Hae
Emmi Anniina
Kaupallinen yhteistyö

Aloitetaan vuosi gluteenittomilla suklaahippumuffineilla

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Uusi vuosi on täällä! Toivotetaan 2019 tervetulleeksi täällä blogin puolella muffinien kera! Nyt on vuorossa muffinit, jotka ovat maukkaita ja pehmeitä, olkaa hyvät!

muffini

Gluteenittomat suklaahippumuffinit (noin 50kpl)

200g rasvaa

2dl (fariini)sokeria

2 kananmunaa

2 purkkia kermaviiliä

2dl suklaarouhetta

1-2dl hilloa

1dl kookoshiutaleita

6-7dl gluteenittomien jauhojen sekoitusta (esimerkiksi riisijauhoja, teff-jauhoja, kinoajauhoja, tattarijauhoja, mantelijauhoja)

4tl leivinjauhetta

halutessasi koristeluaineita (minä käytin päälle kookoskerman jääkapissa jähmettynyttä osaa stevialla makeutettuna sekä raakakaakaonibsejä)

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja sekoita. Lisää taikinaan seuraavaksi kermaviili, hillo ja suklaarouhe. Lopuksi sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin 180 asteessa 10-12 minuuttia. (Koristele muffinit jäähtyneinä, jos tahdot.)

Koska tiedän, että lukijoissa on jonkin verran allergisia ja muitakin erityisruokavalioisia, niin mainitsen vielä muffinien muokkailtavuudesta, sillä muffiniohjetta voi helposti muokkailla omien mieltymystensä mukaan. Rasvana voit käyttää voita, gheetä, kookosöljyä tms. Makeutusvaihtoehtoja on myös monia; voit käyttää normaalin sokerin sijasta esimerkiksi kookossokeria tai ihan muun tyylistä makeutusta (muista aina tarkistaa käyttämäsi makeutuksen annostelu – kaikissa annostelu ei ole yksi yhteen normaalisokerin kanssa! – kookossokerissa on kuitenkin sama annostelu.) Hillona voi toimia melkeinpä mikä tahansa hillo: omena, aprikoosi, luumu, mansikka…(meillä käytettiin omppuhilloa) Ja samoin: melkein mikä vain jauhosekoitus toimii näissä muffineissa 🙂 Suklaa voi olla mikä tahansa suklaa, – tai vaikka murskattua kaakaomassaa! Ja jos sen asenteen siis ottaa, niin näistä muffineista voi tehdä kaappientyhjennysmuffinit: isket joukkoon kaappien jämiä vain suurinpiirtein ohjeen mukaan!

Herkullista uutta vuotta 2019!

Kaupallinen yhteistyö: Foodin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *