Hae
Emmi Anniina

Raskauspäiväkirjoja 4

Maanantaipalaverien laskemisen onnistuminen kahden käden sormilla.
Yhtäkkiset kovat auuuu!- huudahdukset, kun mahassa olija testaa äidin sisäelinten iskunsietokykyä tosissaan.
Jokaisen tuttavan kysymys ”Kumpi sieltä tulee?”
Uusi herkistymiskausi eri aistien suhteen, esimerkkinä päivät, jolloin kohtaan maassa etanan; noina sadepäivinä mielessä pyörii vain ällöttävä etana, suussa pyörii oksennuksen maku ja maha pyörii tyhjänä.
Kesän sääennusteiden kauhunsekainen kuunteleminen ja ilmalämpöpumppujen hintojen toivoton voivottelu.
Mysteeri-ihottuman syyn selviäminen raskausajan ruoka-aineherkistymäksi: pari kolme kertaa viikossa ilmestyvä todella kutiseva, kipeä ihon rikkova ihottuma ympäri kroppaa johtuu mitä todennäköisimmin minun lempiruuastani kalasta.
Lukulasien asettelu silmille entistä useammissa tilanteissa.
Hormonihiki. Missä vain milloin vain.
Turvotusta. Kaikkialla. Usein.
Tunne, että nyt pitää tehdä sitä, tätä ja tuota, koska kohta se ei ole taas ollenkaan mahdollista, kun sylissä pitää riiputtaa itkevää tuskaista vauvaa ympärivuorokautisesti (lue: kun en malta jättää hetkeksikään silmistäni iiiiihanaa nukkuvaa vaniljapumpulilta tuoksuvaa pikkupalleroista).

4 kommenttia

 1. AnnaW kirjoitti:

  Täällä ollaan taas ja edelleen 🙂 Arvaa mitä?! Meillä on tämä 2 viikon ikäinen pallero täällä ja meillä sujuu, voiko näin tosiaan sanoa, AIKA TOSI KIVASTI! Vauva syö, pissaa, kakkaa ja NUKKUU! Olo on vähintäänkin etuoikeutettu! Otsankurtistavia pikkuriikkisiä vatsanväänteitä vauva saa, jos syön vehnää joka aterialla, muuten on refluksioireet pysyneet täysin poissa, ainakin toistaiseksi.

  Ja vauvahan syntyi laskettuna päivänä, imetys sujuu hyvin…kaikki esikoisen keskosuuteen liittyvät muistot ovat muisto vain. Varsin eheyttävää sanoisin!

  Ajattelin tänne raapustaa näitä uusia kokemuksia, kun eivät oikein sovi oman blogin puolelle nämä terveysasiat 🙂 Hyviä vointeja sinne kaikille ja sydämestäni toivon, että tekin koette pienemmän kanssa tällaiset etuoikeutetut kokemukset <3

 2. Emmi kirjoitti:

  Voi kun mä olen odottanut teidän kuulumisia <3 !! Ja nyt varsinkin, kun ne ovat noin ihania, niin hymy kääntyy kasvoille, upeaa, aivan upeaa 🙂 Toivon sydämestäni, että refluksivaivat myös pysyvät todella loitolla teidän perhettä uuden jäsenen suhteen (ja vanhemman neidin suhteen tietty myös). Teidän kuulumisten jälkeen uskallan taas piirun verran enemmän uskoa siihen, että meilläkin SAATTAA tuollainen eheytymiskokemus olla mahdollista uuden vauvan kanssa…

  Kiva kun raapustit kuulumiset! Tule raapustamaan taas 🙂 Minäkään kun en viitsi tulla tukkimaan sun positiivisen mielen blogia kysymyksilläni enkä meidän ei-aina-niin-kivoilla kuulumisilla 😉

 3. AnnaW kirjoitti:

  Hei vielä! Sä voitit arvonnan mun blogissa! Tulehan katsomaan mihin tulikaan osallistuttua 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.