Ihastus, jota ei voi olla jakamatta: sitruuna-inkivääriraakakakku!
Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Ajattelin ensin, että ehkä ennen joulua en laita enää reseptejä blogiin, mutta sitten tajusin, että nythän on yksi kaikista vilkkaimmista reseptien etsintä- ja tekoajoista! Ja koska meillä on aika monta omasuunnittelemaa raakakakkureseptiä vielä takataskussa, niin mikäpä ettei! Pistän nyt tämän raikkaan juustokakkumaisen sitruuna-inkivääriraakakakun ohjeen teille. Kerkiätte tehdä tämän vielä helposti ennen joulua, jos jouluksi tämän tahtoisitte väsätä. Toki jos raaka-aineita ei kaapista valmiina löydy, niin raaka-aineet täytyy hakea ihan kaupasta – netistä ei kerkiä enää tilaamalla tavarat kotiin ennen joulua. Jos Foodinin raaka-aineita käytätte, niin niitä löytyy useammista K-kaupoista, S-kaupoista sekä luontaistuote- ja hyvinvointikaupoista. Tämä on pirtsakka raakakakku, joka saa potkunsa inkivääristä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos tykkäät sitruunan ja inkiväärin makumaailmoista!
Sitruuna-inkivääriraakakakku (gluteeniton, maidoton)
pohja:
½ dl kookoshiutaleita
150g mulpereita
50g kaakaovoita
200g kuorittuja manteleita
½ tl suolaa
½ dl vettä
Liota manteleita yön yli tai ainakin muutamia tunteja. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Yhdistä kaikki aineet monitoimikoneessa ja aja massa tasaiseksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle ja laita se odottamaan jääkaappiin seuraavan kerroksen valmistumista.
välikerros:
350g cashewpähkinöitä
20 tippaa vaniljasteviaa
1dl sulaa kaakaovoita
1dl erytritolia
Liota pähkinöitä yön yli tai ainakin muutamia tunteja. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja aja massa sileäksi. Painele massa pohjan päälle ja laita jääkaappiin odottamaan viimeistä kerrosta.
pintakerros:
½ dl sulaa kaakaovoita
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
30g raastettua tuoretta inkivääriä
½ dl kookosmannaa
4rkl juoksevaa hunajaa
1tl kurkumajauhetta
Sulata kaakaovoi ja kookosmanna. Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu. Kuori palanen tuoretta inkivääriä ja raasta se. Yhdistä kaikki aineet monitoimikoneessa. Levitä kakun päälle. Laita pakkaseen tekeytymään ainakin tunniksi. Ennen syömistä koristele kakku haluamallasi tavalla. Me koristelimme tuoreella viikunalla.
Toivottavasti teidän jouluherkut onnistuvat! Katsotaan, laittaisinko teille vielä yhden raakakakkureseptin ennen joulua, niin on sitten varaa valita joulun ja uuden vuoden pöytään niistä oma lemppari 🙂 Ja annan luvan tehdä näitä vaikka tänään ja herkutella jo viikolla – mikäs sen parempaa kuin ihan muuten vain tehdyt herkut. 🙂
// Emmi
NÄHDÄÄNHÄN MYÖS MUUALLA: IG: @emmianniinajansson / FB: @readysteadyflowblog
MUITA RAAKAKAKKUJA:
IHANA SUKLAABROWNIERAAKAKAKKU JUHLAPÖYTÄÄN!
LEMPEÄN TOFFEINEN RAAKAKAKKU, JOSSA MAKEUTUS TOTEUTUU VHH-TYYLIIN