Hae
Emmi Anniina

Pikkusankarin lempparileipä

Muutama leipäjuttu nyt! 
Nopea ja iisi, Pikkusankarin lempparileipä:
Sekoita keskenään 3dl tattari/kinoa/teffjauhoja, 3dl tattarihiutaleita, 2rkl psylliumia, 1,5tl suolaa ja 5rkl auringonkukansiemeniä. Lisää sekaan 8dl kiehuvaa vettä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää massaan lopuksi 2rkl oliiviöljyä. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle oman paksuusmieltymyksen mukaisesti. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tämän osaa nelivuotiaskin jo melkein itse tehdä!

Omaa lempparileipääni, siemennäkkäriä en pähkinöistä luopumisen jälkeen siis pystynyt tuollaisena syömään, joten etsiskelin hyvää korvaajaa mantelijauholle. Se löytyi tiikeripähkinöistä! Nimestään huolimatta kyseessä ei siis ole pähkinä, vaan kastanjasädekaislan juurimukula. Jauhoin itse tiikeripähkinöistä jauhon – ja sopi kyllä  loistavasti tuon näkkkärin jauhoiksi! Paistoaikaa tosin sain venyttää hieman ja uunikin taisi olla hieman korkeammassa lämpötilassa. Mutta muuten samalla ohjeella onnistuu!

2 kommenttia

  1. Minna S. kirjoitti:

    Mielenkiintoinen tuo tiikeripähkinä. Pitääkin tutustua tarkemmin. Mukavasti kuituja Pikkusankarin leivässä, tekee hyvää allergisen ruokavaliossa.

    Pst. Hammastahna näyttää tällä hetkellä syylliseltä. Vaihdoin sen ja pari yötä on mennyt paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.