemi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.